Dolar 32,5146
%0.09
Euro 34,9341
%-0.11
Altın 2.434,790
%-0.06
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'tan Tarık Dursun K. vefası

Konak'tan Tarık Dursun K. vefası

KONAK Belediyesi, ölümünün ardından, Tarık Dursun K'nın bir kitabevine verilen kitaplarının geri alınması, çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdiği evin de müzeye dönüştürülmesi için girişimde bulunacak.

  • Ege Postası
  • 02.09.2015 - 11:18
Gazeteci, yazar, şair, eleştirmen Tarık Dursun K, geçen 11 Ağustos'ta, İzmir'de tedavi gördüğü hastanede 84 yaşında hayatını kaybetti. Tarık Dursun K'nın geçen vefatının ardından, sahip olduğu kitaplarının büyük bölümünün, oğlu Zafer Dursun K tarafından, Alsancak semtinde ikinci el kitap satan bir kitabevine verilmesine sosyal medyada tepki gösterildi. Konak Belediyesi Kültür Müdürlüğü de bu kitapları geri almak için harekete geçti.



Ayrıca Tarık Dursun K'nın Basmane semtinde, Alireis Mahallesi'ndeki çıkmaz sokakta, çocukluk ve gençlik yıllarının geçtiği, yangın sonrası harabe haline gelen evin müzeye dönüştürülmesi için de girişimlerde bulunulacağı belirtildi. Bu tarihi evi restore edip, ünlü yazarın adına yakışır bir müzeye dönüştürmek için mülk sahipleriyle görüşüleceği belirtildi. 



Tarık Dursun K, Konak Belediyesi tarafından çıkarılan KNK dergisi için Lütfü Dağtaş'a bu evin önünde geçen yıl verdiği röportajda, "İzmir Alsancak değildir. Karşıyaka hiç değildir, Alireis Mahellesi gerçek bir İzmir'dir" demişti. Eski mahallesi ve sokağındaki evde anılarını tazelemişti. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.