Dolar 32,4478
%0.21
Euro 34,6294
%0.12
Altın 2.383,800
%0.15
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Meclisi'nde yoğun gündem! AK Partililerden Başkan Batur'a rozet

Konak Meclisi'nde yoğun gündem! AK Partililerden Başkan Batur'a rozet

Konak Belediye Meclisi'nde Elazığ'daki deprem felaketine dikkat çeken Başkan Batur, " ‘Deprem öldürmüyor binalar öldürüyor’ olduğunu yakından gördük. Felaketler karşısında tedbirlerimizi almamız gerekiyor" dedi. Konak Meclisi'nde yoğun gündem

  • Ege Postası
  • 03.02.2020 - 20:32

EGEPOSTASI- Konak Belediye Meclisi Şubat ayı olağan birinci oturumu Belediye Başkanı Abdül Batur’un idaresinde gerçekleşti. Toplantıda önemli kararlar alınırken Başkan Batur gerçekleştirdikleri projelerle ilgili meclisi bilgilendirdi. Elazığ depremine dikkat çeken Batur İdlib’de şehit olan askerlere de rahmet diledi. Mecliste AK Partili meclis üyeleri, Yunan Milletvekili loannis Lagos’un Türk Bayrağı’nı yırtmasına tepki göstermek amacıyla Türk Bayrağı rozeti takarken, AK Parti Grup Başkanvekili Özen, Başkan Batur’a da Türk Bayrağı rozeti takdim etti. Mecliste, Çin’de ortaya çıkan corona virüsünden korunulması ve farkındalık yaratılması amacıyla çalışma yapılması için önerge verildi. Öte yandan Konak Belediyesi’nde emekli olan işçilere teşekkür plaketi verildi.

BATUR’DAN ELAZIĞ VE İDLİB MESAJI

Toplantının başlangıcında Elazığ’daki deprem faciasında hayatını kaybeden vatandaşlar ve Suriye İdlib’te şehit olan Mehmetçikler için mecliste saygı duruşunda bulunuldu. Ardından bir konuşma yapan Başkan Batur, “Güne acı haberle uyandık. İdlib’te bir sivil personelimiz ve 5 Mehmetçiğimiz şehit oldu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine metanet ve sabırlar diliyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Ayrıca Elazığ ve Malatya’da 6.8 şiddetinde deprem meydana geldi. Maalesef 41 vatandaşımız hayatını kaybetti. İnsanların hayatlarını kaybetmesi, yaralıların olması, kentte tahribatın oluşması, deprem gerçeğinin hatırlanması konusunda ders olacağını düşünüyorum. Elazığ’a gittik. Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin ile birlikte incelemelerde bulunduk. Tespitlerimiz binaların geldiği durum, 41 vatandaşımızı hayatını kaybetmesi binaların oturulamayacak hale gelmesi üzücü. ‘Deprem öldürmüyor binalar öldürüyor’ olduğunu yakından gördük. Felaketler karşısında tedbirlerimizi almamız gerekiyor. Deprem dolayısıyla hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız için Allah'tan rahmet diliyorum. Geride kalanları başsağlığı diliyorum. Hastanede tedavi olan vatandaşlarımızı acil şifalar diliyorum” açıklamasını yaptı.

AK PARTİ’DEN TÜRK BAYRAĞI ROZETLİ TEPKİ

AK Partili Meclis Üyeleri, Yunan Milletvekili Loannis Lagos’un Avrupa Parlamentosunda Türk Bayrağı’nı yırtmasına tepki göstermek amacıyla Türk Bayrağı rozeti taktı. Ayrıca AK Parti Grup Başkanvekili İsmail Özen, Başkan Batur’a da Türk Bayrağı rozeti takdim etti.

EMEKLİLERE PLAKET

Öte yandan oturum başlangıcında Konak Belediyesi’nden emekli olan işçilere geçmişte yaptıkları hizmetlerden dolayı teşekkür plaketi verildi.

CORONA VİRÜSÜ ÖNERGESİ

CHP’li Meclis Üyesi Birol Özkardeşler, Çin’de ortaya çıkan Corona virüsünden korunma ve konuya ilişkin farkındalığı arttırmak için belediye bünyesinde ne gibi faaliyetlerin yapılabileceğine ilişkin önerge verdi. Önerge sağlık komisyonuna gönderildi.

BATUR’DAN PROJE AÇIKLAMASI

Gerçekleştirilen projelerle ilgili Meclisi bilgilendiren Başkan Abdül Batur, “Gültepe Spor Tesisleri bu ay sonunda tamamlanıyor. Toros Pazaryerinde de ilgili müdürlüklerimiz teftişle ilgili çalışmayı tamamlıyorlar. Tahmin ediyorum 15-20 gün sonra tamamlanacak. Engelli Köyü’nde  binaları tamamladık, ağaç evler ve amfi tiyatrosu ile ilgili çalışmalar devam ediyor, onu da bu ay sonunda tamamlamış olacağız. Bunların açılışlarını ilerleyen günlerde tasarlıyoruz. Bu arada 1. Kadriye’deki otopark, pazaryeri, semt merkezi, kreş şeklinde planladığımız projenin 24 Ocak’ta ihalesi yapıldı. Bununla ilgili müteahhit sorgulaması yapılıyor, önümüzdeki hafta başında bu projenin de ihalesindeki müteahhit belli olacak ve süratle çalışmalara başlamış olacağız” diye konuştu.

AK PARTİLİ YILDIZ 'VİYADÜK' TEHLİKESİNE DİKKAT ÇEKTİ

AK Parti Grubu adına söz alan Hakan Yıldız, “Elazığ ve Malatya acı depremi yaşadık. Bir farkındalığı da ortaya çıkardı. Deprem sonrasında iyi olmakla birlikte acıyı yaşadığımız an hatırlıyoru.z İzmir deprem kuşağında yer alıyoruz. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm strajik planlama yaptı. Afet riski alanların belirlenmesi ve dönüşümün nasıl yapacağını gerektiren bir çalışma. Konak Belediyesi 20 Mayıs’ta ek süre talep ederek çalışmalarını yapmak için istemiş. Büyükşehir’in kentsel dönüşüm master planı kapsamında 82 sayfalık bir rapor yer alıyor. D300 karayolu Yeşildere ve Bornova’yı kapsayan viyadüklerin kolonların sıvılaşma nedeniyle yıkılma riski taşıyor. Genel Sekreter ile görüştüğümde 2020’de güçlendirme çalışmaları gerçekleştirileceği belirtti. Viyadükler çöktüğü anda maalesef depremde kimse birbirine ulaşamaz. Bu sıkıntılı durumdan en çok etkilenecek ilçe Konak. Bakanlık ile ortak bir çalışma düzenlenerek bu tehlikenin önüne geçilmeli.”

BATUR'DAN YILDIZ'A DESTEK

Yıldız’ın açıklamalarına onay veren Başkan Abdül Batur, “Gerçekten önemli bir konu. Süratle bakanlığımıza bilgilendirme yaparsak önemli bir süreç olacak. Konak yapı stoğunda sıkıntısı var en eski yerleşimlerin olduğu bir ilçe Konak. Depremden kaçılmıyor fakat hemen önlemlerini almalıyız. Elazığ’da 10 katlı bina ortadan yarılmış olduğunu gördük ve yanındaki bina sağlam durmasına rağmen. Yapı sıkıntıları yaşandığı için böyle yıkımlar meydana geliyor” yanıtını verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.