Dolar 32,3752
%0.18
Euro 34,9699
%-0.27
Altın 2.325,650
%0.23
Bist-100 9,08
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta en özel sergi

Konak'ta en özel sergi

Düş dünyalarını yansıttıkları tablolarını Çocuk Elinden Çocuk Eline adlı resim sergisinde görücüye çıkaran minik ressamlar, sergiden elde edilecek geliri de Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı'na (TÜRGOK) bağışlayarak örnek bir sosyal sorumluluk çalışmasına imza attılar.

  • Ege Postası
  • 26.03.2015 - 12:43
İZMİR - Ressam Azime Akbaş Yazıcı’nın öğrencilerinin düş dünyalarını yansıttığı “Çocuk Elinden Çocuk Eline” adlı resim sergisi Konak Belediyesi’nin destekleriyle açıldı. Yaşları 4 ile 10 arasında değişen dokuz minik ressamın 60 eserinin yer aldığı sergi yoğun ilgi gördü. Konak Belediyesi Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen açılışa sanatseverlerin yanı sıra minik ressamların aileleri katıldı. Kültür eski Bakanı Suat Çağlayan da davetliler arasında yer alarak minik ressamları yalnız bırakmadı.
 
GELİRİ GÖRMEYEN KARDEŞLERİNE
Önemli bir sosyal sorumluluk çalışmasına imza atan minik ressamlar Daha önceki iki sergilerinde olduğu gibi üçüncü sergilerinin gelirini de halk yararına çalışan bir sivil toplum kuruluşuna bağışlama kararı alarak örnek bir karara imza attı. Daha önceki iki sergiden elde edilen geliri Otistik Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği(ODER) ile Kemik İliği Transplantasyon ve Onkoloji Merkezi Kurma ve Geliştirme Vakfı’na (KİT-VAK) bağışlayan minik ressamların bu sergisinden elde edilecek gelir de Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı'na (TÜRGOK) bağışlanacak.
 
GÜZELLİKLER PAYLAŞARAK ÇOĞALIR
Ressam Azime Akbaş Yazıcı, çocuklarda sosyal sorumluluk bilincinin yaptıkları resimler ve çalışmalarının sonunda açılan sergilerle geliştirdiklerini ifade ederek, "Güzel olan her şey bence bir amaca hizmet etmeli, içinde güzellikler barındırmalı. Güzellikleri paylaşmalı ve çoğaltmalı. Ben çocuklarımla çoğalıyorum, onlarla mutluyum" diye konuştu.


 
DESTEK BEKLİYOR
Sergiye katılan minik ressamlar Azra Kansu, Begüm Yüksel, Beray Güngüler, Eda Tong, Ela Tong, Nehir Sevinç, Meriç Dirik, Berfin Nazlı ve Eftelya Aykın'ın tablolarından oluşan ‘Çocuk Elinden Çocuk Eline Sergisi’ 3 Nisan Cuma gününe kadar Konak Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde ziyarete açık olacak. Sergilenen tablolardan satın alanlar aynı zamanda Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı'na (TÜRGOK) bağışta bulunmuş olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.