Dolar 32,6001
%0.39
Euro 34,7172
%-0.04
Altın 2.517,810
%1.34
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta ‘can dostlara’ örnek hizmet

Konak’ta ‘can dostlara’ örnek hizmet

Konak Belediyesi, 2014 yılında 4 bin sokak hayvanının tedavilerini yaparak, yaşam şartlarını iyileştirdi. Birçok hayvanı da sahiplendirilerek sokaklardan kurtardı.

  • Ege Postası
  • 29.01.2015 - 11:14
Sokak hayvanlarının yaşam şartlarını iyileştirmek için çalışan Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, sunduğu hizmet kalitesiyle örnek olmaya devam ediyor. Yenişehir’deki merkezde çağdaş standartlara uygun nitelikte hizmet veren gözetim, bakım ve kısırlaştırma üniteleri yer alıyor. Poliklinik ünitesinde hayvanların muayene ve tedavileri yapılırken gerekli durumlarda ise hayvanlar steril ortamda ameliyat ediliyor. Trafik kazaları, kötü muamele ve hastalık sebebiyle bakıma muhtaç hale gelen sahipsiz kedi ve köpekler, yıl boyunca Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Hayvan Bakım Merkezi’nde bakıma alınıyor.

4 BİN CAN DOSTA EL UZATILDI

Gelen ihbarlar ve rutin kontroller sonunda can dostların yardımına koşan belediye ekipleri, tespit edilen hasta ve yaralı olanları alarak bakım merkezine getiriyor. Hayvan Nakil Aracı ile taşınarak tedavi altına alınan sahipsiz hayvanlar, gerekli bakımın ardından, aşıları tamamlanarak alındıkları yere bırakılıyor. Bir yıl içinde 4 bin sahipsiz sokak hayvanına yardım elini uzatan Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, gerçekleştirdikleri başarılı ameliyatlarla da göz doldurdu. Merkezde bir yılda bin 125 kısırlaştırma operasyonuna imza atılırken, bin 400 sevimli dost ise kuduza karşı aşılanarak hem toplum sağlığı hem de hayvanların hayatı güvence altına alındı.

İSTEYEN SAHİPLENİYOR
Merkezin gözetim ünitesinde ise ısırma ve tırmalama yapan şüpheli hayvanlar denetim altına alınırken, gerektiğinde bu hayvanların laboratuar muayeneleri yapılıyor. Bakım ve kısırlaştırma biriminde; hasta, yaralı ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarının gerekli tedavileri, kısırlaştırma-aşılama-işaretleme çalışmaları sürdürülüyor. Ayrıca merkezde tedavileri gerçekleştirilen sokak hayvanları bakımları yapıldıktan sonra sahiplendirilerek sokaklardan da kurtarılıyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.