Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'taki krizde mutlu son

Konak'taki krizde mutlu son

Konak Belediyesi’ne bağlı Veteriner Müdürlüğü çatısı altında bir süredir yaşanan istifa krizi sivil toplum kuruluşlarının devreye girmesi ile birlikte sürpriz şekilde çözüldü. Müdür istifa etti, STK'lar bırakmadı

  • Ege Postası
  • 30.05.2016 - 10:33

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İlçe belediyesinin en etkin birimleri arasında yer alan veterinerlik hizmetlerinde bir süredir yaşanan müdürlük üst yönetiminde istifayı beraberinde getirmiş, gelişmeler belediyede ufak çaplı krize yol açmıştı. Geçtiğimiz günlerde belediyede gerçekleşen sürpriz görüşmenin ardından krize çözüm bulunurken, sürpriz gelişmeler de yaşandı.

Konak Belediyesi’nin Veterinerlik Müdürlüğü’nde bir süredir devam eden görevlendirme krizi birim müdürünün istifası ile sonuçlanırken, yaşanan çıkmaza sivil toplum örgütlerinin devreye girmesiyle çözüm bulundu. Hayvan sağlığı merkezinde görevli uzman üç personelin bulunduğu birimden alınarak ilçenin diğer hizmetlerinde görevlendirilmesi ve müdürlüğe yeni personel atanması hizmetleri durma noktasına getirdi. Gelişmelerin ardından personel yetersizliğini ve taleplerin havada kalmasını gerekçe gösteren Veteriner Hizmetleri Müdürü Ender Çam istifasını sundu.

KRİZ ANKARA’YA TAŞINDI

Konuyu yakından takip eden Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), hayvan sever dernekler ve diğer sivil toplum kuruluşları krizin çözümü için devreye girerken, belediyeden randevu talepleri kabul görmeyince konuyu Ankara’ya taşıdı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partinin genel merkeziyle çeşitli temaslarda bulunan dernekler daha sonra belediyeden randevu alarak başkent dönüşünde Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ile flaş bir toplantı gerçekleştirdi.

STK’LARIN BASKISI İSTİFADAN VAZGEÇİRDİ

Taleplerini sunan STK’ların baskısı sonucunda veterinerlik hizmetleri müdürlüğü kadrosunda yeni görevlendirmeler gidilirken, yapılan iyileştirmeler neticesinde birim Müdürü Ender Çam da istifasını geri aldı. Pekdaş’ın gösterdiği iyi niyet karşısında toplantıdan memnun ayrılan hayvan sever derneklerinin temsilcilerinin talepleri olumlu karşılanırken, krizin aşılması ile birlikte önümüzdeki günlerden itibaren müdürlüğe yeni personel takviye yapılacağı müjdesini de aldı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.