Dolar 32,3664
%0.15
Euro 34,9649
%-0.29
Altın 2.325,700
%0.23
Bist-100 9,15
%0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta kongre sesleri

Konak’ta kongre sesleri

Yerel seçimlerin ardından CHP İzmir’de kongre seslerinin iyiden iyiye yükseldiği ilçe Konak oldu. Görevden alınan eski ilçe başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nun görevin iadesi için yaptığı başvuruyu değerlendirecek olan PM’nin 18 Nisan’daki toplantısında çıkacak sonuca göre Yalı grubu imza hareketi başlatacak. Bir diğer çalışmada imza toplanmadan kongre yapılmasına yönelik. Eski il eğitim sekreteri Mehmet Öncel’in öncülüğünde kurulan komisyon ilçede günlerdir ilçe yönetimi ve partililerle görüşme yapıyor. Amaç imza toplanmadan ilçe yönetimin istifasıyla örgütü kongreye götürmek.

  • Ege Postası
  • 16.04.2014 - 10:17
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - CHP İzmir’de yerel seçimlerin ardından ‘başarısız’ olarak nitelendirilen sonuçlar doğrultusunda olağanüstü il kongresi için tabanda farklı gruplar çalışmalarını sürdürüyor. İl kongresi için atılan adımların yanında ilçelerde kongreler için çeşitli girişimler yapılırken, en hareketli ilçe Konak…İki farklı çalışmanın yapıldığı Konak’ta başını Yalı Grubu’nun çektiği yapılar görevden alınan eski ilçe başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nun görevin iadesi için yaptığı itirazın değerlendirileceği 18 Nisan’daki PM’yi bekliyor. PM’de beklenen iade çıkmazsa toplantılarla delegelerin nabzını ölçen Yalı Grubu imza hareketi için düğmeye basacak. Diğer bir çalışma ise eski il eğitim sekreteri Mehmet Öncel’in öncülüğünde yapılıyor. Öncel’le birlikte ilçede siyaset yapan Şakir Başak,Hüseyin Çamaşırcı,Mustafa Düzyol ve Doğan Sever’in bir komisyon oluşturduğu ve imza toplanmadan ilçe yönetimin istifasıyla örgütü kongreye götürme çalışması yaptıkları öğrenildi.

MYK GÖREVDEN ALDI
Meclis üyesi adayları listesi nedeniyle ilçe yönetimi tarafından da eleştirilen ve Genel Merkez tarafından görevden alınan Konak eski İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu’nun yerine yönetim içinde yapılan seçimde Nilüfer Akyüz örgütün yeni başkanı olmuştu. Süreçte vurulan ilk ve tek neşter sonrası Konak’ta seçime kadar sular durulmuştu. Seçimlerin ardından Konak’ta kongre sesleri iyice yükselmeye başladı. İki farklı yönetimin izlendiği Konak’ta Karamustafaoğlu’na haksızlık yapıldığını savunan başta Yalı grubu olmak üzere bir çok yapının gözü 18 Nisan’da yapılacak PM toplantısında.

KARAMUSTAFAOĞLU DÜĞMEYE BASACAK
MYK tarafından görevden alınmasının ardından PM’ye itirazda bulunan Karamustafaoğlu’nun itirazının Parti Meclisi gündemine alındığı öğrenildi.  Karamustafaoğlu ve kendisine en büyük desteği veren Yalı grubu PM’den çıkacak sonuca göre hareket edecek. Karamustafaoğlu’nun görevin kendisine iade edilememesi halinde imza hareketi için düğmeye basacağı öğrenildi. Örgüt içinde mutsuz olan bir çok yapının da destek verebileceği iddia edilen Karamustafaoğlu’nun basın toplantısı düzenleyerek süreci kamuoyuyla paylaşacağı konuşuluyor.

KOMİSYON KURULDU
Öte yandan kongre için farklı bir yol izleyen bir başka grup daha var. İl eski eğitim Sekreteri Mehmet Öncel öncülüğünde, ilçede siyaset yapan Şakir Başak,Hüseyin Çamaşırcı,Mustafa Düzyol ve Doğan Sever’in bir komisyon oluşturduğu ve imza toplanmadan örgütü kongreye götürme çalışması yaptıkları öğrenildi. Komisyonun özellikle ilçe yönetim kurulu üyeleriyle sık sık bir araya gelip, örgütteki mutsuzluğu, seçimde yeteri kadar başarı sağlanmadığı ve ilçe yönetimindeki parçalı yapının örgüte zarar verdiğini dile getirdikleri, yöneticilerden istifa edip kongrenin oluşmasını sağlamalarını istedikleri öne sürüldü.Komisyon ilçe yöneticileri dışında kongre olması ihtimalinin yüksek olması nedeniyle tabandaki küskün, kenara çekilen isimlerle de temas halinde.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.