Dolar 32,4298
%0.03
Euro 34,8201
%0.05
Altın 2.434,990
%0
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Köylü taş mı yiyecek'

Köylü taş mı yiyecek'

​Taş ocaklarına karşı direnen Menderes halkı yeni bir tesisle daha karşı karşıya kaldı. 4 ayrı tesisin kurulu olduğu bölgede yeni taş ocağı kurmak için İzmir Valiliği’ne başvuran Surtaş firması 12 Şubat tarihinde Karakuyu Köyü halkı ile toplantı düzenleyecek.

  • Ege Postası
  • 29.01.2015 - 14:52
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Menderes’e bağlı Karakuyu köyü sakinleri bölgeyi kuşatan taş ocaklarına karşı amansız bir mücadele sergilerken, kritik bir gelişme daha yaşandı. Yöredeki yaşam alanlarını tehdit eden ve sayıları gün geçtikçe artan taş ocaklarına karşı direnen köylüler yeni bir tesisle daha karşı karşıya.
 
 
MENDERES’E BİR TAŞ OCAĞI DAHA!
Menderes’te etrafı taş ocakları ile kuşatılan Karakuyu Köyü yeni bir şokla daha karşı karşıya kaldı. Ruhsatlı 4 ayrı taş ocağının yer aldığı yerleşim bölgesinde Surtaş firması tarafından yeni kurulacak Kalker Ocakları Kırma-Eleme ve Hazır Beton Tesisi için halkın katılım toplantısı düzenlenecek. 12 Şubat tarihinde Karakuyu Köyü Muhtarlık Kahvesi’nde yöredeki vatandaşlar ile bir araya gelecek olan firma yetkilileri projesi için halktan görüş isteyecek.  


 
BİR YANDA TAŞ OCAKLARI, BİR YANDA İÇME SUYU KAYNAKLARI
Son yıllarda sayıları gün geçtikçe artan taş ocakları karşısında karşı uzun süredir mücadele veren yöre halkı, köyün geçim kaynağı tarım arazilerini tehdit ettiği için yeni tesislere geçit vermeyeceklerini açıklamıştı. Tarım arazilerinin, tarlaların, zeytinliklerin, ağaçlık alanların yanı başına kurulan taş ocakları İzmir’in en önemli içme suyu kaynaklarından Tahtalı Barajı’na olan yakınlığı nedeniyle birçok çevre örgütü tarafından da tepki görmüştü.
 
HALK İSTEMİYOR, ZARARA KARŞI BAYRAK AÇTILAR
Geçtiğimiz aylarda köylüler ile birlikte düzenledikleri eylemde taş ocaklarına karşı olduklarını belirterek bir açıklama yapan Karakuyu Köyü Muhtarı Mustafa Coşgun “Söz konusu ocakların açılması halinde çok yakınında yer alan zeytinlik alanlara, tarım arazilerine, su havzalarına ve özellikle Tahtalı Barajı su havzalarına, köy halkının sağlığına zararı çok büyük olacaktır” diyerek verilecek izinlerin çevre etkilerine dikkat çekmişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.