Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta kimler delege seçildi'

Konak'ta kimler delege seçildi'

İzmir’in merkezi ilçesi Konak’ta mahalle delege seçimleri maratonu başladı. Konak bugün nüfusu az olan mahallelerde sandıklar kuruldu. Başkan Gruşçu, eski ilçe başkanı Ali Yılmaz’ın ‘saat ve sahte imza’ iddialarına yanıt verdi. Başkan Gruşçu'dan o iddialara sert yanıt

  • Ege Postası
  • 16.11.2019 - 11:56

YUSUF TOMRUK/EGEPOSTASI - İzmir’in en büyük ilçelerinden Konak’ta mahalle delege seçimleri 20 mahalle ile başladı. CHP’li üye sayısının az olduğu ve çoğunluğu küçük mahallelerde başlayan seçimlere tek liste ile gidiliyor. Bugünkü seçimlerde yaklaşık 70 mahalle delegesi seçilecek.

SAAT VE SAHTE İMZA İDDİALARI!

CHP Konak İlçe eski Başkanı Ali Yılmaz, Atilla Mahallesi seçiminin geçen hafta açıklanan takvime göre 16.00 ile 18.00 arasında yapılacağını ancak daha sonradan CHP il yönetiminin seçim saatini 10.00 ile 12.00 arasına aldığını bununda tüzüğe aykırı olduğunu ileri sürdü. Yılmaz, “Seçimin 16.00’da başlaması lazımdı ama biz seçimi 10.00’da başlattık. Ancak yönetmeliğe göre saat değişikliğinin 7 gün önceden bildirilmesi gerekiyor. Eğer saatini deriştirdiyse tarihini de değiştirmesi gerekiyordu” dedi. 

Atilla Mahallesi’nde bulunmayan üyelerin yerine imza atıldığını da iddia eden eski başkan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Üyelerin yerine imza atarak, üye çoğunluğunu sağlamaya çalışıyorlar, biz o nedenle seçime itiraz edeceğiz. Bu konuda da tutanak tutuk.”

GRUŞÇU: SEÇİMİ İPTAL ETTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR

Eski ilçe başkanlarından Ali Yılmaz’ın ‘mahallelerde sandık kurulmadan ve gerekli çoğunluk sağlanmadan delegeler belirleniyor ve saat değişikliği konusundaki’ iddialarına yanıt veren İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu “Tüm mahallelerimizin tamamında sandıklarımızı kurduk. Seçimlerimizi yaptık. Hiçbir usulsüzlük olmadı. Çıkan oylarımıza göre delegelerimiz belirlendi. Bu iddialarda bulunan arkadaşımız seçimleri provoke etmeye çalışıyor. Çeşitli mahallelere gidip listelere sahte imzalar atarak, seçimleri iptal ettirmeye çalışıyor. Atilla Mahallesi’nde yapmış. Oraya gidip sahte üç dört tane imza atıyor. Arkadaşlarımız müdahale etmiş ve biz de gerekli tutanağı tuttuk. O mahallemizde bir sıkıntı yok seçimi şu anda devam ediyor. Seçimlerimiz programladığımız gibi devam ediyor. Ayrıca seçimin tarihini değiştirseydik 7 gün önceden bilgi vermemiz gerekirdi ancak saat hususunda böyle bir şey geçerli değil” dedi.

KİMLER DELEGE SEÇİLDİ'

Barbaros

Barbaros Mahallesi'nde seçime Beyaz listeyle girildi.

İlçe eski Başkanı Aytekin Tunus, Konak Belediyesi Meclis Üyesi Ozan Ali İlgazi, Serkan Çildan, Cengiz Tankut, Selçuk Ermin, Nazire Uzhan, Ali Ekmekçioğlu, Ruşen Saygılı ve Berrin Kökçü delege seçildi.

Akdeniz, Akıncı, Ali Reis, Altay, Altınordu, Atilla, Güneş, Süvari, Umurbey, Yıldız ve Barbaros mahallelerinde seçime beyaz listeyle gidildi.

Atilla Mahallesi’nde Ali Çatkın, Ahmet Çatkın, Fikri Minareci, Cafer Kösehancı, Mete Keskin, Çağlar Sözbir, Mehmet Aydın, Yaşar Uğurlu, Hakan Gökçen, Nedim Ustabaş, Oktay Erdil,

Akdeniz’de İlhan Bora,

Akıncı’da Mehmet Ali Başak,

Ali Reis’de Kasım Karademir,

Altay’da Hayrettin Doğan,

Altınordu’da Yusuf Akın,

Güneş Mahallesi’nde Çetin Nekiz,

Süvari’de Ali Yüksel,

Umurbey’de Şahin Münüklü,

Yıldız’da Halime Demir 

Tek listeyle seçime gidilen mahallelerden Altıntaş’ta ise şu isimler delege seçildi: Şamil Sinan An, Şaban Atlı, İlker Varlı, Zerbab Baran, Volkan Köseoğlu, Nur Çetiner, Burak Saral.

1.Kadriye’de Mehmet Batu, Hasret Yiğit, Meryem Doğan, delege seçilirken,

2. Kadriye’de Mesut Akdemir, Derya Yurteri, Ahmet Acar, Ayşen Düzyol,

19 Mayıs’ta Sedat Yavuz delege seçildi.

Bozkurt'ta Mehmet Yıldırım, Hasan Özdemir’de Naci Akın, Kestelli’de İsmet Yüksel, Şehit Nedim Tuğaltay’da Meryem Can ilçe kongre delegesi oldu.

Faikpaşa Mahallesi’nde ise yeterli çoğunluk sağlanamadığı için seçim ertelendi.

Konak’ta bugün sandık konulan mahaller ise şöyle;

1.Kadriye, 19 Mayıs, 2. Kadriye, Akdeniz, Akıncı, Ali Reis, Altay, Altınordu, Altıntaş, Atilla, Barbaros, Bozkurt, Faikpaşa, Güneş, Kestelli, Umurbey, Vezirağa ve Yıldız Mahallesi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.