Dolar 32,3336
%0.26
Euro 35,1187
%-0.01
Altın 2.302,480
%1.1
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta barışın sesi müzikle yükseliyor

Konak’ta barışın sesi müzikle yükseliyor

Konak Belediyesi’nin Dünya Barış Günü kutlamaları kapsamında Tarihi Kemeraltı Çarşısı içindeki La Sinyora Sinagogu’nda düzenlediği etkinlikte barışa olan özlem müzikle dile getirildi.

  • Ege Postası
  • 03.09.2015 - 11:19
İzmir Devlet Senfoni Orkestrası’nın tarihi sinagogda unutulmaz bir konsere imza attığı etkinliğe Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İzmir Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Sami Azar, Aya Fotini Rum Ortodoks Kilisesi Baş Rahibi Kyrillos Sykis, Haham Berti Derofe, Katolik Dominikan Kilisesi Rahibi Padre Lorenzo ile çok sayıda davetli katıldı. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası'nın konseri öncesi Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ve beraberindeki din adamları Yusuf Tuvi ve Nesim Bencoya'nın sinagog bahçesinde açılan Havralar isimli fotoğraf sergisini gezdi. Barışın önemini daha iyi vurgulamak adına  gerçekleştirilen zeytin fidanı dikimi sırasında ise zeytinin toprağına can suyu hep birlikte verildi.   

İZMİR'DE BARIŞ DİLİ KONUŞULUYOR
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, bu yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü’nü üç anlamlı etkinlikle kutladıklarını belirterek, "Bu sene barışı farklı bir şekilde kutlayalım istedik. Amacımız kentimizin zenginliklerini, tarihsel birikimini, demokrasiye katkısı ve şehirdeki barış dili nedeniyle ortaya çıkarmak, farkındalık yaratmaktı. Burada müziğin sesini, sanatın barış dilini yükselterek, İzmir'in farklılığını ortaya çıkarıyoruz. Biz İzmir'i birlikte oluşturduysak, İzmir kültürü bu kadar farklı zenginliklere dayanıyorsa, bu kadar farklı kültürler, etnik kimlikler, inançlar barış içinde yaşıyorsa bütün dünya da böyle yaşayabilir. Ellerimiz hep dostluk ve barış içinde sıkışsın. Birbirimize saygı duyarak, kentimize saygıyı yükselterek barışı da yükseltelim” dedi. Yunan şair Yannis Ritsos'un 'Barış' şiirinden alıntı da yapan Başkan Pekdaş, "İnsanların sıkışan elleridir barış. Dünyanın masasındaki ekmektir. Gülümsemesidir annenin, budur yalnızca. Başka bir şey değildir barış" diyerek sözlerini bitirdi.



BİR GÜN DEĞİL BİR YIL OLSUN
İzmir Musevi Cemaati Vakfı Başkanı Sami Azar da kendilerine böyle bir organizasyona ev sahipliği yapma fırsatı veren Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında, barışın önemine değindi. Konak Belediyesi’nin ‘Kentte, yurtta ve dünyada barış’ temasına vurgu yapan Azar, "Sadece barış gününe değil barış yılına ihtiyacımız var. Dünyamızın, anlayışa, dayanışmaya en önemlisi de sevgiye ihtiyacı var. Güzel İzmir'imizde bu güzellikler, faziletler asırlardır mevcut. Asırlardır bu güzelliklerin içerisinde yaşıyoruz ve yaşamaya da devam edeceğiz” diye konuştu. 

TARİHİ SİNAGOGDA BİR İLK
Konuşmaların ardından davetliler La Sinyora Sinagogu’nda İzmir Devlet Senfoni Orkestrası üyelerince verilen konseri dinledi. İzmir’de ilk kez bir sinagogda verilen konser dinleyicilerin büyük beğenisini topladı. Musevilerin ibadethanesi olan sinagogda müzik dolu bir gece yaşatan etkinlikte konuklara sefarad mutfağına özgü boyoz ve sübye ikram da etildi. Konak Belediyesi’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında 3 Eylül Perşembe günü Aziz Vukolos Kilisesi’nde İzmir Devlet Opera ve Balesi sahne alırken, 4 Eylül Cuma akşamı ise Antakya Medeniyetler Korosu Kadifekale'de konser verecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.