Dolar 32,5692
%0.09
Euro 34,9345
%0.3
Altın 2.427,110
%0.16
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Koreli askerler gazilerle buluşacak: Eskimeyen dostluk

Koreli askerler gazilerle buluşacak: Eskimeyen dostluk

Kore Deniz Harp Okulu öğrencileriyle birlikte İzmir’e gelen askeri heyet Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Heyetin komutanlığını yapan Tuğamiral Jong Sam Kim, İzmir ziyaretleri kapsamında hayatta olan Kore Gazileri ile de bir araya gelerek onlara bir kez daha teşekkür edeceklerini söyledi.

  • Ege Postası
  • 10.10.2015 - 09:48
İZMİR - Türkiye-Güney Kore ikili dostluk ilişkileri kapsamında Kore Deniz Harp Okulu öğrencilerini taşıyan iki askeri gemi İzmir Limanı’na demirledi. Kore Eğitim Grubu Komutanı Tuğamiral Jong Sam Kim, beraberindeki askeri ataşeler, gemi komutanları ve askeri öğrenci temsilcilerinden oluşan bir heyetle birlikte kente gelişleri nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Kore heyetini ağırlayan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, iki toplumun çok güçlü tarihi ilişkileri bulunduğunu belirterek, “Türklerle Koreliler kardeş gibi oldular. Burada her yıl Kore Büyükelçiliği ile birlikte törenler yapıyor, Kore Gazileri ile bir araya geliyoruz” dedi.
Kore Eğitim Grubu Komutanı Tuğamiral Jong Sam Kim ise İzmir Limanı’na ilk kez uğradıklarını dile getirdi ve son derece güzel bir iklimle, hareketli ve dinamik bir kentle karşılaştıklarını söyledi.
Ülkelerinin büyükelçiliği kanalıyla İzmir’de yaşayan çok sayıda Kore Gazisi olduğunu öğrendiklerini dile getiren Tuğamiral Jong Sam Kim, ziyaretleri kapsamında gerçekleştirecekleri davette gazilerle bir araya gelerek onlarla yüz yüze görüşeceklerini ve bir kez daha teşekkürleri sunacaklarını ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.