Dolar 32,4909
%-0.15
Euro 34,9626
%0.38
Altın 2.430,820
%0.32
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'nu, Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sırasında protesto edecekler

Kocaoğlu'nu, Kılıçdaroğlu'nun ziyareti sırasında protesto edecekler

​İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne olan yaklaşık 28 bin TL’lik kira borcu nedeniyle icraya verilerek tahliye şoku yaşayan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi'nin belediye önünde nöbeti 24’üncü gününe girerdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan 2010'dan bu yana randevu beklediklerini belirten engelliler, belediyenin uygulamasını, CHP Lideri'nin İzmir ziyareti sırasında protesto etmek için hazırlıklara başladı.

  • Ege Postası
  • 28.11.2014 - 15:34
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Birikmiş kira borçları nedeniyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Konak Katlı Otopark bünyesindeki yerlerinden tahliyesi istenen ve icraya verilen Sakatlar Derneği İzmir Şubesi üyeleri belediye önünde karşılama komitesi kurdu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 2010 yılından bu yana randevu talepleri cevapsız kalan dernek üyesi  engelliler, sabah saatlerinde makam aracının geleceği güzergahta kendisi ile görüşebilmek için nöbet tuttular.
 
 
2010’DAN BERİ KOCAOĞLU’NDAN RANDEVU BEKLİYORLAR
Yaşadıkları kira krizi nedeniyle zorlu günler geçiren ve kamu yararına faaliyet gösterdikleri dernek ofislerini tahliye etmesi gündeme gelen Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi, sabahları İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yolunu gözlüyor. Belediye sarayı önündeki eylemlerini Başkan Kocaoğlu’nun makam aracının geçtiği güzergah üzerine taşıyan engelliler, bir türlü görüşemedikleri Aziz Kocaoğlu’na sorunlarını ve fikirlerini aktarabilmek için eylemlerine farklı bir boyut kattı. Ancak, öğlen saatlerine kadar tekerlekli sandalyeleri ve ellerinde pankartları ile bekleyen engelli derneği üyeleri Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun programı nedeniyle belediye dışında olmasından ötürü hayal kırıklığına uğradı.  
 
“24 GÜNDÜR KİMSE BİZİ GÖRMÜYOR MU'”
Soğuk hava koşullarına rağmen eylemlerini 24 gündür sürdürdüklerini belirten engelliler, mesai saatleri süresince birçok farklı protesto düzenlemelerine rağmen, herhangi bir Büyükşehir Belediyesi yetkilisinin kendileri ile ilgilenip diyalog kurmadığından ötürü sitemlerini dile getirdi. “Bizi kimse görmüyor mu'” diyen dernek üyeleri belediye önünde imza kampanyalarını sürdüreceklerini, kira nöbetinden ise vazgeçmeyeceklerini duyurdu.
 
KILIÇDAROĞLU’NUN PROGRAMINDA PROTESTO EDECEKLER
Sorununun çözülememesi üzerine yeni bir eylem hazırlığı yapan engelli derneği, genel seçimlerin startını vermek üzere 1 Aralık tarihinde kente gelecek CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na dertlerini aktarmak için girişimde bulunacak. Parti genel merkezinde taşınan ve Kılıçdaroğlu’nun kurmaylarına ve İzmir milletvekillerine “Bu sorunu çözün” talimatı verdiği kira krizi ile ilgili yeni bir gelişme sağlanamaması üzerine eylem kararı alan engelliler, Pazartesi günü İEF’de yapılacak olan ve gün boyu sürecek zirve esnasında çeşitli eylemler düzenleyecek. Pankartlar ve sloganlar ile Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu protesto edeceklerini açıklayan engelli derneği üyeleri, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini duyurdu.
 
KOCOAĞLU, “BORÇLAR ÖDENİRSE TAHLİYE EDİLMEYECEKLER” DEDİ
Geçtiğimiz gün gerçekleşen belediye meclis toplantısında konuyla ilgili açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediye önünde eylem yapan Türkiye Sakatlar Derneği İzmir Şubesi'nin Konak Katlı otoparkı altındaki büroların kiracısı olduğunu belirterek, “Dernek ihaleye girip dükkan kiralamış. Kirayı ödememiş. İzmir'de 6500 dernek var. Bunların 120 kadarı engelli derneği. Hak tanıyamayız. Yasalara bağlıyız, yasaları uyguluyoruz. Onları teşvik eden, zor durumda bırakmak isteyen arkadaşlarımız yoksa birikmiş borçların öderler, kirayı da düzenli verirlerse orada devam ederler. İhaleye çıkılmış bir yerde parayı tahsil etmemek, boşaltmamak görevi ihmal suçu değil midir'” kira borçları ödendiği takdirde derneğin tahliye edilmeyeceğini söylemişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.