Dolar 32,2767
%0.01
Euro 35,0269
%-0.17
Altın 2.472,770
%0.27
Bist-100 10.537,00
%2.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta can dostlar için 'bayat ekmek' projesi

Konak'ta can dostlar için 'bayat ekmek' projesi

Bayat ekmeklerin çöpe atılarak israf edilmesini önlemek ve can dostların beslenmesine destek olmak amacıyla KonakBelediyesi ‘Bayat Ekmek Kutusu’ uygulaması başlattı. Kutularda biriken bayat ekmekler sokak hayvanlarının beslenmesi için kullanılacak.

  • Ege Postası
  • 26.07.2020 - 09:24

Sıfır Atık proje kapsamını genişleten Konak Belediyesi şimdi de bayat ekmekleri kutularda toplayarak can dostlara ulaştıracak. ‘Çöpe değil, can dostlarımıza’ sloganıyla yola çıkan Konak Belediyesi bayat ekmek kutusu projesini ilk etapta üç mahallede uygulamaya soktu. KonakBelediyesi ekipleri bayat ekmek kutularını Mehmet Ali Akman, Kılıçreis ve Muratreis Mahallelerinde yer alanve evlerde biriken ambalaj atıklarını ayrıştıraraktoplanmasını amaçlayan Atık Bank’ların yanına yerleştirdi. Vatandaşlar bu sayede bayat ekmeklerini çöpe değil, bu kutulara atabilecek. Kutularda biriken ekmekler toplanarak sokak hayvanlarının beslenmesinde kullanılması için hayvan barınaklarına, belediye veterinerliğine gönderilmesi planlanıyor. Can dostlarımız için toplanan ekmeklerin bu proje ile çöpe atılarak israf edilmesinin de önüne geçilmiş olunacak. 

YAYGINLAŞTIRILMASI PLANLANIYOR

Pilot bölge olarak belirlenen Mehmet Ali Akman, Kılıçreis ve Muratreis Mahallelerinin ardından projenin Konak’taki tüm mahallelerde yaygınlaştırılması planlanıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.