Dolar 32,3126
%0.19
Euro 35,1391
%0.05
Altın 2.292,930
%0.68
Bist-100 9,07
%2.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ın yardımı şehit ailesine ulaştı

Konak'ın yardımı şehit ailesine ulaştı

İzmir'in Foça İlçesi'nde, askeri servis aracına düzenlenen bombalı terör saldırısında şehit olan Er Özkan Ateşli'nin zor şartlar altında yaşayan ailesine yardım için alınan meclis kararının ardından İstanbul'a giden Konak Belediye Başkanı CHP'li Hakan Tartan, 10 bin TL'lik çeki teslim etti.

  • Ege Postası
  • 11.09.2012 - 14:18
İZMİR-Geçen 9 Ağustos Perşembe günü Foça Deniz Üssü'ne giden askeri servis aracının geçisi sırasında çifte bombalı terör saldırısı düzenlendi. Saldırıda Er Özkan Ateşli olay yerinde, otobüsü kullanan ve ağır yaralanan Uzman Çavuş Hasan Özmen ise tedavi gördüğü hastanede şehit oldu, 10 kişi de yaralandı. Olayın ardından İstanbul'da çok güç koşullarda yaşayan Ateşli'nin ailesinin dramı, basına yansıdı. Bunun üzerine İzmir Konak Belediye Meclisi oybirliğiyle şehit erin yakınlarına 10 TL yardım yapılması kararı aldı. 
 
Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan da meclisin bu kararının ardından yardımı Ateşli ailesine teslim etmek üzere İstanbul'a gitti. Tartan, yardım çekini İstanbul'da tek gözlü gecekonduda yaşamlarını sürdüren ve büyük acı yaşayan Ateşli ailesinin reisi şehit babası Hamdi Ateşli'ye teslim etti. Tartan, Şehit Er Özkan Ateşli'nin eşi Dilara Ateşli ile oğulları 2 yaşındaki Alpay ve 6 aylık Alper'e de bayramlık hediyeler, çeşitli oyuncaklar getirdi.
 
Acılı baba Hamdi Ateşli'nin, "Ben oğlumun cenazesini almaya gidemedim. Yüreğim dayanmadı, amcası alıp geldi. En kısa sürede hem askerlik yaptığı kenti hem de şehit düştüğü yeri görmek istiyorum" dedi. Başkan Tartan, bayram sonrası kısa sürede bu isteğini yerine getireceği konusunda söz verdi.
 
Oğluyla birlikte hurdacılık yaparak geçimini sürdürdüklerini anlatan gözü yaşlı baba Hamdi Ateşli, eşi Şerife Ateşli ile birlikte gelini ile torunlarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi. Oğlunun yedi ay önce askere gittiğini ve bombanın patladığı sırada arkadaki otobüsten öndeki otobüse geçerek arkadaşıyla yer değiştirdiğini anlatan acılı baba, "Bomba öndeki otobüs geçerken patlıyor, arkadaki otobüste kalsaydı şimdi yaşıyor olacaktı, teröre lanet olsun" dedi. 
 
Şehit annesi Şerife Ateşli de artık bayramların kendisi için bir anlam ifade etmediğini, bayram öncesi yaşadığı acıyı yüreğinde ömür boyu taşıyacağını söyledi.  (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.