Dolar 32,3377
%0.27
Euro 35,1323
%0.03
Altın 2.305,740
%1.24
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Koruma çemberinde ihram

Koruma çemberinde ihram

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Suudi Arabistan'da umre yaptı. Erdoğan, Cidde Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'ndaki Kraliyet Misafirhanesi'nde ihrama girdi. Ardından Mekke'de Mescid-i Haram'a giren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Kabe'de umre tavafını yaptı.

  • Ege Postası
  • 01.03.2015 - 14:07
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan , Cidde Kral Abdulaziz Uluslararası Havalimanı'ndaki Kraliyet Misafirhanesi'nde ihrama girerek karayoluyla Mekke'ye geldi.

Suudi güvenlik güçlerinin oluşturduğu daire içerisinde gece yarısı Mescid-i Haram'a giren Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindeki heyet, Kabe'de önce umre tavafını yaptı.
 
Erdoğan ve beraberindekiler daha sonra Merve ve Safa tepeleri arasında umre sayını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra umresini tamamlayarak, Suudi Arabistan Kraliyet Konukevi'ne geçti.
Kabe'de umre yapan Türk vatandaşlarının yoğun ilgisiyle karşılaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisine selam verenlere de el sallayarak karşılık verdi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da umre yaptı.
 
Erdoğan ve beraberindekilerin bugün Medine'ye gitmesi, Medine-i Münevvere'de Hazreti Muhammed'in kabrinin bulunduğu Mescidi Nebevi'yi ziyaret etmesi planlanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.