Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kremlin'den Erdoğan'ın görüşme talebine 'özür' şartı

Kremlin'den Erdoğan'ın görüşme talebine 'özür' şartı

Kremlin'den yapılan açıklamada "Türkiye özür dilemeye hazır değilse Erdoğan'ın Putin'le görüşme talebini reddediyoruz" denildi.

  • Ege Postası
  • 27.11.2015 - 16:26
Kremlin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Paris'te Rusya Devlet Başkanı Putin ile görüşme talebiyle ilgili açıklama yaptı. Yapılan açıklamada "Türkiye özür dilemeye hazır değilse Erdoğan'ın görüşme talebini reddediyoruz"  denildi. 

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov tarafından yapılan açıklamada, Türkiye'nin düşürülen Su-24 tipi savaş uçağı nedeniyle Rusya'dan özür dilemedikçe görüşme yapılmayacağı belirtildi. “Erdoğan son iki gündür Putin’le telefon görüşmesi yapmak istiyor, bu talepler Başkan Putin’e iletildi” diyen Uşakov, Putin’in Türkiye’nin uçak konusunda özür dilemeye niyeti olmaması nedeniyle görüşme talebini kabul etmediğini açıkladı.

Kremlin, bu sabah Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Kasım'da Paris'te Rusya lideri Vladimir Putin'le görüşmek için talepte bulunduğunu açıklamıştı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları ise  Erdoğan ile Putin arasında belirlenmiş bir görüşme olmadığını, ikili görüşmenin ise ihtimal dahilinde olduğu belirtilmişti. 

Fransa'nın başkenti Paris, 30 Kasım'da BM İklim Değişikliği Konferansı'na ev sahipliği yapacak. Zirveye iki lider de katılacak.


Kremlin açıkladı: Putin, Erdoğan'ın telefonuna neden çıkmadı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yardımcısı Yuri Uşakov, Putin’in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la telefonda konuşmayı "Ankara’nın uçak olayı nedeniyle özür dilemek istememesi gerekçesiyle reddettiğini” açıkladı.

Moskova’da açıklama yapan Uşakov, “Türk tarafından uçağımızın düşürülmesinden sonra bir değil, iki görüşme talebi geldi. Ancak Türk tarafı en basit özür dileme sinyali vermediği için bu temas gerçekleşemiyor” ifadesini kullandı. Uşakov ayrıca bu durumda herhangi bir üst düzey temasın ne zaman yapılabileceğini tahmin etmekte güçlük çektiğini söyledi.

Uşakov, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'le 30 Kasım'da görüşmek için yaptığı teklifin ise Rus lidere önümüzdeki saatlerde iletileceğini söyledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.