Dolar 32,3797
%0.19
Euro 35,0518
%-0.04
Altın 2.326,810
%0.28
Bist-100 9,10
%0.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kubilay düzenlemesini Menemen Kaymakamlığı yapmış

Kubilay düzenlemesini Menemen Kaymakamlığı yapmış

İZMİR'in Menelen İlçesi'nde, Devrim Şehidi Kubilay'ı anma tören programından Belediye Başkanı konuşmasının çıkarılması konusunda Menemen Kaymakamlığı açıklama yaptı, düzenlemenin yönetmelik doğrultusunda, komitenin yaptığı bildirildi. Menemen Kaymakamlığı'ndan Kubilay yasağı açıklaması

  • Ege Postası
  • 09.12.2015 - 13:08
İZMİR - 23 Aralık tarihinde saat 10.30'da Menemen'deki 57. Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı yerleşkesinde içindeki Yıldıztepe'de Devrim Şehidi Mustafa Fehmi Kubilay Anıtı önünde yapılacak 85. anma töreni bu yıl tören programı nedeniyle tartışma konusu oldu. Menemen Belediye Başkanı CHP'li Tahir Şahin her yıl törenlerde ilçe belediye başkanı konuşurken bu yıl programdan Valilik tarafından çıkarıldığını, bu tutumun siyasi olduğunu söyleyip tepki gösterdi. Tepkiler üzerine Memenen Kaymakamlığı yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, şu bilgiler verildi:

"BAŞKAN ŞAHİN'E KONUŞMA YASAĞI" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...

"Vatan evladı genç Cumhuriyetin bekçisi ve inkılap şehidi Kubilay' ı Anma Tören Programı 05 Mayıs 2012 tarihli 28283 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tören ve Kutlamalar Yönetmeliği gereği Menemen Kaymakamlığı tarafından Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü ve Milli Eğitim Müdürü tarafından oluşturulan Anma Komitesi tören programı olarak karara bağlanmıştır. Anma Programı günün anlam ve önemine uygun olarak şehit ve şehidimizin anısını ve hatıralarını yaşatmak ve onlara sahip çıkmak Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyetimizin değerlerini korumak, kollamak, gelecek kuşaklara aktarmak üzere günlük her türlü siyasi çekişmeden uzak olarak düzenlenmiştir. 

Günün anlam ve önemine binaen yapılacak konuşmayı şehidin mensubu bulunduğu Türk Silahlı Kuvvetlerinin yapması Yönetmelik gereğidir. Bu anma programı, 18 Mart Şehitleri Anma Töreni formatında olup, Kaymakamlık tarafından oluşturulan Anma Komitesi tarafından karara bağlanmış, İzmir Valiliğinin bu anma programına herhangi bir dâhili bulunmamaktadır. 57. Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı içindeki Yıldıztepe'de anmaya katılacak vatandaşlarımızın askeri bölgede olmaları münasebetiyle gerekli hassasiyeti gösterecekleri de bir gerçektir." (DHA)

İŞTE O AÇIKLAMA! 
23.12.2015 tarihinde saat 10.30’da 57. Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı yerleşkesinde içindeki Yıldız tepede inkılap şehidi Mustafa Fehmi KUBİLAY’ ın hunharca katledilerek şehit edilişinin 85. Yıldönümü münasebetiyle düzenlenecek anma töreni ile ilgili olarak son günlerde bazı basın organlarında eksik ve yanlış haberler ve değerlendirmeler çıktığı görülmüştür.
          Büyük Önder Atatürk’ ün “Büyük ordunun kahraman genç subayı ve Cumhuriyetin idealist öğretmen grubunun kıymetli üyesi Kubilay Bey temiz kanıyla Cumhuriyet hayatiyetini tazelemiş ve kuvvetlendirmiş olacaktır.” İfadesine muhatap olan,
        Vatan evladı genç Cumhuriyetin bekçisi ve inkılap şehidi Kubilay’ ı Anma Tören Programı 05 Mayıs 2012 tarihli 28283 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tören ve Kutlamalar Yönetmeliğinin 4. Bölümü Tarihi Günler, Mahalli Kurtuluş Günleri, Atatürk Günleri ve Diğer Tarihi Günler başlığı altında düzenlenmiş 8. Maddesinde belirtildiği üzere “….. diğer tarihi günler kutlama faaliyetleri başkentte Ankara Valiliği başkent dışında Valilik ve Kaymakamlıklarca oluşturulacak Anma Komiteleri tarafından belirlenir.” Hükmü gereği Menemen Kaymakamlığı tarafından Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, Jandarma Komutanı, Emniyet Müdürü, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü ve Milli Eğitim Müdürü tarafından oluşturulan Anma Komitesi tören programı olarak;
1-         Çelenklerin sunulması,
2-         Saygı duruşu(saygı atışı) ve İstiklal Marşı
3-         Silahlı Kuvvetler adına konuşma
4-         Şiirlerin okunması
5-         Anıt Defterinin imzalanması
6-         Kubilay ailesi ile anı fotoğrafı çektirilmesi
7-         Şehitliğin gezilmesi,
olarak karara bağlanmış olup Anma Programı günün anlam ve önemine uygun olarak şehit ve şehidimizin anısını ve hatıralarını yaşatmak ve onlara sahip çıkmak Cumhuriyetimizi ve Cumhuriyetimizin değerlerini korumak, kollamak, gelecek kuşaklara aktarmak üzere günlük her türlü siyasi çekişmeden uzak olarak düzenlenmiştir.
Günün anlam ve önemine binaen yapılacak konuşmayı şehidin mensubu bulunduğu Türk Silahlı Kuvvetlerinin yapması Yönetmelik gereği olup, Menemen halkı adına İlçemizde belediyemizin de dâhil olduğu birçok sivil toplum kuruluşu söyleşi, panel, fotoğraf sergisi, broşür ve spor etkinlikleri ile programa katkıda bulunacaklardır.
Yukarıda izah ettiğimiz mevzuat çerçevesinde bu anma programı, 18 Mart Şehitler
Anma töreni formatında olup; Kaymakamlık tarafından oluşturulan Anma Komitesi tarafından karara bağlanmış, İzmir Valiliğinin bu anma programına herhangi bir dâhili bulunmamaktadır. Anma programı Devletimizin en üst protokolünün ve halkımızın katılımı ile icra edilecektir.
57. Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı içindeki Yıldız tepede Anmaya katılacak vatandaşlarımızın askeri bölgede olmaları münasebetiyle gerekli hassasiyeti gösterecekleri de bir gerçektir. Sayın basın mensuplarına ve değerli halkımıza duyurulur. 09.12.2015

Menemen Kaymakamlığı

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.