Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kültürpark projesine destek

Kültürpark projesine destek

EGE Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, Kültürpark'a adına yaraşır kültür ve sanat merkezinin yapılmasını, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın burada düzenlenmeye devam etmesini olumlu bulduklarını söyledi.

  • Ege Postası
  • 01.10.2016 - 14:39

İşler, "İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sunduğu Yeni Kültürpark Projesi bölgeyi daha cazip hale getirecek, yaratacağı katma değerle kent ekonomisine ve turizm sektörüne yararlı olacaktır" dedi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve ETİK Başkanı Mehmet İşler, kent merkezinde çeşitli kültür, sanat etkinliklerinin, şenliklerin, kongre ve panellerin yapıldığı alanlara ve mekanlara ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Kent ekonomisinin gelişmesi için bu tür etkinliklerin önemine dikkat çeken İşler, bu işlevlerin yerine getirilebileceği alan ve mekanların oluşturulması için Kültürpark'ın “biçilmiş kaftan" olduğunu dile getirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun Kültürpark'a ilişkin açıklamalarını önemsediklerini belirten ETİK Başkanı Mehmet İşler, "Yeni Kültürpark Projesi ile yeşil alan miktarının artırılacağını, bina yoğunluğunun düşürüleceğini söyleyen Sayın Kocaoğlu'na inanıyoruz. Bu proje ile yeşil alan miktarı yüzde 56'ya çıkacak. Oysa 1990 yılına baktığımızda Kültürpark'taki yeşil alan miktarı yüzde 26. 2000'li yıllarda ise bu oran yüzde 43. Öte yandan 1990'lı yıllarda bina yoğunluğu yüzde 26 iken 2000'li yıllarda bu oran yüzde 14 seviyesinde. Yeni projeyle bina yoğunluğu yüzde 7'ye düşüyor. Projeyle Kültürpark hem park hem de kültürel anlamda daha çok işlev kazanacak. Mevcut ağaç varlığının Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi kontrolünde korumaya alınması da ayrıca önemli" dedi. Kültürpark çevresinde yakın geçmişe kadar oto yedek parçacılarının ve niteliksiz eğlence mekanlarının etkin olduğunu hatırlatan Mehmet İşler, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kültürpark çevresi kurulan fuarlar sayesinde konaklama ve turizm sektörünün kalbinin attığı, damarlarının beslendiği, dolayısıyla istihdamın da arttığı bir bölge haline dönüştü. Ancak ihtisas fuarları Gaziemir'deki Türkiye'nin en büyük yeni fuar alanına gittiği için buradaki turizm tesislerimiz zor duruma düştü, ekonomik döngüye girdi. Bu projenin yaşama geçmesiyle yapılması planlanan etkinlikler kentimize ve sektörümüze can suyu olacak, yaratacağı katma değerle sektörün ve kent ekonomisinin çarklarını yağlayacak inancındayız."

Kültürpark'ın özünü, geçmişini, tarihini, konseptini, işlevlerini koruyarak daha iyi, daha çok kullanılan bir cazibe merkezi haline getirilmesinin önemli olduğunu vurgulayan ETİK Başkanı İşler, “Özellikle bölgedeki hareketliliğin artması için bu yıl da olduğu gibi İzmir Enternasyonal Fuarı'nın burada düzenlenmeye devam edecek olmasını olumlu buluyoruz" dedi. İzmir'in fuarlar ve kongreler şehri olarak anılması için kent merkezinde bir kongre merkezine ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Mehmet İşler şu görüşleri dile getirdi:

"Kent merkezinde oluşturulacak bir kongre merkezi bölgedeki ekonomik canlılığı ve otellerin iş potansiyelini artıracaktır. Sektör olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden ve Sayın Aziz Kocaoğlu'ndan bunu talep ediyoruz, bekliyoruz, umut ediyoruz. Bir kentli olarak da İzmir'imize daha çok yeşil alan kazandıracak Büyükşehir'in projesini çevreci yaklaşımı nedeniyle, İzmir ekonomisine ve sektöre katkı koyacağına inandığımız için sonuna kadar destekliyoruz. Bu projenin arkasındayız." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.