Dolar 32,4985
%-0.13
Euro 34,9388
%0.32
Altın 2.432,940
%0.4
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta öğrenciler tatilde okullar tadilatta

Konak'ta öğrenciler tatilde okullar tadilatta

Konak Belediyesi yeni eğitim yılı öncesinde fiziki eksiklikleri bulunan okul binalarında kapsamlı bakım ve onarım çalışmaları yapıyor.

  • Ege Postası
  • 27.07.2015 - 11:05
İZMİR - Eğitime desteğini sürdüren Konak Belediyesi öğrencilerin tatilde olduğu yaz aylarında ilçedeki eğitim yuvalarını bakıma aldı. Fen İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen çalışmalar kapsamında fiziki koşulları yetersiz dokuz okulda tadilat yapılıyor. Çalışmalarının yeni eğitim-öğretim yılının başlayacağı Eylül ayına kadar tamamlanacağı belirtilirken, öğrenciler pırıl pırıl sınıflarda ders başı yapacak. 

EKSİKLİKLER GİDERİLİYOR
Konak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerce yapılan çalışmalar kapsamında, ilçedeki Ahmet Şefika Kilimci Özel Uygulama Okulu, Mersinli Endüstri Meslek Lisesi, Seyfi Gülmezoğlu Ortaokulu ile Ali Fuat Cebesoy, Esentepe, Misak-ı Milli, Mustafa Kemal, Turgutreis ve Vasıf Çınar İlköğretim okulları bakıma alındı. Fiziki eksiklikleri bulunan okullarda iç ve dış cephe tamir, bakım ve boyamanın yanı sıra kapsamlı tadilatlar yapılıyor. Bazı okulların giriş ve çıkış merdivenleri yenilenirken, her yağmurda öğrencilerin biriken suların içinden yürümesine neden olan okul bahçelerindeki bozuk zeminler de onarılıyor. Sınıf ve koridorlar boyanıp, zemin döşemeleri elden geçiriliyor. Sınıfların kapıları ile eskimiş pencereler yenileriyle değiştiriliyor. 



TUVALETLER PIRIL PIRIL
Tadilatları sınıflarla sınırlı tutmayan Konak Belediyesi ekipleri tuvaletleri de baştan sona yeniliyor. Hijyenik koşulların göz önünde bulundurulduğu tadilat çalışmaları kapsamında yeni zemin kaplamaları döşenirken, klozet ve el yıkama lavaboları değiştiriliyor. Eskiyen veya bozuk musluk başlarının yerine yenileri takılıyor. Boyası da yapılan tuvaletlerde eksik olan aydınlatmalar da tamamlanıyor. Öğrencilerin spor yaptığı sahaların da unutulmadığı tadilatlar sırasında mevcut sahalardaki eksiklikler tamamlanırken, öğrenciler için ek spor aletleri konularak daha iyi şartlarda spor yapmaları sağlanıyor. Ayrıca dış cephe boyası tamamlanan bazı okullarda plastik ve yağlı boya resim uygulaması ile binanın dış cephesi güzelleştiriliyor. Yeni eğitim-öğretim döneminde ders başı yapacak öğrenciler bakım ve onarımlarla yepyeni bir görünüme kavuşan sınıflarda daha iyi şartlarda eğitim görebilecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.