Dolar 32,3520
%-0.4
Euro 34,7192
%-0.25
Altın 2.406,580
%-0.67
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ta Dayko’yu çıkmak artık daha kolay

Konak'ta Dayko’yu çıkmak artık daha kolay

Konak Belediyesi, kent içi trafiği rahatlatmak adına aralıksız sürdürdüğü yol yapım ve genişletme çalışmaları kapsamında Gürçeşme Semti’ndeki ünlü Dayko Yokuşu’nu yaklaşık 3 metre genişletiyor.

  • Ege Postası
  • 27.11.2015 - 11:04
Konak Belediyesi dik yokuş ve dar yolların yoğun olduğu Gürçeşme Semti’nde trafiğin daha güvenli ve rahat ilerlemesi adına yol genişletme çalışmalarına başladı. Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler işe ilk olarak 3513 Sokak girişindeki Dayko Yokuşu olarak bilinen noktada kamulaştırılan parsel üzerindeki harabe evin yıkımını yaparak başladı. Semtin şehir merkeziyle olan bağlantısını sağlayan ana arter durumundaki sokağa cephesi olan parsel üzerindeki ev güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından ekipler tarafından kepçe yardımıyla yıkıldı. Çalışmalar trafik yoğunluğu da dikkate alınarak araç geçişinin azaldığı saatlerde yapıldı.
 
TRAFİK RAHATLAYACAK
Gürçeşme sakinlerinin kent içi ulaşımda yoğun olarak kullandığı Dayko Yokuşu özellikle yağışlı havalarda sürücülere zor anlar yaşatıyordu.  Dik ve dar olması nedeniyle araç sürücülerine zorluklar yaşatan yol Konak Belediyesi’nin başlattığı yol genişletme çalışmaları sonunda yaklaşık 3 metre genişletilecek. Genişletme çalışmalarının ardından asfalt atılarak son halini alacak olan yol bölge trafiğinin de rahatlamasını sağlayacak. Yolun genişlemesiyle araç sürücüleri için daha güvenli bir yol yaratılırken aynı zamanda istinat duvarı ve tretuvar da inşa edilerek can ve mal güvenliği de korunmuş olacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.