Dolar 32,3194
%0.21
Euro 35,1068
%-0.04
Altın 2.295,660
%0.8
Bist-100 9,05
%2.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak öncü oldu 30 ilçe kadınlar için buluştu

Konak öncü oldu 30 ilçe kadınlar için buluştu

İlçe belediyeleri arasında Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nü ilk kuran belediye olan Konak Belediyesi, bir ilke daha imza attı. İzmir’in 30 ilçe belediyesinde kadın ve sosyal politikalar alanlarında çalışmalar yapan bürokrat ve personel Konak’ta buluştu. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın daveti üzerine Basmane Semt Merkezi’nde düzenlenen toplantıda kadın ve dezavantajlı gruplara yönelik projeler paylaşıldı, fikir alışverişinde bulunuldu.

  • Ege Postası
  • 23.10.2014 - 10:45
Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, biraraya gelme fikrinin Büyükşehir Belediyesi Soysal Projeler Daire Başkanı Aytuğ Balcıoğlu’nu ziyaretleri sırasında gündeme geldiğini belirterek, “Madem İzmir’de yaşıyoruz, ‘İzmir’deki projeleri biz götürüyoruz, o zaman bu çalışmalar içinde bir arada olabilir miyiz, bir birimizin derdine deva olabilir miyiz, birlikte proje üretebilir miyiz'’ dedik ve ilkini Konak Belediyesi olarak biz düzenledik” dedi.

PEKDAŞ: HER TÜRLÜ ÇABAYA VARIZ
Kadın ve aile konularında diğer ilçelerle ortak projeler yapmak istediklerini de dile getiren Başkan Pekdaş, “Kadın hareketinden gelen bir kadın olarak her türlü çalışmalarda yanınızdayım. Herkesin birbirinden öğreneceği çok şey var. O nedenle bu tür toplantılar çok önemli. Büyükşehir Belediyesi’nin koordinasyonunda ilçe belediyeler olarak bizler dayanışmayı daha da artırabiliriz. Bunun için her türlü çabayı göstermeye varız” dedi. 

KÖY BULUŞMALARI YAPILSIN
Özellikle köylerde yaşayan kadınlara yönelik çalışmalarda birlikte hareket etmenin faydalı olacağına vurgu yapan Pekdaş, “Köyde yaşayan kadınlarımızın ürettiği çok güzel ürünler var. Biz ev sahipliği yapalım, her seferinde bir ilçemizi davet edelim. Köylü kadınlarımızı ilçemizde misafir edelim. Böylelikle hem onların köylerinden dışarı çıkmalarını ve şehri tanımalarını sağlarız hem de kermesler düzenleyerek ürettiklerini tanıtıp, satışına katkı koyabiliriz. Birlikte bir köy buluşması yapabiliriz” diye konuştu. 

KOMİSYON KURULDU
İki saat süren toplantıda katılımcılar da tek tek söz alarak ilçelerinde kadın ve aile hizmetlerine yönelik yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Toplantı sonunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yanı sıra Konak, Seferihisar, Bayındır ve Karabağlar Belediyesi’nden oluşan bir komisyon kuruldu. Bu komisyonun kadın danışma merkezlerinin sorunlarını ortaya koymak, çözüm önerileri getirmek ve ilçeler arasında işbirliğini artırmak üzere bir çalıştay düzenlemesine karar verildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.