Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak’ta 7’den 70’e herkese kurs var

Konak’ta 7’den 70’e herkese kurs var

Konak Belediyesi’nin vatandaşlar için düzenlediği ve bugüne kadar binlerce kişinin faydalandığı meslek edindirme ve hobi kurslarının yeni dönem kayıtları başladı.

  • Ege Postası
  • 20.09.2014 - 10:15
7’den 70’e tüm Konaklıların ücretsiz kayıt yaptırabileceği kurslara başvurular 20 Ekim’e kadar sürecek. Konak Belediyesi’ne bağlı Ballıkuyu, Gültepe, Mehtap, Basmane, Saadet Mirci, Eşrefpaşa ve Agora Semt Merkezleri'nde açılacak kurslarda fotoğrafçılıktan okuma yazmaya, hasta refakatçiliğinden reyon görevlisine, pastacılıktan ahşap boyamaya kadar pek çok alanda eğitim verilecek.

MESLEK SAHİBİ OLACAKLAR
Vatandaşların hiçbir ücret ödemeden faydalanacağı kurslar arasında bu yıl ilk kez açılan adli takip, Osmanlıca ve amigurumi (örgü bebek) kursları dikkat çekiyor. Son yıllarda aranan meslekler arasında ön sıralarda yer alan adli takip personeli yetiştirmeye yönelik açılan kursu başarıyla tamamlayanlar, alacakları sertifikalarla hukuk bürolarında adli takip personeli olarak iş bulabilecek.

İSTEYENE OSMANLICA KURSU
Almancadan Rusçaya, İspanyolcadan Yunancaya birçok yabancı dilde kursun da verileceği merkezlerde bu yıl ilk kez Osmanlıca kursu açıldı. Basmane Semt Merkezi’nde verilecek kursa kayıt yaptıranlar haftanın iki günü halk eğitim merkezinden gelen eğitmenlerden Osmanlıca dersi alacak. Özellikle tarihe meraklı vatandaşların kayıt yaptırması amaçlanan kursa ilginin yoğun olması bekleniyor. Basmane Semt Merkezi’nde ayrıca Osmanlı’da üç boyutlu kağıt kesme sanatı olan 'kaat kursu' da açılacak. Pek bilinmeyen bu sanat dalına kayıt yaptıran meraklıları, kaat sanatını en ince ayrıntısına kadar öğrenme fırsatı elde edebilecek.

EL EMEKLERİ KAZANCA DÖNÜŞECEK
Takı tasarımından ahşap boyamaya kadar pek çok dalda eğitimlerin verileceği kurslar arasında bu yıl atık örgü ipleriyle yapılan amigurumi (örgü bebek) kursu da yer alıyor. Bu kursa katılanlar atık örgü iplerini kullanarak çocukların keyifle oynayabilecekleri oyuncak bebekler üretecek. Dileyen kursiyerler ürettiği örgü bebekleri çocuğuna hediye edebileceği gibi, isteyen kursiyerler de el emeği ürünlerini satarak aile bütçesine katkı sağlayabilecek. Hobi kurslarının yanı sıra meslek edindirmeye yönelik eğitimlerin verildiği kursları tamamlayanlara sertifikalar verilecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.