Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta yıldızlar altında tiyatro keyfi

Konak'ta yıldızlar altında tiyatro keyfi

KONAK Belediyesi, bu yıl ilkini düzenlediği 'Yıldızların Altında Genç Tiyatro Festivali' ile yetenekli öğrencileri seyirciyle buluşturdu.

  • Ege Postası
  • 26.05.2015 - 13:17
Açılışı 22 Mayıs'ta yapılan ve 29 Mayıs'a kadar Konak'ın çeşitli bölgelerinde seyirciyle buluşacak festivale ilçe genelinde eğitim veren 16 lisenin tiyatro grupları katıldı. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği festival kapsamında Anton Çehov'un 'Hayat Güzeldir' ve 'Martı'dan, Haldun Taner'in 'Keşanlı Ali Destanı'a, Sadık Şendil'in 'Yedi Kocalı Hürmüz'ünden, Yılmaz Erdoğan'ın 'Bana Bir Şeyhler Oluyor' oyunlarının da aralarında bulunduğu ünlü tiyatro oyunları gençler tarafından sahneleniyor. Saat 20.00'de başlayan oyunlar; Fuar Açıkhava Tiyatrosu, Selahattin Akçiçek Eşrefpaşa Kültür Merkezi, Güzelyalı Fuat Göztepe Parkı ile Konak Vapur İskelesi'nin yanındaki alanda halka açık olarak ücretsiz sahneleniyor. 29 Mayıs'a kadar her gün iki lisenin farklı adreslerde seyirciyle buluştuğu festival kapsamında Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Namık Kemal Lisesi tiyatro toplulukları sahne aldı. 

İLK SAHNE HEYECANI

Mersinli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerince Konak Vapur İskelesi yan tarafında bulunan yeşillik alanda Türk Tiyatrosu'nun ve edebiyatının köşe taşlarından biri olan Haldun Taner'in 'Keşanlı Ali Destanı' oyununu sahneledi. İlk kez böyle bir sanat etkinliğine ev sahipliği yapan alanda kurulan sahnede sergilenen oyunda aynı okuldan 24 öğrenci rol aldı. Felsefe Öğretmeni Ebru İpkin'in yönetiminde iki aylık bir hazırlık aşamasından sonra ilk kez sahneye çıkan öğrenciler gün batımı eşliğinde İzmirlilere tiyatro dolu bir akşam yaşattı. Aynı gece Namık Kemal Lisesi öğrencileri de Sadık Şendil'in kaleme aldığı 'Yedi Kocalı Hürmüz' oyununu seyirciyle buluşturdu. Namık Kemal Lisesi öğrencilerince sahnelenen oyunda rol alan genç tiyatrocuların heyecanı gözlerden kaçmadı. İlk kez seyirci karşısına çıkan gençler heyecanlarına karşılık başarılı oyunlarıyla oyun sonunda bol bol alkış aldı. Konak Belediyesi'nce bu yıl ilk kez düzenlenen 'Yıldızların Altında Genç Tiyatro Festivali' gelecek yıllarda da devam edecek. İzmirlilerin büyük ilgi gösterdiği festivalin geleneksel hale gelmesi hedefleniyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.