Dolar 32,5042
%-0.11
Euro 34,9587
%0.37
Altın 2.429,560
%0.26
Bist-100 9.800,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Tüneli bitti, ortada üst geçit yok!

Konak Tüneli bitti, ortada üst geçit yok!

Açılışına sayılı günler kalan Konak Tünelleri'ni yakından ilgilendiren üstgeçit projesinin henüz tamamlanmadığı ortaya çıktı. Tünellerin Konak çıkışında Karayolları tarafından yayalar için yapılacak üstgeçit çıkmaza girerken, proje söz verildiği gibi tünelle eş zamanlı bitirilemediği takdirde İzmirlilerin kent merkezinde çektiği işkence ikiye katlanacak. Konak'ın iki yakasını ayıran yolun açılışı ile birlikte vatandaşlar güzergah üzerindeki tek alternatif olan metroya ait altgeçide mahkum olacak. Konak Tüneli bitti, ortada üst geçit yok!

  • Ege Postası
  • 28.04.2015 - 09:09
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Ulaştırma Bakanlığı ile Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün ortaklığında devam eden Konak Tünelleri Projesi önümüzdeki ay açılmasıyla beraber kent merkezinde yeni bir krizi de beraberinde getirecek. Konak’ta tünelle eşzamanlı olarak tamamlanacağı duyurulan yaya üstgeçidinin yapımına henüz başlanmazken, projede yaşanan gecikme son günlerde bölgede devam eden yol yapım çalışmaları nedeniyle başlayan kaosu da ikiye katlayacak.
 
KONAK’TA YENİ KRİZ KAPIYA DAYANDI
“Ulaşımda tıkanan damarları açacak” sloganı ile yapımına başlanan ve yüz milyonlarca liraya mal olan Konak Tünelleri Projesi, henüz açılmadan İzmirlilere eziyet çektirirken, tünellerin hizmete girmesiyle birlikte Konak’ın kalbi adeta felç olacak. Tünellerin Konak çıkışından mevcut viyadüklere bağlanan yolun izole edilmesi ile yaya geçişlerine kapatılacak olan güzergahta çözüm olarak üretilen üstgeçit projesi henüz tamamlanmadığından yeni bir kriz de kapıya dayandı.
 

ARAÇLARA EKSPRES, YAYALARA ÇÖZÜM YOK!
Yapımına iki yıl önce başlanan Konak ile Yeşildere’yi birleştirecek toplam 1,6 kilometre uzunluğundaki Konak Tüneli’nin merkezdeki çıkışında, Yeni Karamürsel Mağazası ile Bahri Baba Parkı arasında vatandaşların ulaşımını sağlayacak üstgeçit projesiyle ilgili aradan geçen iki yıla karşın çivi dahi çakılamadı. Tünel çıkışında kesintisiz trafik akışının sağlanması amacıyla yaya erişimine kapatılacak yola çözüm olarak düşünülen yaya üstgeçidinin projesi için Koruma Kurulu’ndan ön onayı alan Karayolları Bölge Müdürlüğü geçtiğimiz haftalarda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden görüş istedi.
 
TÜNEL BİTTİ, ÜSTGEÇİT PROJESİ TAMAMLANAMADI
Belediyenin tünel çıkışına yapılması planlanan geçit projesinde tek iniş çıkış bulunması, engelliler için çözüm getirilmemesi, asansör bulunmaması ve yoğunluk karşısında yetersiz kalacağı yönündeki görüşü üzerine projede revizyona giderek kapasitenin arttırılmasına yönelik talebi değerlendirecek olan Karayolları, son onay için bir kez daha Koruma Kurulu’na gidecek. Belirlenecek nihai proje kapsamında yapım çalışmalarına başlayacak olan kurumun faaliyetleri süresince vatandaşlar yine aynı bölgede bir başka inşaat çilesiyle daha karşı karşıya kalacak. 
 
TÜNELLE EŞZAMANLI AÇILACAKTI
Yaşanacak bürokratik süreç ve söz konusu gecikmelerle birlikte üstü kapalı ve yürüyen merdivenli yapılacağı duyurulan üstgeçidin tünel açılışına yetiştirilmesi hayal olurken, proje ancak tünelin hizmete girmesinden sonra kullanıma açılabilecek. Ekspres yolun hizmete girmesi ve araç geçişinin başlamasıyla birlikte mevcut güzergahı kullanamayacak olan yayalar, üstgeçit projesi tamamlanıncaya kadar herhangi bir alternatif de olmadığından 50 metrelik yolda karşıdan karşıya geçebilmek için metroya ait altgeçitleri kullanmak zorunda kalacak. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.