Dolar 32,2247
%-0.17
Euro 34,7883
%-0.1
Altın 2.422,120
%-0.12
Bist-100 10.056,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Tüneli mahkeme itirazları değerlendirdi ve tümüne...

Konak Tüneli mahkeme itirazları değerlendirdi ve tümüne...

​Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ortaklığında hayata geçirilen ve kent genelinde büyük tartışmalara yol açan Konak Tünelleri Projesi ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. TMMOB Şehir Plancıları Odası’nın açtığı iki ayrı davayı karara bağlayan yargı, tünelle ilgili itirazları reddetti. Kararla birlikte tünellerin önü açılırken, mevcut planlar geçerliliğini korumaya devam edecek.

  • Ege Postası
  • 22.01.2015 - 18:34
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İmar planı, zemin etüdü, projesi ve ÇED raporu olmadan temeli atılan ve kentin başlıca tartışma konuları arasında yer alan Konak Tünelleri’nin önünde engel kalmadı. Bakanlık tarafından yerel seçimler öncesinde hizmete açılacağı duyurulan projeye dair yargıya gide şehir plancılarına ret yanıtı geldi.
 
 
MAHKEME İPTAL DAVALARINI REDDETTİ
AK Parti’nin “35 Projesi” arasında öne çıkan ve inşaatı başladığı günden bu yana hem halk, hem sivil toplum kuruluşları, hem de meslek odalarından büyük tepki toplayan Konak Tünelleri’yle ilgili yargı süreci noktalandı. Bilirkişi incelemesinin ardından beklenen kararını açıklayan yargıdan meslek odalarının itirazlarına ret cevabı geldi. Sürecin başından bu yana tünel projesini yakından takip eden ve mahkemeye taşıdıkları itirazları ile “kaçak” ve “hukuksuz” eleştirileri getirdikleri Konak-Yeşildere bağlantı yoluyla ilgili kararın ardından bir kez daha şoka uğradı.


 
BİLİRKİŞİ SAKINCA GÖRMEDİ
TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi’nin geçtiğimiz yıl içerisinde imar planlarının iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle açtığı iki ayrı davayı karara bağlayan İzmir 5’inci İdare Mahkemesi, davayla ilgili son sözünü söyledi. Meslek odasının kentin çıkarlarına fayda sağlamadığı, ulaşıma katkısı olmadığı, kamu yararı bulunmadığı, şehircilik ve planlama ilkelerine aykırı olduğu gerekçesiyle sunduğu itirazları karara bağlayan mahkeme, ret kararı verdi. Buna göre, imar planları aynen geçerli olmaya devam edecek ve tünelin önünde de yargısal anlamda bir engel kalmamış olacak. Öte yandan, Konak Belediyesi’nin tünel için alınan “ÇED gerekli değildir” kararına karşı açtığı dava ise halen devam ediyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.