Dolar 32,5501
%0.11
Euro 34,8970
%0.67
Altın 2.434,900
%0.08
Bist-100 9.645,00
%-0.5

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Küresel terörizm ve siber güvenlik uluslararası boyutuyla tartışılacak

Küresel terörizm ve siber güvenlik uluslararası boyutuyla tartışılacak

Polis Akademisi Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Araştırma Merkezi (UTSAM) tarafından 6 -8 Aralık tarihlerinde 5. Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu (UTSAS 2013) düzenlenecek. Sempozyumun bu yılki teması 'Stratejik...

  • Ege Postası
  • 06.05.2013 - 13:01
Polis Akademisi Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Araştırma Merkezi (UTSAM) tarafından 6 -8 Aralık tarihlerinde 5. Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu (UTSAS 2013) düzenlenecek. Sempozyumun bu yılki teması 'Stratejik Güvenlik Yaklaşımları' olarak belirlendi.

Sempozyumda ağırlıklı olarak küresel terörizm, siber güvenlik, kritik altyapıların korunması konuları stratejik güvenlik kapsamında ele alınacak. Sempozyumda ayrıca terör ve organize suç ilişkisi, sınır aşan suç türleri, mücadele yöntemleri, örgütsel yapılar ve sınır güvenliği konuları, alanında uzman akademisyenler ve uygulayıcılar tarafından analiz edilerek projeksiyonlar ortaya konulacak.

Sempozyum kapsamında tartışılması planlanan konularla ilgili akademik bildiri sunmak isteyenlerin hazırlayacakları 300 kelimelik özeti 1 Eylül'e kadar '[email protected]' adresine göndermeleri gerekiyor. Özetleri kabul edilen bildirilerin tam metinlerinin ise 15 Ekim tarihine kadar gönderilmesi isteniyor. Tam bildiri metinlerini göndermeyenler, sempozyum programına dahil edilmeyecek.

Sempozyumun amacı uygulayıcılarla akademisyenleri bir araya getirerek bilimsel yöntemler ışığında terörizm ve sınır aşan suçlarla mücadele alanında güncel çalışmaların sunulduğu ve farklı düşüncelerin tartışıldığı bir platform haline gelmesi. Gönderilen makaleler UTSAM tarafından yayınlanan uluslararası hakemli bir dergi olan uluslararası Güvenlik ve Terörizm Dergisinde, seçilen diğer bildiriler ise derleme kitap olarak yayınlanacak.

Sempozyum temaları ise şunlar: Uluslararası Stratejik Güvenlik; Bölgesel Gelişmeler, Suriye ve Stratejik Güvenlik; Ekonomik İstihbarat ve Küresel Güvenlik; Enerji Güvenliği; Güvenlik Teknolojileri; Sınır Güvenliği; Nükleer Riskler; Siber Riskler ve Güvenlik; Stratejik İstihbarat; Süreçler, Trendler ve Analizler; Ulaşım Sistemlerinin ve Kritik Altyapıların Korunması; Sivil Havacılık Güvenliği; Ulaşım Güvenliği ve Risk Analizleri; Deniz Ulaşımı Güvenliği; Siber Saldırılara Karşı Altyapıların Korunması; Siber Tehditler ve Siber Güvenlik; Yapı Güvenliği, Koruması ve Kriz Yönetimi; Saldırı Sonrası Durumlarda Kriz Yönetimi Stratejileri Şiddete Varan Aşırıcılık ve Terörizm; Şiddete Varan Aşırıcılık İle Mücadele; İnternet ve Radikalleşme; Radikalleşme ile Mücadelede STK’ların Rolü; Demokratikleşme, Kentleşme ve Terörizm; Terör Hükümlülerinin Rehabilitasyonu; Terörizmle Mücadele; Terörle Mücadelede Çok Sektörlü Yaklaşım; Terörle Mücadelede Karşılaştırmalı Stratejiler; Terörle Mücadelede Medyanın Rolü; Terör Eylemlerinin İstatistiksel Analizi (Öngörü, Veri Bankaları, Data Mining); Terör Eylemlerinin Önlenmesinde İstihbaratın Rolü; Terörizm ve Organize Suç-Kaçakçılık Sarmalı; Göç ve Terörizm Sınıraşan Organize Suçlar; Organize Suçlar; Sınıraşan Suçlarla Mücadele; Karapara Aklama ve Terörün Finansmanı; Sınıraşan Suçlarla Mücadele ve Uluslararası Kuruluşlar; Uyuşturucu Kaçakçılığı; İnsan Ticareti; Göçmen Kaçakçılığı; Sigara Kaçakçılığı; Akaryakıt Kaçakçılığı; Silah Kaçakçılığı; Emtia Kaçakçılığı; Organ Ticareti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.