Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta kriz son dakikada çözüldü

Konak'ta kriz son dakikada çözüldü

Konak Belediyesi’nde kapıya dayanan kriz son dakikada önlendi. Toplu sözleşmeden doğan hakları gereği geriye dönük maaş farklarını kendilerine söz verilen tarihte alamayan MERBEL A.Ş. çalışanlarının dün akşam saatlerinde başlattıkları iş bırakma eylemleri bugün itibarı ile son buldu. MERBEL A.Ş.’ye bağlı çalışan belediye işçilerinin, çöp toplama işlerini yarıda keserek araçları garaja çekmesiyle başlayan eylem süreci, alacaklarının ödenmesi ile resmen son bulurken, belediye çapında büyük bir kriz de son dakikada önlenmiş oldu.

  • Ege Postası
  • 09.10.2013 - 18:36
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi ile işçileri temsil eden Genel-İş Sendikası arasında geçtiğimiz Haziran ayında imzalanan toplu sözleşme gereği, işçilerin 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere geriye dönük alması gereken maaş farkları kendilerine söz verilen son tarih olan 8 Ekim itibarı ile ödenmeyince, Konak’ta hareketli saatler yaşanmıştı. Dün akşam saatlerinden itibaren yasal haklarını kullanarak iş bırakan MERBEL A.Ş. işçileri, seslerini duyurmak ve tepkilerini dile getirmek adına ilçe genelinde çöp toplamayı bırakarak, çöp kamyonlarını da Gürçeşme’de yer alan temizlik işleri şantiyesine getirerek kontak kapattı. İşçileri temsil eden Genel-İş Sendikası ile belediye yönetimi arasında akşam yürütülen görüşmeler sonrasında, en geç saat 15:00’da alacakların hesaplara yatırılacağı sözü verilince tansiyon biraz olsun düşmüştü.

640 PERSONEL İŞ BIRAKMIŞTI

İlçe genelinde çöplerin toplanmaması ile birlikte büyük bir krizin eşiğine gelinirken, belediyenin diğer birimlerinin de mesai başlangıcında eyleme destek vereceğini ve iş bırakacağını açıklamasıyla, hem belediye yönetimi hem de MERBEL A.Ş. Yönetim Kurulu acil çözüm arayışına yöneldi. Alacaklarını alamadıkları takdirde, belediye önünde oturma eylemi yapmaya hazırlanan belediye çalışanları, son dakikada meydana gelen gelişmeler neticesinde eylem yapma kararlarından vazgeçti. Temizlik İşleri biriminde çalışan 640 personelin yaklaşık 2 bin 500 TL olan maaş farklarının büyük kısmını mesai bitimine birkaç saat kala yatıran Konak Belediyesi’ne bağlı firma MERBEL A.Ş., kalan tutarı da mesai bitimine kadar tamamlama konusunda söz verince iş bırakma eylemi de son buldu ve kriz büyümeden önlendi.

“EYLEM SONA ERDİ”
Konak Belediyesi’nin temizlik ve çöp toplama hizmetlerini yürüten 640 MERBEL A.Ş. çalışanı, iş kanununda da yer alan “Alacakların ödenmemesi durumunda iş bırakma” haklarını kullanmış, ilçe genelinde çöpler sokakta kalmıştı. İşçiler ile belediye arasında yaşanan problemin büyük bir krize dönüşmeden giderildiğini doğrulayan Genel-İş 5 No’lu Şube Sekreteri Savaş Aras, “Belediye tarafından bize verilen sözler geç de olsa yerine getirildi. İşçilerimiz ücretlerini almış olup, eylem şu dakika itibarı ile sona ermiştir. Arkadaşlarımızın tamamı bugünden itibaren işlerine dönerek normal çalışmalarına devam edeceklerdir” şeklinde açıklamada bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.