Dolar 32,2689
%0.04
Euro 34,7354
%0.07
Altın 2.400,390
%-0.37
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’tan deprem mesajı: Kentsel dönüşümün önemini gösterdi

Konak’tan deprem mesajı: Kentsel dönüşümün önemini gösterdi

Konak Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci oturumu, İzmir’de yaşanılan deprem nedeniyle kısa sürede sonlandırıldı. Meclis’te tüm kararlar oy birliği ile alınırken, deprem ile ilgili yapılan konuşmalarda kentsel dönüşümün önemine vurgu yapıldı.

  • Ege Postası
  • 02.11.2020 - 18:54

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Konak Belediyesi Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı birinci oturumu, Fuar Evlendirme Dairesi’nde Konak Belediye Başkanı Abdul Batur’un himayeside gerçekleştirildi.

Batur, yaşanılan deprem nedeniyle ve afet bölgesine bir an önce gidilebilmesi için oturumun hızlıca bitirilmesini önerdi. Batur, esas görüşmelerin 6 Kasım tarihinde gerçekleştirilecek oturumda konuşulacağını söyledi.

Meclis başlangıcında konuşan Başkan Batur, 30 Ekim tarihinde meydana gelen deprem ile ilgili düşüncelerini paylaştı. Deprem gerçekliğinin bir kere daha kendini hatırlattığını ifade eden Batur, “Geçtiğimiz Cuma günü İzmir’imiz bir deprem felaketi yaşadı İçimiz yanıyor. Çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Hastanede bine yakın vatandaşımız tedavi oluyor. İzmir deprem gerçeğiyle yüzleşti. 6.6 deniliyor ama 6.9-7.0 olduğuna dair bilim insanlarının açıklamaları var. İlçelerimizden en fazla hasar Bayraklı’da. Maalesef yıkılan yapılar var. Çok üzücü bir durum. Bu süre içinde hem merkezi hükümetin hem de yerel yönetimlerin yapılanması ve ortak kararların alınması bu insanlarımıza hizmet götürülmesi geçmişe göre daha iyi noktada. Özellikle kurtarma operasyonlarını yapanlar benim için kahramanlar. Onlar, afetleri yaşaya yaşaya nasıl mücadele edilir konusunda daha tecrübeliyiz. Çöken katlara baktığımızda 1992’li yıllarda yapıldığı ve zemin katlarda kolon kesimleri yapıldığı duyumları geldi. Bunlar binanın tamamını etkiliyor. Hem Büyükşehir hem de ilçe belediyeleri tarafından bina envanterlerin bir an önce çıkarılması gerekiyor. Binalar güvenli olmalı. İnsanlarımız güvenli binalarda yaşamamalılar. İnsan hayatından önemlisi yok. Bunun için ne yapılması gerekiyorsa yapılmalı. Ben buradan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Özellikle de enkaz altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce sağ sağlim çıkarılmasını umut ediyorum. Deprem gerçeğini bir kere daha yaşadık ve gerekli önlemleri almalıyız. Bir an önce meclisimizi tamamlayıp alana gitmek istiyoruz” dedi.

"BU BİZİM TARİHSEL GÖREVİMİZ"

Batur’un ardından konuşan CHP Grup Başkanvekili Mahmut Esad Aslan, “Bu defa deprem İzmir’i urdu. 91 ölümüz ve çok sayıda yaralımız var. Ölenlere rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum. Depremden hemen sonra gerekli tedbirleri alan ve alan giden başta konak belediyesi ve Büyükşehir belediyesi olmak üzere tüm ilçe ve diğer illerin belediyelerine çok teşekkür ediyorum. Bu deprem gerçeği bir kere daha görmemizi sağladı. Geçen toplantımızda kentsel dönüşümle ilgili kararlar aldık. Bunun ne kadar önemli olduğunu gördük. Gerçekten radikal kararlar almalıyız. Bu bizim tarihsel görevimizdir. Böyle günlerde iktidarıyla, muhalefetiyle belediyesiyle birlikte kenetlenmemiz çok önemliydi. Buna bu şekilde devam etmemiz çok önemli. Bunun siyaseti yok, hepimizi ilgilendiren bir konu ve bu yüzden hep birlikte hareket etmeliyiz. Bunun yanında bazı kişilerin sorumsuz bazı paylaşımları olmuştur Bunların kabul edilebilir bir yanı yok. Deprem yer kabuğundaki hareketlenmeler sonucunda ortaya çıkan sismik dalgaların yeryüzünü sallamasıdır. Depremi başka şeylere bağlayanlara ne denir o da sizin takdirinizde” ifadelerini kullandı.

AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen ise; “Çok büyük bir deprem yaşadık. Depremde vefat edenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı, haftalarımıza da acil şifalar diliyorum. İnşallah en kısa süre içerisinde göçük altında kalanlar da kurtarılır. Tek ses tek yürek mücadelecimize devam etmemizi umuyorum” dedi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.