Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9831
%-0.23
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,07
%-0.11

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kurt:“Halkımın hizmetkarıyım!”

Kurt:“Halkımın hizmetkarıyım!”

CHP Kurultay Delegesi ve Konak Belediye Başkan aday adayı Muhsin Kurt, Güzelyalı’da düzenlediği toplantıda siyasete bakış açısı ve belediyeciliğe yaklaşımının temel ilkeleri üzerine bilgiler verdi.

  • Ege Postası
  • 03.11.2013 - 15:33
İZMİR - Kurt’un toplantısına, CHP örgütünün her düzeyden çok sayıda üyesi, kanaat önderleri, diğer belediye başkan aday adayları, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dernek başkanları, sendika şube başkanları, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
2009 Yerel Seçimleri ve 2011 Genel Seçimleri sırasındaki aday adaylığı dönemlerinde onbinlerce kişilik mitinglerle gövde gösterisi yapan Kurt, bu defaki toplantısında da varoşlar, halk desteği ve “halk için, halkla birlikte belediyecilik” kavramlarına vurgu yaptı.
Yerel iktidarların yani belediyelerin genellikle yasalarda belirtilen sınırlar dahilinde sadece çöp toplamak, park-bahçe yapmak gibi işlerle ilgilendiğine, oysa, ülkemizin içinde bulunduğu koşullara paralel olarak çok daha fazla sorumluluk yüklenmeleri gerektiğine dikkat çeken Muhsin Kurt; aday olması ve başkan seçilmesi halinde özellikle dar gelirli ve işsiz yığınların imdadına koşacağını ve başta eğitim olmak üzere sağlık vb. büyük meselelerde hep halkın sırtındaki yükü kendi omuzlarına alacaklarını söyledi.
CHP örgütünün ta yüreğinden çıkıp geldiğini söyleyen Kurt, “örgüt her şeyden önce gelir; tek istediğimiz, tek arzuladığımız şey; örgütün taleplerinin öncelikle göz önüne alınması… Örgütün talepleri, halkın emirleri niteliğindedir; belediye başkanı olursam, örgüt başkanımın önünde ayağa kalkıp düğmelerimi iliklerim, çünkü ben halkımın hizmetkarıyım” dedi.
Her seçim döneminde etrafta projelerin uçuştuğuna dikkat çeken CHP Kurultay Delegesi Muhsin Kurt, “Aslolan bunların hayata geçirilebilmesi… Elbette projeler önemli; ama bunların uygulanabilirliği ve sürdürülebilirliği daha önemli… Biz halkın içinden gelen adamlarız; hem salonların, hem de sokakların dilini çok iyi biliyoruz, halk için ne doğruysa onu yapacağız; biz geliyoruz, halkla birlikte geliyoruz” diye konuştu.
Kurt, yıllardır bir “gölge hükümet” benzeri çalışmalar yürüttüklerini, her biri konusunda uzman bir beyin takımıyla belediye hizmetleri açısından bütün yapılanları masaya yatırıp tartıştıklarını ve alternatif çalışmalar yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.