Dolar 32,5990
%0.38
Euro 34,7807
%0.14
Altın 2.497,300
%0.52
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta hayatı durduran protesto

Konak'ta hayatı durduran protesto

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden İZENERJİ A.Ş.’de çalışan 1170 personeli ilgilendiren ihale krizinin ardından çeşitli eylemler ile seslerini duyurmaya çalışan belediye işçisi flaş bir eylemin altına imza attı. Konak’ta Fevzipaşa Bulvarı ile Cumhuriyet Bulvarı kesişimindeki kavşakta kendilerini zincirleyen 10 kadar belediye işçisi 20 dakika boyunca yolu trafiğe kapatarak “Taşerona hayır” dedi.

  • Ege Postası
  • 17.09.2014 - 16:57
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki park ve yeşil alanlar ihalesinin taşeron firma Dermar Temizlik’e gitmesi sonrasında işsiz kalma ya da taşerona geçme tehlikesiyle karşı karşıya kalan İZENERJİ çalışanları yaptıkları ilginç eylemle İzmir halkına seslendi. 16:00 sularında Konak Pier önünde yer alan üst geçit önünde kendilerini yoldaki bariyerlere zincirleyen belediye işçileri, yolu tek yönlü olarak trafiğe kapatarak taşeron karşıtı bir protesto gösterisi düzenledi.
 

 
1170 İŞÇİ İÇİN KENDİLERİNİ ZİNCİRLEDİLER
 1170 işçiyi temsilen Konak’taki Borsa önünde toplanan İZENERJİ personeli kendilerini yola zincirleyerek eylem düzenledi. DİSK Genel-İş Sendikası üyesi 20 kadar işçinin katılım gösterdiği eylemde 20 dakika boyunca trafiği kapatan İzmir Büyükşehir Belediyesi çalışanları, “Taşerona geçit vermeyeceğiz”, “Taşerona hayır” sloganları atarak yolda “Taşerona hayır” pankartı açtı. Eylem sırasında Konak ve Alsancak’a giden trafik tıkanırken, yoldan geçen vatandaşlar ve araçlar da ıslıklar, alkışlar ve kornalarıyla eyleme destek verdi.
 
EYLEME AMBULANS MOLASI
Eylem sırasında yoldan geçmeye çalışan bir ambulans aracı zorlu dakikalar yaşarken, zincirleri çözmek istemeyen sendikalı çalışanlar, zincirlerini kaldırarak sağlık aracının geçmesi için yolu kısmen trafiğe açtı. Protesto gösterisi olaysız şekilde son bulurken, emniyet güçlerinin zincirleri kesmek üzere demir makası alana getirdiği esnada zincirleri çözen belediye işçileri olaysız şekilde dağıldı ve herhangi bir gözaltı vakası yaşanmadı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.