Dolar 32,3641
%0.14
Euro 34,9931
%-0.21
Altın 2.325,120
%0.2
Bist-100 9,12
%0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kongredeki listesinden Eyipişiren’e büyük tepki

Kongredeki listesinden Eyipişiren’e büyük tepki

​CHP’nin geçtiğimiz il kongresinde başkanlığa aday olan eski PM üyesi Levent Eyipişiren’in, İl Başkanı Ali Engin ve yönetimini hedef alan açıklamaları, partide sert tepkiye neden oldu. Eyipişiren’in listesinden il yönetimine giren isimlerden Niyazi Arslan, “Listeden biz çıktık, o çıkamadı. Biz onu dinleyecek durumda değiliz, o bizi dinleyecek” dedi. Şirin Akgül de “Bizim sahibimizmiş gibi açıklama yapmasına izin vermeyiz” diye konuştu.

  • Ege Postası
  • 17.12.2014 - 12:55
EGEPOSTASI  -İl yönetiminin istifalar yaşanmadan önce il başkanı seçme girişimine tepki gösteren eski PM Üyesi Levent Eyipişiren’in, sosyal medyadan İl Başkanı Engin ve yönetimi hedef alması, il yönetiminde tepkilere neden oldu.



 Yedekten girecek isimlere hiçbir zaman yönlendirmesi olmadığını belirten Eyipişiren, “Genel Başkana sözde sadık 'ekip' yine kurnazlık peşinde ve yerine atanacak İl Başkanı netleşmeden istifa edemiyor. Kimse bir kurnazlıkla önce il başkanını seçtirip, sonra kalan istifalar ile yedekleri asil yönetime taşıma çiğliği sergilememeli” açıklaması yapmıştı. Geçen il kongresinde Eyipişiren’in listesinde seçimlere katılan ve il yönetimine giren isimlerden CHP İzmir İl yöneticisi Niyazi Arslan, Levent Eyipişiren’in liderliğe soyunmasına gerek olmadığını belirterek, “Bize liderlik yapacak bir adam lazım değil. İzmir’de tabanı yok. O gelip bizim listemize girip aday oldu. Listeden biz çıktık o çıkamadı.  Biz onu dinleyecek durumda değiliz, o bizi dinleyecek. Bizim onunla işimiz olmaz. Biz üç yıldan beri il yönetiminde İl Başkanımız Ali Enginle birlikte çalışıyoruz. Öyle çıkıp “ben arkadaşlarımı aramadım, yedirmedim” Levent Eyipişiren bizi toplayamaz ve yönlendiremez. Bu neden ile Sayın Eyipişiren’ın kendisine “durumda vaziyet çıkarmasın,” bizim üzerimizden kimse siyaset yapmasın” dedi. 



TANIMAM, ELİNİ DAHİ SIKMADIM
Eyipişiren’in listesin il yönetimine giren diğer isim olan CHP İzmir İl yöneticisi Şirin Akgül de “Biz Sayın Levent Eyipişiren ile birlikte aynı listede yer alık, ama hepsi bu. Kendisi ile hayatımda hiç karşılaşmadım, elin bile sıkmadım” dedi. Levent Eyipişiren’in listesinden olup ve il yönetimine girenler için  “Ben arkadaşlarımı aramadım, yedirmedim” diyerek açıklama yapmasına anlam veremediğini kaydeden Akgül, “Cumhuriyet Halk Partisi demokrasiyi iliklerine kadar hissetmiş bir parti, kimse kimsenin adamı değil. Biz CHP’nin il yöneticileriyiz. Kalkıp bizim sahibimiz gibi adımıza açıklama yapmasına izin vermeyiz. Bunu yapmaya çalışanlara en sert yanıtı veririz” diye konuştu.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.