Dolar 32,5232
%0.11
Euro 34,9419
%-0.09
Altın 2.439,550
%0.14
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta çile bitmiyor: Tüp geçidi bırak, üst geçide bak!

Konak'ta çile bitmiyor: Tüp geçidi bırak, üst geçide bak!

Karayolları Bölge Müdürlüğü, İzmir’in iki yakasını bağlayacak olan 3,5 milyar liralık rüya proje “Körfez Tüp geçişi” için kolları sıvarken, Konak Tünelleri’nin açılışının üzerinden bir aydan fazla süre geçmesine rağmen kent merkezinde söz verilen yaklaşık 350 bin liralık yaya üst geçidinin inşaatına halen başlayamadı. Tüp geçidi bırak, üst geçide bak!

  • Ege Postası
  • 06.07.2015 - 10:36
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kentin en işlek noktası olan ve İzmir’in kalbi konumundaki Konak’ta günlerdir süren “Üstgeçit çilesi”ne henüz çözüm bulunamazken, yaşanan kriz yeni sıkıntıları da beraberinde getirmeye devam ediyor. 40 yıllık İzmirlilerin bile adeta turist gibi birbirlerine yer sorduğu kentin göbeği “Doğu Konak” ve “Batı Konak” olarak ikiye bölünürken, yaşanan çile nedeniyle vatandaşların çektiği eziyet ise katlanarak artmaya devam ediyor.
 
 
ARTIK “DOĞU KONAK” VE “BATI KONAK” VAR
Geçtiğimiz genel seçimlerde hükümetin İzmir’e yönelik vaatleri arasında yer alan çılgın projelerden “Körfez Tüp Geçişi”ne 5 yıl sonra start verilirken, bir başka çılgın proje olan Konak Tünelleri’nin kentte yarattığı sıkıntılar ise dinmek bilmiyor. Kentin kalbini adeta ikiye bölen tünlerin hizmete açılmasından bu yana bir aydan fazla süre geçerken, yetkililer tarafından söz verilen yaya üstgeçidinin henüz temeli dahi atılamadı.


 
İZMİRLİLER EZİYETE MAHKUM
Geçtiğimiz haftalarda görücüye çıkan ve kamuoyuna tanıtılan 3,5 milyar liralık Körfez Geçişi Projesi ile İzmir’in iki yakasını bağlamaya hazırlanan Karayolları Genel Müdürlüğü’nün halen Konak’ın iki yakasını bağlayamamış olması İzmirliler için çeşitli soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Ancak tünel açıldıktan sonra yaya üstgeçidi projesine sıra gelirken, yaşanan durum karşısında çaresiz kalan, kafası karışan, bir türlü yolunu bulamayan binlerce İzmirli her gün adeta ölümle dans ederek yollardan atlamaya ve tel örgüleri aşmaya çalışıyor.
 
VATANDAŞ TÜP GEÇİT DEĞİL, ÜST GEÇİT İSTİYOR
Konak’ta metro altgeçitlerine mahkum olan vatandaşlar yaşadıkları çilenin bir an önce son bulmasını isterken, kent merkezinin iki yakasını bölen ve dört bir yanı tel örgülerle izole edilen alanın acilen yaya geçişlerine uygun hale getirilmesini istedi.
 



BİR TANE TÜP GEÇİT ON BİN TANE YAYA GEÇİDİNE BEDEL
Diğer yandan, İzmir için gerekliliği ve stabil olup olmadığı halen tartışılan Körfez Tüp Geçişi projesiyle ilgili tartışmalar tam gaz devam ederken, maliyeti 3,5 milyar TL’yi bulan yatırıma harcanacak para ile yaklaşık on bin adet yaya üst geçidi yapılabileceği ortaya çıktı. Devletin resmi rakamlarına göre, maliyeti 250 bin TL ile 500 bin TL’yi bulan asansörlü ve merdivenli yaya üst geçitlerinden, ihale rakamları dikkate alındığında Konak’a ortalama on bin adet üst geçit yapılarak İzmirlilerin kullanımına sunulabilecekti.


 
EYLÜL’E YETİŞECEK Mİ'
İki aydır kentin başlıca sıkıntılarından olan yaya üst geçitleri ile ilgili kriz, Karayolları Bölge Müdürlüğü’nde yaşanan bürokratik süreç nedeniyle çözümsüzlüğe mahkum olurken, projenin söz verildiği gibi Eylül ayına yetişmesi de tehlikeye girdi. Kentin muhtelif noktalarındaki üst geçitlerin ortalama 4-5 aylık sürede inşa edildiği ve hizmete açıldığı dikkate alındığında, söz verilen projenin temeli bugün atılsa dahi en iyi ihtimalle üç ayda tamamlanması ile birlikte Konak’taki yaya üstgeçidi ancak Kasım ayında kullanıma sunulabilecek.

BELEDİYEDEN ÇIKTI, SIRA KARAYOLLARI’NDA
Karayolları 2’inci Bölge Müdürlüğü ve İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında krize yol açan ve onay polemikleri ile gündeme gelen Konak’taki üstgeçit projesiyle ilgili olarak belediyede gereken işlemlerin tamamlandığı öğrenilirken, bölge müdürlüğü kanadında yapılacak çalışmaların tamamlanması ile birlikte temel atılarak inşaat faaliyetlerine başlanması bekleniyor. Vatandaşlar üstgeçit için gereken projenin tamamlanması ve inşaatın sona ermesi ile birlikte, ancak aylar sonra tünelle bölünen Konak’ın iki yakası arasında hızlı ve kesintisiz erişim imkanına kavuşabilecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.