Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Köy Tiyatroları Urla’da buluşuyor

Köy Tiyatroları Urla’da buluşuyor

Urla Belediyesi’nin bu yıl ikincisini düzenleyeceği Türkiye’nin ilk köy tiyatroları şenliği için geri sayım başladı. 29-30-31 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek şenlikte bu yıl Yunanistan ve Bulgaristan’dan gelecek köy tiyatroları ekipleri ile şenlik, uluslararası boyuta taşınıyor.

  • Ege Postası
  • 26.08.2015 - 10:03
Tarımsal kalkınma ve kırsal turizmin önemini her fırsatta dile getiren Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, “köylerimiz bizler için çok önemli. Tarım kaynaklarımızı güçlendirmenin yanı sıra, kırsal turizmi destekleyen çalışmalar da yapıyoruz. Tiyatro gibi köklü bir sanat dalını köy meydanlarımızda, çiftçimizle, köylümüzle birlikte yaşamak, ninelerimizin, dedelerimizin keyifle tiyatro oyunlarını izlediğini görmek bizleri çok mutlu ediyor” sözlerine yer verdi. 



Üç gün boyunca Yağcılar, Balıklıova, Bademler, Gülbahçe, Barbaros köylerinde konuklarına sanat dolu ve bir o kadarda eğlenceli tiyatro günleri yaşatacak olan Urla Belediyesi 2. Uluslararası Köy Tiyatroları Şenliğinde,  Bulgaristan Shirko Luka Köy Tiyatrosu, Datça Betçeli Kadınlar Tiyatrosu, Yunanistan Nea Kifisia, Kaş Yeşilköy Halk Tiyatrosu ve Türkiye’nin en yaşlı köy tiyatrosu Bademler ile en genç köy tiyatrosu Balıklıova Tiyatro  grupları köy meydanlarında tiyatro severlerle buluşacak.
Necati Cumalı, Yorgo Seferis gibi usta edebiyatçıların en güzel eserlerini yazığı, Tanju Okan, Neyzen Tevfik ve Şadi Çalık gibi ölümsüz sanatçılara ilham kaynağı olmuş Urla’da sanat, artık daha anlamlı, festivaller ve şenlikler daha güçlü kutlanıyor.  

 
Şenlik Programı
1.Gün
Saat 18.00 da Urla Cumhuriyet Meydanında Köy Tiyatroları Şenliğinin Açılış Töreni gerçekleşecek. Yine aynı meydanda saat 18.30 da oyunlardan kesitler sergilenecek. Saat 20.00’ da Balıklıova ve Gülbahçe Köyüne hareket edilecek. Saat 21.00 da Balıklıova Köyü Sahilinde Shirko Luka Köy Tiyatrosu tarafından “Çalışan Arı” oyunu sahne alacak. Saat 21.30 da Gülbahçe Köy Meydanında Bademler Köy Tiyatrosu tarafından “Deliler” adlı oyun izleyicilerle buluşacak.
2.Gün
Şenliğin ikinci günü saat 21.30 da Yağcılar Köy Meydanında Datça Betçeli Kadınlar Tiyatrosu tarafıdan “Söylenceden Gerçeğe Anadolu” oyunu sahne alacak. Yine aynı saatte Bademler Köyü Tiyatro Salonunda Yunanistan Nea Kifisia “Aşk ve Tutkular” adlı oyun ve Gülbahçe Köy Meydanında Balıklıova Köy Tiyatrosu tarafından “Toros Canavarı” oyunu tiyatro severlerle buluşacak.
3.Gün
Şenliğin son gününde ise Balıklıova Köyü Sahilinde saat 21.30 da Kaş Yeşilköy Halk Tiyatrosu tarafından “Düğün ya da Davul” adlı oyun ile aynı saatte Barbaros Köy Meydanında Shirko Luka Köy Tiyatrosu tarafından “Çalışan Arı” adlı oyun sahne alacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.