Dolar 32,5487
%0.03
Euro 35,0081
%0.52
Altın 2.426,200
%0.12
Bist-100 9.722,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konaklılara beş yıldızlı hizmet

Konaklılara beş yıldızlı hizmet

Konak Belediyesi’nin önümüzdeki günlerde hizmete açacağı Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi konforuyla beş yıldızlı otelleri aratmıyor. Konak'ta İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi

  • Ege Postası
  • 03.08.2015 - 10:48
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş iç mefruşatı tamamlanan Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi’ni gezdi. Halil Rıfat Paşa semtinde inşa edilen ve kısa bir süre içinde hizmete açılması beklenen merkezin Türkiye’ye örnek olacağını kaydeden Başkan Pekdaş, merkez sayesinde Konaklıların aktif ve sağlıklı bir yaşlanma süreci geçireceğini söyledi. Merkezde her şeyin en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğünü dile getiren Pekdaş, sunulan hizmetlerden hiçbir ücret alınmayacağı gibi başvuranlardan da herhangi bir talepte bulunmayacaklarını dile getirdi.


BOŞ ZAMANLAR DEĞERLENİYOR
Zemin altında iki kat olmak üzere toplam 7 kattan oluşan merkezin hafta içi mesai saatlerinde hizmet vereceğini belirten Pekdaş, tesisin 55 yaş üstü sağlıklı ve öz bakımını yapabilen Konaklı vatandaşları ağırlayacağını dile getirdi. Başkan Pekdaş, “Giderek yaşlanan bir dünyada ve yaşlı nüfusunun giderek arttığı bir kentte yaşıyoruz. Bu doğrultuda Konak Belediyesi olarak ileri yaştaki vatandaşlarımıza destek için bu merkezi hizmete açıyoruz. Özellikle emekli olan vatandaşlarımız artan boş zamanlarını nasıl etkili ve verimli kullanacağını bilmiyor. Bu merkez ile ileri yaştaki hemşerilerimiz günlük aktivitelerini yerine getirirken, aynı zamanda keyifli bir gün geçirme imkanı da bulacak” dedi. Başkan Pekdaş, merkezin inşasına bağışlarıyla destek olan İzmirli hayırsever Sıdıka Saadet Mirci’ye de teşekkür etti.
KONFOR VE HİZMET ÖN PLANDA
Konak Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Ziya-Zişan Saadet Aytulun Kardeşler İleri Yaş Sağlıklı Yaşam Merkezi Konak sınırları içinde ikamet eden 55 yaş üstü vatandaşlara hizmet verecek. Beş yıldızlı otel konforunu aratmayan merkezde 1 doktor, 1 yaşlı bakım teknikeri, 1 laborant, bir spor öğretmeni ile 3 hemşire, 3 güvenlik ve 3’te hizmetli personel görev yapacak. İleri yaştaki vatandaşların vücut ve zihin zindeliklerini sürdürebilecekleri, sosyal paylaşımda bulunabilecekleri bir ortam sunan merkezde ayrıca bilgisayar odası, bay ve bayan kuaför hizmetleri, jimnastik salonu, sinema salonu,  hobi mutfağı,  oyun mutfağı, okuma salonları, televizyon odası, müzik odası ve kantin yer alıyor. Ayrıca el becerilerini geliştirmek ve yaşamlarını çeşitli sosyal aktivitelerle daha kaliteli hale getirmek için de sinema gösterimleri, kültür gezileri, bilgisayar eğitimi, şiir okuma faaliyetleri, koro çalışmaları, okuma-yazma kursları ile çeşitli hobi kursları da verilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.