Dolar 32,5599
%0.26
Euro 34,7335
%0
Altın 2.493,200
%0.35
Bist-100 9.525,00
%-0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu suskunluğunu bozdu, hedefinde Yıldırım: Bornova'da mesaj yağmuru

Kocaoğlu suskunluğunu bozdu, hedefinde Yıldırım: Bornova'da mesaj yağmuru

Homeros Vadisi’nin kaynak sularını evlere ulaştıracak İZSU Şişeleme Fabrikası’nın temelini atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocoağlu’nun hedefinde AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım vardı. Yıldırım’a “Burası köteksiz köy değil” diyerek seslenen Aziz Kocaoğlu, kendisine yönelik söylemlere ve seçim mesajlarına sert yanıt verdi. Kocaoğlu temel atma töreninde suskunluğunu bozdu

  • Ege Postası
  • 03.10.2015 - 12:46
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bornova’da gerçekleşen törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla’nın yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, oda, dernek ve sendikaların temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.
 
UYGUN FİYATLA SU İÇİN TEMELİ ATTI
“Bornovalı aziz hemşerilerim” diyerek törene katılan ilçe halkını selamlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu , temeli atılan tesisle ilgili bilgiler vererek, “Biz ekmek ve su fiyatını istismara açık olmasın, istismarı engellemek için Büyükşehir Belediyesi olarak üretip dağıtıyoruz. 2007 yılında ekmek fabrikası açmaya karar verdiğimizde ekmek 75 kuruşa çıkmıştı. Fabrikayı açtıktan sonra 40 kuruşa indi. Burada hemşerilerimize uygun fiyatlı temiz su üretmek adına yola çıktık” dedi.
 

7 HAZİRAN’DAKİ MESAJ ALINMADI
Sözlerinin devamında 7 Haziran seçimleri sonrasında yaşanan sürece değinerek 1 Kasım mesajı veren Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Bir seçim oldu, ülkemiz insanı, Tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bir karar verdi. Biz tek parti iktidarından yorulduk. Farklı şeyler gördük, farklı mahsurlar gördük. Ülkenin bir müddet koalisyonla yönetilmesi, bu gidişin toparlanmasını, disipline edilmesini istiyoruz diye bir karar verdik. Bu milli iradenin, 78 milyon vatandaşın kararıdır. Bu karara sonuna kadar saygı duyup, verilen bu mesajı alarak, ona göre karar almak gerekir. Süreç dayatma, süreç yeniden seçime gitme, süreç devletin ve milletin olanaklarını kullanarak tekrar tek başına iktidar olma şeklinde karşımıza çıktı. 7 Haziran’dan sonra ne yazık ki, terör belası ile karşı karşıya kaldık. Her partiye oy veren huzursuz. Hepimizin morali bozuk. Çok büyük bir kaostan geçiyoruz. Dışarıda zaten kaos bitmiyor. Böyle bir coğrafyada yaşıyoruz. Ama biz bugüne kadar cumhuriyeti kuranlar, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, öyle bir yapı ortaya koydu ki, “Yurtta sulh, cihanda sulh” diyerek tüm belaları püskürtmüş, sınırlarımıza bulaştırmamıştır.  Ama 13 yıldır bu iktidarın değişen bakış açısı ülkeyi bu kaos ortamına sokmuştur” dedi.
 
YILDIRIM’A TOPLU YANIT VERDİ
Sayın Binali Yıldırım İzmir’e gelip barış eli uzatma adı altında, sadece Büyükşehir Belediyesi ve şahsımla dile getirdiği konularla ilgili polemiğe meydan vermemek adına cevap vermek istiyorum. Sayın Aday İzmir’ gelir gelmez barış ve hoşgörü mesajları vermeye başladı. Bu hepimizi umutlandıran güzel bir gelişme. Allah rızası için şu kentin işlerini seçim malzemesi yapmayalım” sözlerinin altına ben de imzamı atabilirim. Ancak bunları söylerken biraz da samimiyet arıyor insan. Bir yandan “Allah rızası için şu kentin işlerini seçim malzemesi yapmayalım” diyeceksiniz, diğer yandan da her fırsatta bu kentin yerel yönetimine vuracaksınız. Sayın Aday nedense, Türkiye’nin en büyük, en nitelikli fuar kompleksinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmasına fena halde içerlemiş durumda. “Allah rızası için şu kentin işlerini seçim malzemesi yapmayalım” diyor ama Fuar İzmir projesini her fırsatta karalamaktan da geri durmuyor” diyerek eleştirilere yanıt verdi.
 

ELİNİZDEN TUTUP GEZİDREYİM!
Hiçbir belediyenin, hiçbir hükümetin, Gaziemir’deki Fuar İzmir gibi bir projeyi gerçekleştiremediğini hatırlatan İzmir Büyüşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti: “Fuar İzmir, İzmir ve ülke ekonomisinin gelişmesine bağışlanmıştır. Sayın Aday fuar bu fuar Serbest Bölge’nin gölgesi altında kaldı dedi. Şöyle bir kafasını kaldırıp bakarsa, neyin neyin altında, gölgesinde kaldığını çok iyi görecektir. Benim bilmediğim bir tarihte sayın aday Gaziemir’e gidip Fuar İzmir’i gördü mü' Hiç gitmemiş. Hiç görmediğiniz bir tesis hakkında nasıl böyle önyargılı olabiliyorsunu? Sayın Aday gelsin elinden tutup herkesin gururla bahsettiği Fuar İzmir’i ben gezdireyim…”
 
ADAY OLUNCA MI AKLINA GELDİ'
Binali Yıldırım’ın Körfez Projesiyle ilgili ÇED süreci konusundaki yorumlarını şaşkınlıkla karşıladığını belirten Kocaoğlu, “Biz Körfez için ÇED başvurusunu 15 Mayıs 2013 tarihinde yaptık. Yani yaklaşık 29 ay önce. Raporun yetersiz olduğu Sayın Bakan’ın şimdi mi aklına geliyo? Niye 2 yıldır ‘elimizi tutup” ilgili bakanlıklarda bu sorunun çözümü için çaba göstermed? Elimizi tutmak aday olunca mı aklına geld? Sayın Binali Yıldırım’ın İzmir’in projelerini takip etmesi için illa ki yeniden aday olması mı gerekiyord? Neden daha önce bunu yapmad? Ya da Cumhurbaşkanı ve Hükümet üzerinde gerekli ağırlığı varken, neden şu anda yapmıyo? Neden 1 Kasım sonrasını bekliyo? İzmir’deki toplantılarında “Bütün imkanlarımı kullanacağım” diyor. Bu cümlenin açılımı, ‘Bugüne kadar bütün imkanlarımı kullanmadım’ demektir… Ardından da “Bundan sonra Ankara'da sorunların çözümü benim. Bu sefer ben varım” diye ekliyor. 2002'den 2014'te Büyükşehir adayı oluncaya kadar Cumhuriyet tarihinin en uzun süreli ulaştırma bakanı ve bu hükümetin en yatırımcı bakanı iken siz bunları neden yapmadını? O zaman soralım kendisine, Sayın Yıldırım, 2011 yılından bu yana, Ankara’da çaldığımız her devlet kurumu kapısında, her bakanlıkta, her genel müdürlükte hep sizin adınızı veriyorlardı. Projelerin onayı için hep sizi adres gösteriyorlardı. Hatırlarsanız ben de size “Herkes böyle diyor. Artık projeler için Ankara’ya gitmemize gerek yok,Yetkili siz olduğunuza göre siz takip edecekseniz” demiştim. Güldü. Ama bugünkü cümlelerinizden anlaşılıyor ki,  İzmir’in sorunları ile ilgilenmeye yeni başlıyorsunuz. Bu ciddi bir çelişki değil mi'”dedi.
 

ANKARA’DA BEKLEYEN ONAYLARI SORDU
Yıldırım’ın kendisine yönelik dile getirdiği “Başkan’ın elinden tutup dolaştıracağım” sözlerine de yanıt veren Kocaoğlu, “Keşke onun yerine ‘Başkan’la İzmir için el ele vereceğiz’ deseydi. İzmir’in kimliğine, İzmir’in iklimine böylesi bir söylem, cümle daha çok yakışırdı. Sayın Yıldırım, İzmir’in yenen hakları ve bekletilen, onaylanmayan, oyalanan projelerini görmezden gelip “mazeret” ürettiğimizi de söylemiş. Madem yeri geldi; öyleyse ben de Sayın Yıldırım’a soruyorum; İskelelerle ilgili taleplerimiz yıllardır muhatap bile bulamazken, mezarlık ya da itfaiye kurmak için tahsisini istediğimiz arazilerle ilgili yanıt bile alınamazken, mezarlık yerini İzmir Büyükşehir Belediyesi kamulaştırırken, İzmir’in raylı sistem projeleri yatırım programlarına alınmazken, Yeni fuar alanı kavşağı için anlamsızca oyalanırken neredeydiniz'” dedi.
 
“BİR PASLI ÇİVİ BİLE VERMEDİLER”
Başkan Kocaoğlu, İzmir’in projelerinin Ankara tarafından kasıtlı biçimde bekletildiğini savunarak, belediye yatırımlarının önüne çıkan bürokratik engellerin nedenlerini sordu. İl Özel İdaresi’nden kalan taşınmazların paylaşımında yaşan krizi de hatırlatan Kocaoğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bir paslı çivi bile verilmemiştir” diyerek, “Bunun sorumlusu kimdi? Araçları iktidar partisinin belediyelerine bol bol verdiler. Mahkeme kararı ile şimdi o araçlar geri alınıyor. 22 tane Cumhuriyet Halk Parti’li belediye başkanımız ne yapıyor.... Biz siyasi olarak hiçbir ayrım yapmadan İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak 180 tane temizlik aracı dağıttık. Hiçbir ayrım yapmadık. Kiraz'a da Bergama'ya da, Balçova'ya da, hepsine eşit hizmet götürmek bizim görevimiz” şeklinde konuştu.
 
“HER GÖRDÜĞÜN YERİ SATMA TARAFTARI DEĞİLİZ”
Kocaoğlu yerel idare olarak iktidarla ters düştükleri noktalar olduğunu da söyleyerek, “Her gördüğün boş alana AVM yapmak ya da birisine satmak taraftarı değiliz. Burada anlaşamıyoruz. Burada hukuki mücadele veriyoruz. Bu kentin geleceğini korumak için yaptığımız mücadeledir. İktidar tamamen özelleştirmek ve satmak üzerine bir politika uygulamaktadır. Alsancak Stadı karşısında limana kruvaziyer turizmi için iki tane parmak iskele yapılacak. Maliyeti 50 milyon lira. Buna karşılık yap-işlet-devret ile ihaleye çıkılıyor. Yüz bin metrekareye otel ve AVM için ihaleye çıkıldı. Biz gerekli itirazlarımızı dile getirdik, buna karşı çıktık. Bunu yapan ki? Limanlar kime bağlı'” diye konuştu.
 
TCDD TAMAMLARSA İZBAN TORBALI BİR AYA AÇILIR
“Raylı sistem yatırımlarında harcadıkları parayı kalem kalem açıklayan Kocaoğlu ayrıca, “İZBAN’ı yaptık diyorlar… İZBAN’ı kim yapt? İZBAN’da 700 milyon lira para harcadık. Peki TCDD buraya kaç para harcad? 50 milyon lira para harcandı. Yol parası olarak imzalanan protokol çerçevesinde verdiğimiz hat ücreti ise 32,5 milyon lira. TCDD bugüne tarihinde kadar sadece ve sadece İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden aldığı bu hat parasındaki kadar kar etmiştir. Torbalı’da İZBAN için sinyalizasyon yapılıyor ama tarih verilemiyor. TCDD gerekli işlemleri yaparsa hat bir ay içinde açılır” şeklinde konuştu ve İzmir’de İZBAN ve metro projeleri konusunda Ankara’dan gereken kaynağın harcanmadığını söyledi.
 
“MALA ÖYLE BİR FİYAT ÇAKTILAR Kİ…”
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, “Efemçukuru’nda Yarımada’nın su sorunu çözülsün diye baraj yapalım dedik, burayı altına feda ettiler. Buca Kaynaklar’da et entegre tesisini elimizden aldılar. Parayla alalım dedik. 27,5 milyon lira istediler. Biz de almıyoruz, sizin olsun dedik. Bu parayı kimse vermez. Mala öyle bir fiyat çaktılar ki, en sonunda İzmirlinin hakkı olan yıllardır kullandığı bu tesis şimdi çürümeye terk edildi” dedi ve belediye yatırımlarıyla ilgili yaşanan sıkıntıları dile getirdi.
 
“BURASI KÖTEKSİZ KÖY DEĞİL”
 “CHP İzmir’i geri bırakıyor” söylemlerine de tepki gösteren Kocaoğlu, Eski Bakan Yıldırım’a son olarak şu sözlerle çağrı yaptı: “İzmir’in kamu kaynaklarından aldığı pay giderek eriyor. Bu saydıklarımız mazeret değil. Bizim mazeret üretmek gibi bir amacımız yok. Bunlar Ankara’nın, Ankara siyasetinin acı gerçekleri. Bunu böyle bilinmesinde fayda vardır.. İzmir Büyükşehir Belediyesi, hangi belediye ile kıyaslarsanız kıyaslayın en çok yatırım yapan, kredi alabilirliği en yüksek devlet kurumudur. Bunu bütün dünya tescil etmiştir. Ve yatırımlar hızla devam etmektedir. Bizim hiçbir zaman kavga etmek gibi bir derdimiz yok. Biz tüm seçim kampanyalarında hep yaptığımız işler, yapacağımız işleri duruşumuzu konuştuk. Polemiğe gerek yok. Herkes yapacağını söylesin. Merkezi iktidar ne yapaca? İzmir Büyükşehir Belediyesi, 11 yılda bu kente Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin daha fazla yatırım yapmıştır. Yapılan açıklamalara cevap vermemek elde değil. Burası köteksiz köy değil. Gel, efsanenin dönüşü diye, gel, hoş geldin sefa geldin ama… İzmir’e farklı gözle bakmasalardı, İzmir’le barışmak isteselerdi, İzmir’e İzmirli gözüyle baksalardı, samimi olsalardı, gel elinden tutayım demezdi, herkes de inanırdı.”
 

ATİLA: UMARIZ HER YER İZMİR GİBİ OLUR
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ilçede gerçekleştirdiği yatırımlar ve katkılarından ötürü teşekkürlerini sunan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ise, “Umarız her yer İzmir gibi olur. Büyükşehir Belediye Başkan’ımız Aziz Kocaoğlu sadece Bornova’ya değil tüm ilçelere eşit ve adaletli hizmet götürmektir. Büyükşehir Belediyesi’ne bağlanan dokuz ilçeye önemli hizmetler gitmektedir. Yapılan en önemli hizmetler önce insana yönelik hizmetlerdir. Biz her zaman önce insan diyoruz. Aziz Başkan’ın su gibi aziz olun” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.