Dolar 32,2953
%-0.13
Euro 34,8053
%-0.02
Altın 2.411,610
%0.76
Bist-100 10.267,00
%-0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan stat açılışında stat mesajları

Kocaoğlu'ndan stat açılışında stat mesajları

Büyükşehir Belediyesi ve Bornova Belediyesi ortaklığıyla yapılan Doğanlar Stadı'nın açılış töreninde konuşan Kocaoğlu, AK Parti'den gelen ‘davayı geri çek’ talebine yanıt verdi. Kocaoğlu, tüm spor kulübü ve siyaset temsilcilerine randevu vererek bir araya gelip konuyu masaya yatırılacağını duyurdu. Bornova'da stat mesajları

  • Ege Postası
  • 08.10.2016 - 13:12

EGE POSTASI - İzmir'de stat krizi yeniden gündemi meşgul ediyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen Bornova Doğanlar Stadı açılış töreninde kürsüden kentte devam eden stat tartışmalarına yönelik mesajlar verdi.

 Stat yapma görevinin Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait olduğunu söyleyen Kocaoğlu, "İzmir'de bir stat söylemi var, bir algı yönetimi var. Göztepe'ye stat yapılmak istendi. Karşıyaka Yalı'ya yapılmak istendi. Alsancak stadı depreme dayanıksız olduğu için yıkılmak istendi. Oraya stat yapılmak istendi. Alsancak stadını canı yürekten destekliyoruz. Bu alanda 4 bin 236 metrekare Büyükşehir'in tapulu arazisini meclisten onay alarak Gençlik Spor Bakanlığı'na devrettik. Yalnız Yalı ve Göztepe statlarının şehrin trafiğini artıracağını, şehrin ihtiyacı olan stat kapasitini karşılayamayacağını, o bölgedeki yeşil alanların ki bunlar afet çadırlarının kurulacağı alanlar olduğunu belirterek karşı çıktık. Yargıya müracat ettik. Yargı, bizim plan yapılmadan, uygulama planı yapılmadan stat yapılamayacağı noktasındaki başvurumuzu kabul etti ve 'plan yapın sonra stat inşaat ihalesine çıkın' diye karar verdi. 18. Ankara İdare Mahkemesi'nin uygulama planı yapmadan stat yapamazsın kararı üzerine bakanlık bir üst mahkeme müraacat etti. İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanı yargı davasını çeksin diye bir söylem var. Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Belediye Başkanımızla birlikte basın toplantısı yaparak konuyu açıkladık. 'Bizim bir davamız yok ki çekelim' dedik. 'Davayı çekmesi gereken Gençlik ve Spor Bakanlığıdır. Davasından vazgeçecek, planları yapacak. Biz de bu planları Karşıyaka ve Büyükşehirde hızlandıracağız' dedik. Bizimle alakası olmayan Gençlik ve Spor Bakanlığının müracaat ettiği davayı çekin diye basın kanaylıyla algı yönetimi yapılıyor. Bunu burada kesiyorum. Böyle bir davayı çekmemiz söz konusu değil. Karşyıyaka, Göztepe kulüp yönetimlerini, bu iddiada bulunan siyasileri, taraftarları önümüzdeki hafta randevu vererek konuyu tekrar değerlendirmek üzere çağırıyorum. Bu konuda ne yaptığımız dünya alem görsün" dedi.

"HAVUÇ" BENZETMESİ
Doğanlar Stadıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Kocaoğlu sözlerine şöyle devam etti: "Biz bu stadı niye yaptı? Merkezi hükümet stat yapacağım diye 10 senedir havuç gösterirken biz buranın temelini attık. İzmir'de futbol oynanacak tek stat burası. Başka stat yok. Neredeydiniz'  Ayrıca Tire'ye stat yapıyoruz. İhalesine çıktık. İnşaatını yaptık, Nisan ayında en geç Mayıs ayında oranın da açılışını yapacağız. 100 milyon nüfuslu İzmirin futbol severlerini, İzmir'in insanını 10 senedir ileri geri çekiyorlar. Aynı yağmurlu havada şemsiye verenin hikayesi gibi. Bırakın Örnekköy'de belirlenen yeri verin, Menderes'te belirlenen yeri verin. Biz bir kuruş talep etmeden İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin öz kaynaklarıyla stat yapmak istediğimizi spor kompleksi yapacağımızı buradan son kez sayın genel başkanımızın huzurunda ilan ediyorum. İzmir Türkiye'de toplanan verginin yüzde 11'ini veriyor. Yani İzmir'in işadamının, halkının vergi ödeme ahlakı Türkiye ortalamsının yüzde 60 üstündedir"

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.