Dolar 32,3395
%0.18
Euro 35,1039
%-0.22
Altın 2.241,110
%-0.11
Bist-100 8,87
%1.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Köşk’te Yıldırım’a özel görev

Köşk’te Yıldırım’a özel görev

İsmi Davutoğlu ile birlikte başbakanlık için geçen Binali Yıldırım, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Köşk’te özel danışmanı olacak

  • Ege Postası
  • 02.09.2014 - 09:09
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi, halkın seçtiği ilk cumhurbaşkanının çalışma tarzının da farklı olacağını sıkça vurgulayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çankaya Köşkü’nde de farklı bir yapılanmaya gidiyor. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı’na taşıdığı, Başbakanlık’taki danışmanları dışında, ismi başbakan adayları arasında geçen, hükümetleri döneminde en güvendiği isimlerin başında gelen eski Ulaştırma Bakanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ı özel danışmanı olarak görevlendirdi.
 
Vazgeçemediği isim
Yıldırım, Erdoğan’ın kurduğu Ak Parti hükümetlerinde vazgeçmediği isimlerin başında geldi. Vekillik yaptığı 3 dönem boyunca Ulaştırma Bakanlığı koltuğunu koruyan Yıldırım, Erdoğan tarafından, Ak Parti’nin yerel seçimde kazanmasını en çok istediği kent olan İzmir’den büyükşehir belediye başkanlığına aday gösterildi. Adaylık nedeniyle bakanlık koltuğunu bırakan Yıldırım, seçimi kaybettikten sonra Erdoğan’ın danışmanı oldu ve Ak Parti’deki en etkili isimlerden biri haline geldi.
3 dönem kuralı nedeniyle 2015 seçiminde aday olamayacak olan Yıldırım’ın ismi buna rağmen Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte Erdoğan’dan boşalan Başbakanlık koltuğu için en yüksek seviyede geçti. Parti içindeki yoklamaların büyük bölümünde de Yıldırım isminin çokça tercih edildiği görüldü. Bu durum, Yıldırım’ın, Davutoğlu ismi açıklandıktan sonra kırgınlık olmadığı mesajını vermek için basın toplantısı düzenlemesine yol açtı.
 
Bir yıl gayrıresmi
Davutoğlu kararından sonra nasıl bir yol izleyeceği merakla beklenen Yıldırım’ın yeni görevi de netleşti. Erdoğan, çok güvendiği Yıldırım’ı yine en yakınında istedi ve Cumhurbaşkanı’nın, “özel danışmanı” olarak görevlendirdi. Resmen atanması için vekillikten istifa etmesi gereken Yıldırım’ın, bu görevi 2015 seçimine kadar gayrıresmi olarak yürüteceği bildirildi. Yıldırım, seçimden sonra ise bu göreve resmen atanacak.
Yıldırım’ın klasik danışman olarak görev yapmayacağı, Erdoğan’ın hükümetle ilişkilerinden Başbakanlığı döneminde başlayan dev projelerin takibine, yeni projeler üretilmesinden parlamento ve diğer erklerle ilişkilerine kadar kritik konularda en yakınında yer alacağı, Köşk’te Erdoğan’dan sonraki en etkili isimlerin başında geleceği ifade edildi.
 
 
İBRAHİM KALIN DA ÇANKAYA’DA
 Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakanlık’ta en yakınındaki isimlerden olan ve dış politika danışmanlığını yürüten İbrahim Kalın ise Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevine getirildi. Genel Sekreterlik için en güçlü ismin ise Başbakanlık Müsteşarlığı görevini yürüten Fahri Kasırga’nın olduğu, büyük bir sürpriz olmazsa Kasırga’nın atamasının da kısa süre içinde yapılacağı bildirildi.
Erdoğan, Köşk’e, Başbakanlık dönemindeki basın danışmanı Lütfullah Göktaş, danışmanları Mustafa Varank, Yiğit Bulut gibi çok güvendiği bilinen isimleri de atamıştı. (MİLLİYET)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.