Dolar 32,5120
%0.19
Euro 34,5656
%0.06
Altın 2.493,510
%0.28
Bist-100 9.548,00
%-1.36

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Yeni binaya mevzuat engeli: Belediyeden İTO'ya ret

Yeni binaya mevzuat engeli: Belediyeden İTO'ya ret

İzmir Ticaret Odası’nın Alsancak’ta Fransız Konsolosluğu yanında bulunan mülkiyeti kendisine ait iş merkezinin yerine yapacağı yeni hizmet binası projesine Konak Belediyesi’nden veto geldi. Mevzuat engeline takılan yeni hizmet binasına ait imar planları, bodrum katından yapılacak yer altı otoparkının planlı alanlar tip imar yönetmeliğine aykırı olduğu gerekçesiyle belediye meclisi tarafından reddedildi. Yeni binaya mevzuat engeli

  • Ege Postası
  • 04.08.2015 - 09:02
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yeni hizmet binası için kolları sıvayan İzmir Ticaret Odası’nın (İTO) projesi Konak Belediyesi tarafından kabul görmedi. Mülkiyeti İTO’ya ait, Alsancak 1’inci Kordon üzerinde yer alan, İTO İş Merkezi ve eski Özgün Dershane’nin bulunduğu yerde yapacağı binanın imar planlarına mevzuata aykırı olduğu gerekçesiyle belediye meclisinden vize çıkmadı.

KONAK BELEDİYESİ’NDEN VETO

Geçtiğimiz haftalarda yıkım işleri başlayan ve kentsel dönüşüm kapsamında inşa edilecek yeni bina için proje yarışması düzenleyen İzmir Ticaret Odası Konak’tan gelen haber sonrasında şoka uğradı. Odanın bodrum katlar dahil toplam 16 bin metrekare alan üzerine inşa edeceği ve İzmir’e özgü mimari yapıya sahip olması planlanan yeni binası planlı alanlar tip imar yönetmeliğine aykırı olduğu gerekçesiyle Konak Belediyesi tarafından kabul görmedi.

 
PROJEYE MEVZUAT ENGELİ

Belediye meclisinde AK Parti’li üyelerin kabul oylarına karşılık CHP’li üyelerin oyçokluğu ile reddettiği yeni hizmet binası için hazırlanan imar planları da böylece havada kaldı. Ticaret Odası’nın planlarda yer verdiği yeraltı otoparkı ve sığınak ile anayola cephesi bulunan kaldırımlara yapacağı engelli rampalarının yürürlükteki yönetmeliğe aykırı olduğu gerekçesi ile reddeden belediyenin bu hamlesi sonrasında yeni bir kriz de kapıya dayandı.


 
YERALTI OTOPARKINA İZİN ÇIKMADI

Yer altı otoparkına üç ayrı güzergahın kesişiminde bulunan yolda yaşanacak olası trafik sıkıntısı nedeniyle de ret veren belediyenin bu kararı sonrasında oda yeni imar planları hazırlayacak ya da mevcut planlarda revizyona gidecek. Eski iş merkezinin kentsel dönüşüm yasası kapsamında yıkılması ve 17 ayrı vergi, harç ve ücretten muaf olması nedeniyle gelir kaybına uğrayan belediyenin planları reddetmesiyle birlikte İzmir Ticaret Odası son çözüm yolu olarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yaparak plan değişikliği talebinde bulunabilecek. Yaşanacak süreç nedeniyle odanın yeni binaya başlamasının da gecikmesi gündeme geldi.
 
DOĞAN’DAN FLAŞ TEPKİ: TİCARET ODASI BU TUTUMU HAK ETMİYOR
Aynı zamanda İzmir Ticaret Odası’nda da meclis üyeliği bulunan AK Parti’li Bilal Doğan karara tepki gösterirken, İTO’nun İzmir’in en eski kurumlarından ve önde gelen sivil toplum kuruluşlarından bir tanesi olduğunu belirtti ve “Planların parsel bazında yapıldığı ve kamu yararı içermediği gerekçesi ile reddedildiğini görüyoruz. Ancak aynı şekilde Konak Belediyesi ve İZKA’nın da yeni hizmet binası projeleri bulunmaktadır. Ticaret Odası da bir kamu kuruluşudur. Ticaret Odası ulusal, hatta uluslararası anlamda önemli bir çok toplantı ve etkinliğe ev sahipliği yapan bir kurumdur. Planların daha adaletli şekilde gözden geçirilmesi ve proje sahibinin de dinlenerek yeniden değerlendirilmesini diliyoruz. İzmir bunu hak ediyor. İzmir’e turist gelmezken, kruvaziyerler ile yılda 500 bin turisti kente çeken ve turizm anlamında önemli katkıları olan Ticaret Odası bu tutumu hak etmiyor” diye konuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.