Dolar 32,3859
%0.21
Euro 35,0259
%-0.11
Altın 2.324,450
%0.17
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta tarihe altın dokunuş

Konak’ta tarihe altın dokunuş

İzmir’in en çok tescilli yapıya sahip ilçesi olan Konak’ta bir tarihi yapı daha kent yaşamına kazandırılıyor. Konak Belediyesi’nce sürdürülen kamulaştırma çalışmaları kapsamında Karataş’taki 150 yıllık tarihi bina restore edilecek. Yıkılmaya yüz tutmuş harabe bina gerçekleştirilecek restorasyon çalışmaları sonunda semt merkezi olarak bölge halkına hizmet verecek.

  • Ege Postası
  • 21.07.2015 - 11:05
İZMİR - Yaklaşık 2 bin 500 tescilli yapının bulunduğu Konak’ta yok olmaya yüz tutmuş tarihi binalar Konak Belediyesi’nce yeniden kent yaşamına kazandırılıyor. Restore edilerek ayağa kaldırılan tarihi yapılar yeni işlevleriyle Konak halkına hizmet veriyor. Konak Belediyesi son olarak Akın Simav Mahallesi 269 Sokak üzerinde yer alan tarihi bir binayı restore etmek için çalışmalara başladı. 19’uncu yüzyılın sonlarında inşa edilen ve kentin simgesi Tarihi Asansör ile Beth İsrael Snagogu’na komşu olan tarihi binayı kamulaştıran Konak Belediyesi, restorasyon için gereken izinleri aldı. Proje ihale sürecinin de geçtiğimiz günlerde tamamlanmasıyla zaman içinde harabeye dönen tarihi yapının yeniden hayat bulmasını sağlayacak çalışmaların önünde hiçbir engel kalmadı. Restorasyonun önümüzdeki günlerde başlayacağı belirtilirken, çalışmaların tamamlanmasının ardından tarihi bina kadın ve çocuklara yönelik bir dizi kursun, sosyal aktivitenin ve eğitimin verildiği semt merkezine dönüştürülecek. 

MERSİNLİ’DE MUTLU SONA AZ KALDI
Konak Belediyesi’nin şuanda Basmane, Agora, Gültepe, İkiçeşmelik, İsmetpaşa, Ballıkuyu ve Eşrefpaşa semtlerinde toplam 7 semt merkezi bulunuyor. 2014 yılının Aralık ayında Mersinli’de temeli atılan Mersinli Semt Merkezi’nde ise inşaat çalışmaları sürüyor. Bölge halkının heyecanla beklediği merkezin büyük bölümünün tamamlanırken, 375 metrekare inşaat alanına sahip ve 3 katlı olarak planlanan semt merkezinin hizmete girmesiyle bölgeye kamu eli değecek. Merkezin önümüzdeki birkaç ay içinde hizmete açılması planlanıyor. Mersinli ve Karataş’taki semt merkezlerinin tamamlanmasıyla Konak Belediyesi’nin semt merkezlerinin sayısı 9’a çıkacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.