Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta en genç başvuru!

Konak'ta en genç başvuru!

İzmirli genç Kadın siyasetçi olan Eda çakmakçı, CHP Konak ilçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu görevinden ayrılarak CHP Konak Belediye meclis üyeliğine aday adayı oldu.

  • Ege Postası
  • 11.10.2013 - 12:26
İZMİR - İzmirli genç Kadın siyasetçi olan Eda çakmakçı, CHP Konak ilçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu görevinden ayrılarak CHP Konak Belediye meclis üyeliğine aday adayı oldu. Çakmakçı, “Cumhuriyet Halk Partisi'nin kadınlara gençliğe bakışına yön veren temel ilkelerinden birileri de Eşitlik ve Özgürlüktür. Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi kadınlara ilk seçme ve seçilme hakkını veren parti olduğunu söyleyen Çakmakçı, Üyesi olduğum, İlçe Gençlik Kolları üyeliği yaptığım, Çalışma gruplarında görev aldığım bir siyasal harekette, bu kez Belediye Meclis Üyeliğine aday olmayı sorumluluk bildiğini söyledi.


"Gençlerin ve Kadınların sorunlarını, Ancak Gençler ve Kadınlar bilir"

Gençlerin ve Kadınların geleceğini sorgulaması ve siyasette daha aktif olması gerektiğini söyleyen çakmakçı, "Çünkü sorunlarımızı yine en iyi bilen bizleriz. Bu sorunların çözümüne ilişkin, Gençliğin ve kadının hatta tüm toplumsal sorunların çözülebileceği tek mekanizmanın siyaset olduğunu düşünüyorum. Bu anlamda geleceğimizi sorguladığımda, Kadının ve gençliğin olmadığı hiçbir yerde çözüm olamayacağını özellikle de genç kadınların yaşamın her alanında temsili arttırmak ve karar verme süreçlerine katılımlarının sağlanması gerektiğine inanıyorum” dedi.

Ayrıca, Toplumsal sorumluluk anlayışıma göre gençlerin ve kadınların Ortak akıl ve Sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri doğrultusunda gerçekleştirilen projelerle; Yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaştırılmasını, Kente ilişkin temel stratejiler ve faaliyet planlarının belirlenmesinde, uygulama ve izleme süreçlerinde tüm yereli kapsayan ortak bir aklın oluşturulmasında katkıda bulunmak istediğini söyledi.

Son olarak; CHP’de Yerelde iktidarı gençlerle kuracağız Belediye projelerinde önceliğin gençlere ve kadınlara verilmesi için çalışacağım" diye konuştu.

Eda ÇAKMAKÇI Kimdir'


1989 yılında İzmir’in Konak ilçesinde doğan Çakmakçı. Parti İçinde, CHP Bilişim Gönüllüleri ekibinde Sosyal Medya uzmanı olarak, Aynı zamanda İzmir BYKP (Bilim Yönetim Kültür platformu) iletişim Çalışma grubu üyesi olarak görev almaktadır.

Yanı sıra İzmir Ar-Ge Derneği, çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Konak Kent Konseyi üyesi olan ÇAKMAKÇI. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi işletme bölümümde öğrenimine de devam etmektedir.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.