Dolar 32,3731
%0.17
Euro 35,0661
%0
Altın 2.326,230
%0.25
Bist-100 9,10
%0.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu’ndan zabıtaya operasyon talimatı

Kocaoğlu’ndan zabıtaya operasyon talimatı

İzmir’de özellikle merkezi yerlerdeki seyyar ve işporta tezgahlarındaki artış ve şikayetler üzerine Başkan Kocaoğlu’nun Büyükşehir Zabıtasına operasyon talimatı verdiği öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 11.09.2012 - 14:22

İZMİR - Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun talimatı sonrası Büyükşehir Zabıta Daire Başkanlığı büyük bir seyyar ve işporta operasyonu yapmaya hazırlanıyor. Operasyon ilgili konuşan Başkan Kocaoğlu, "Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerinin sayıca az ve kimi yerlerde zorluk yaşayacağız. Büyükşehir Belediyesi zabıtası, alanda düzenleme ve tedbir alma görevi yapmamalı. Bizim, ilçe belediyelerin zabıta ekiplerini koordine etmemiz ve birlikte operasyon yapmamız gerekiyor. İlçelerde zaten Karşıyaka veya Bornova’nın zaten zabıta ekipleri var. Artık Büyükşehir zabıtasının yerli yerine oturması gerekir. Zabıtanın daha operasyonel olması için çalışıyoruz. Bütün iç düzeni ilçe belediyesinin sağlaması lazım. Büyükşehir’den yetemedikleri yerde destek istemeleri lazım. Zabıta personelimizin sayısı oldukça eksik. Zabıta işi de özel bir iş. Vatandaş ile muhatap oluyorsun. Adam yola sandalye atmış, oturuyor. Vatandaşın altından sandalyeyi çekiyorsun. Bu zor bir iş" dedi. Başkan Kocaoğlu, zabıtanın kent içindeki düzeni sağlamak adına 'kötü polis' rolünü üstlendiğini ancak ilçe belediyeler ile koordinasyonu sağlayarak seyyar ve işporta sorununu kökten çözeceklerine inandığını belirtti.

Ortada büyütülecek bir sorun yok

Geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan ve büyük tartışmalara yol açan Büyükşehir Belediyesinin ilçe belediyelerin elinden alınan reklam ve tabela gelirleri hakkında da konuşan Başkan Kocaoğlu ‘Biz hiçbir belediyenin yetkisini ve parasını almıyoruz. Yaptığımız görevi kendi üzerimize almaktır. Bayramdan sonra başkanlarla bir araya gelip bu sorunu çözeceğimizi düşünüyorum. Eğer yapabileceklerse yetki devrini de veririz. Ortada büyütülecek bir sorun yok. Başkanlar ile bir araya geliriz ve ara bir yönetmelikle yetkilerini iade ederiz. Biz orada yetkileri kendi üzerimize almadık. Tam tersine ilçe belediyelerin görevlerini üzerimize aldık. İlçe belediyelerin parasını falan da almıyoruz. Devirlerin, reklam paraları ile ilgili olduğu bilgisi doğru değil" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.