Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kurulda bütçe gerginliği

Kurulda bütçe gerginliği

İZMİR Kalkınma Kurulu toplantısında konuşan Uğur Yüce, Kalkınma Bakanlığı'nın İZKA'ya neden bütçe ayırmadığını sorarak, "İzmir bunun hesabını sormalı" dedi. Üye Mehmet Aydoğan da İzmir'e yapılanlar nedeniyle kentin ayağa kalkması gerektiğini açıkladı.

  • Ege Postası
  • 26.09.2014 - 09:07
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Kalkınma Kurulu toplantısı EBSO'da yapıldı. Kalkınma Kurulu Üyesi Uğur Yüce, Kalkınma Bakanlığı'nın İzmir'e bütçe ayırmamasının nedenini sordu. Yüce, ilgili Bakanlığa yazı yazarak, İZKA'ya 2015 için ne kadar bütçe ayrıldığını öğrenmek istedğini belirterek, "Bu yıl için Kalkınma Bakanlığı'ndan aktarım olmamıştır cevabını aldım. Bakanlık neden İZKA'ya aktarım yapmaz; Neden İzmir bunun hesabını sorma? Bakanlık verdiği cevapta 'Sizin ihtiyacınız yok ondan vermedik' diyor. Bu kabul edilemez" diye konuştu.

BERŞEY DEĞİŞMEZ

Yüce eleştirilerini sürdürerek, "Kalkınma Kurulları 4 temel ayak üzerindedir. Bunlar; Kalkınma Kurulu, Yönetim Kurulu, çalışanlar ve Kalkınma Bakanlığı'dır. Bunlardan hiçbiri bile aksamamalı. Kurulda amaç alınacak kararların alttan yukarıya gitmesidir. Ama ben birşeyin değişmeyeceğini biliyorum" dedi. 

BU KURUL NE İŞE YARAR'

Yüce, 'Sükut ikrardan gelir' diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ama benim bunu kabullenmeye hiç niyetim yok. Mevzuat gereği çalışma programı, yönetim kuruluna sunulmakta ve en geç Eylül ayında Kalkınma Bakanlığı'na sunulmakta. Çalışma programı, yönetim kurulunda onaylanarak Bakanlığa sunuldu. Bu nasıl bir yönetimdir ki, Kalkınma Kuruluna birşey söylenmiyor. Ne işe yarar bu kuru? Bu soruyu kurulun üyesi olan herkes sormalı. Kendimizi kandırmayalım" ifadelerini kullandı.

İZKA Genel Sekreter Vekili Murat Yılmazçoban ise kazanan projelerin hayata geçmesi için peyder pey ödenen paranın banka hesaplarında görülmesi nedeniyle Kalkınma Bakanlığı'nın para aktarmadığını açıkladı. Ajans'ın bütçelendirmesi ile bakanlık bütçelemesinin farklı olduğunu aktaran Yılmazçoban, "Bakanlık, hesaplarımzda para olduğu için 'Sizin paranız var' diyor. Aslında bu paralar hali hazırda devam eden projelere ayrılmış. Son 3 yılda İZKA'ya Kalkınma Bakanlığı'ndan 1 milyon lira civarında para aktarıldı." 



BÜYÜKŞEHİR'E VE İTO'YA CEVAP

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Başkanı Ekrem Demirtaş'ın Kalkınma Kurulu paylarını ödemezse biz de ödemeyeceğiz yönündeki söylemini de değerlendiren Yılmazçoban, "Her iki başkanımız da 'Sizin paranız var' diyor ama yok. Başka projelere ayrılan para varmış gibi gözüküyor" ifadelerini kullandı. Toplantıya katılan İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Erhan Bey de, bu yılki 8 milyon 600 bin liralık payı ödediklerini kaydederek, bugüne kadar Büyükşehir olarak toplam 66 milyon lirayı İZKA'ya ilettiklerini açıkladı. Kalkınma Kurulu Üyesi Mehmet Aydoğan da tartışmaya katılarak, "Kalkınma Bakanlığı İzmir'de yatırımlara para aktarmayarak acaba kenti cezalandırıyor m? İzmir ayağa kalkmalı. Tıpkı, İl Özel İdaresinin mallarını almak gibi bir durum yaşanıyor" şeklinde konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.