Dolar 32,5137
%-0.08
Euro 34,9473
%0.34
Altın 2.435,870
%0.52
Bist-100 9.794,00
%0.74

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’tan yine çok tartışılacak hamle:

Konak’tan yine çok tartışılacak hamle:

Geçtiğimiz aylarda Hakkari’nin Yüksekova ilçesi ile kardeş şehir olan ve İzmir’de ilki gerçekleştiren Konak Belediyesi, BDP’li bir başka belediye ile daha aynı dostluğun altına imza atacak. Önümüzdeki günlerde alınacak meclis kararı ile Konak, Şırnak’ın Beytüşşebap Belediyesi ile kardeş şehir olacak. Konak’tan yine çok tartışılacak hamle:

  • Ege Postası
  • 30.03.2015 - 12:41
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ses getirecek bir hamlenin altına imza atmayan hazırlanan Konak Belediyesi, ikinci kez BDP’li bir belediye ile kardeş ilçe olacak. Hakkari Yüksekova’nın ardından Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesiyle işbirliği yapacak olan Konak ayrıca, Tunceli Hozat’tan gelen teklifi de değerlendirmeye alacak. İki belediye arasında işbirliği ve dostluk ilişkilerini arttırması planlanan karar, önümüzdeki günlerde belediye meclisi onayına sunulacak.

KONAK’A İKİNCİ BDP’Lİ KARDEŞ BELEDİYE

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin geçtiğimiz dönem aldığı karar doğrultusunda Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer alan çeşitli iller ile kardeş olan Konak Belediyesi, Hakkari’nin ardından Şırnak ve Tunceli’den iki belediye ile dostluğunu arttıracak. Yüksekova ile ortaklaşa alınan karar sayesinde İzmir’de ilk kez bir CHP’li ilçe belediyesi BDP’li bir belediye ile kardeşlik kurulmasına olanak sağlayan Konak, yine iki belediye arasında sağlanan işbirliği kapsamında bu kez de Beytüşşebap ile kardeş şehir statüsü kazanacak.

MECLİS ONAYINA SUNULACAK

Kardeşlik ve barış mesajı verilmesi planlanan işbirliği kapsamında BDP’li Nurettin Ataman’ın görev yaptığı Şırnak Beytüşşebap Belediyesi, Konak’la ekonomik ve sosyal ilişkiler kuracak. Şırnak’taki 30 Mart 2014 yerel seçimlerinde belediye eş başkanlığına Seyran Argan’ın seçildiği ilçede belediye başkanlığı yapan Nurettin Ataman, geçtiğimiz yıl dile getirdiği “Öcalan'ın özgürlüğüne destek olacağız. Bu zindanların bütün kapılarını kırıncaya kadar durmayacağız. Bu mücadele devam edecektir” sözleri ile büyük tartışmalara neden olmuştu.

BAŞKAN PEKDAŞ ELEŞTİRİ ALMIŞTI

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, geçtiğimiz aylarda yine çok konuşulacak bir kararın altına imza atarak KCK operasyonları sırasında görevden alınan ve uzun süre cezaevinde yatan BDP’li (Barış ve Demokrasi Partisi) Ruken Yetişkin’in başkanlık yaptığı Yüksekova Belediyesi ile kardeş şehir ilişkisine onay verdiği gerekçesi ile çeşitli eleştiriler almıştı.

BİR KARDEŞ DE TUNCELİ’DEN

Konak Belediyesi ayrıca, yine önümüzdeki günlerde bir diğer belediye ile daha kardeş şehir ilişkisi kuracak. Tunceli’nin Hozat Belediyesi ile kardeş olabilmek için belediye meclis kararı alacak. CHP’nin seçim kazandığı ilçelerden olan Hozat’ta Belediye Başkanı Celaleddin Polat yerel seçimlerde göreve seçilmişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.