Dolar 32,4277
%0.05
Euro 34,4645
%-0.09
Altın 2.489,500
%0.25
Bist-100 9.680,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta flaş atama kriz yarattı

Konak'ta flaş atama kriz yarattı

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın imzasıyla zabıta müdürlüğünde gerçekleşen son atama belediyede kriz yarattı. Birimde 32 yıldır aktif görevde bulunan Vekil Müdür Engin Çetin’in görevden alınarak yerine emekli polis memuru Teyyar Fırat’ın zabıtanın başına getirilmesi tartışmalara yol açtı. Fırat’ın memur olarak göreve başladığı belediyede, aynı gün vekaleten müdür yapılması yürürlükteki zabıta personel yönetmeliğine aykırı olarak nitelenirken, “Hukukçu başkan hukuku yok saydı” yorumlarını da beraberinde getirdi.

  • Ege Postası
  • 18.12.2014 - 12:20

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak Belediyesi’nin kilit birimleri arasında yer alan Zabıta Müdürlüğü’nde geçtiğimiz gün gerçekleşen flaş atamanın yankıları giderek artıyor. 2007 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlan Belediye Zabıta Personel Yönetmeliği’ne aykırı şekilde gerçekleşen müdür ataması belediyeyi karıştırdı. 1982’den bu yana aktif olarak birimde görev yapan ve yerel seçimlerin ardından Başkan Sema Pekdaş tarafından vekil müdür yapılan Engin Çetin’in ani bir şekilde görevden alınarak yerine emekli polis memuru Teyyar Fırat’ın getirilmesi krize yol açtı.
 
 
KONAK’TA “JET” ATAMA KRİZ YARATTI

Konak Belediyesi’nde Pazartesi günü itibarı ile zabıta müdürlüğü bünyesinde başlayan atama rüzgarı belediyede büyük bir tartışmaya yol açtı. 1982’den bu yana 32 yıldır belediyenin zabıta teşkilatında görev yapan ve seçimlerin ardından Başkan Pekdaş’ın imzası ile vekaleten Zabıta Müdürü görevine atanan Engin Çetin’in görevine flaş bir kararla son verilerek yeri değiştirildi. Toplam üç  dönem vekil müdürlük yapan ve birinci derecede kadroya sahip Zabıta Müdür Yardımcısı Çetin’in yerine dışarından gerçekleşen atamayla Teyyar Fırat’ın getirilmesi yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi.
 
SABAH BELEDİYEYE MEMUR GİRDİ, AKŞAM MÜDÜR ÇIKTI

İçişleri Bakanlığı yönetmeliğine tabii olan Zabıta Müdürlüğü’nde görevde yükseltme ve müdürlüğe atanma şartlarına göre işleyen rütbe sistemine aykırı atama yapılamazken, vekaleten müdürlük görevine getirilen Fırat’ın belediyedeki flaş yükselişi çeşitli tartışmalara yol açtı. Fırat, 15 Aralık tarihinde Konak Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü çatısı altında 5’inci derece veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosuna açıktan atanarak memur olarak belediyede göreve başladı. Başkan Sema Pekdaş ve belediye bürokratlarının imzası ile gerçekleşen atamanın hemen ardından aynı gün öğleden sonra, bu sefer de yine Başkan Pekdaş’ın imzası ve oluru ile vekaleten zabıta müdürü yapıldı.
 
ZABITA MEMURU OLMADAN, ZABITAYA MÜDÜR OLDU


2005 yılında emniyetteki görevinden ayrılan ve 10 yıldır aktif görevde bulunmayan 3’üncü dereceden emekli polis memuru Teyyar Fırat’ın flaş bir kararla teşkilatın başına getirilmesi, söz konusu atamanın yönetmeliğe uygun olmadığı, kamusal açıdan fayda içermediği ve hukuka aykırılıkları bulunduğu şeklinde nitelendirilmesine yol açtı.
 
TERFİ BEKLEYEN AMİRLERE HAKSIZLIK

Belediye ve zabıta teşkilatında geçmişi bulunmayan ve bugüne dek görev yapmayan 52 yaşındaki Teyyar Fırat zabıta memuru olmadan zabıta müdürü yapılırken, diğer yanda Zabıta Müdür Yardımcısı Engin Çetin ve 3 zabıta amiri de dahil olmak üzere toplam 4 rütbeli personel ise açılacak sınavda terfi alabilmek için sıra bekliyor. Söz konusu durumun mevcut personel arasında huzursuzluğa yol açtığı ve yapılan atamanın bakanlık tarafından soruşturmaya konu olabileceği öğrenildi. Diğer yandan, Fırat’ın doğrudan müdür olarak değil, vekil atanması ise yönetmelikteki boşluğa bağlanırken, diğer amirlerin terfi ve atama haklarının ellerinden alındığı şeklinde yorumlandı. Gerçekleşen rotasyonda zabıtanın teşkilat şemasında en üst koltuğa vekaleten görevlendirme yapılması, mevcut kadroda uzman personel varken dışarından personel atamasına gidilmesinin de sorgulanmasına yol açtı.
 
PEKDAŞ GÖREVE GELDİKTEN SONRA İLK OPERASYONU ZABITADA YAPMIŞTI


Yerel seçimlere iki hafta kala Zabıta Amiri Şakir Kumaş’ın Eski Başkan Hakan Tartan tarafından birimin başına getirilmesi sonrasında başlayan tartışmalara nokta koymak amacıyla operasyon düzenleyen Başkan Sema Pekdaş, olası hukuksal sıkıntıların önüne geçmek için teşkilat şemasında değişikliğe gitmişti. Yaptığı değişiklik sonrasında Kumaş’ı aslı görevi olan zabıta amirliği kadrosuna iade eden Pekdaş, Zabıta Müdür Yardımcısı Engin Çetin’i ise vekaleten zabıta müdürü olarak atamıştı. Pekdaş, yaptığı bu kritik atamanın hemen ardından bu sefer de Engin’in görev yerini değiştirerek 8 ay sonra gerçekleştirdiği son rotasyonda danışman olarak görevlendirdi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.