Dolar 32,6188
%0.44
Euro 34,7266
%-0.02
Altın 2.514,770
%1.22
Bist-100 9.525,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan manipülasyon çıkışı

Kocaoğlu'ndan manipülasyon çıkışı

​Geçtiğimiz günlerde yeniden alevlenen stat tartışmaları ve körfez ulaşımına katılan karbon kompozit gemilerden ilki olan Çakabey’in Yalova’ya geri gönderilmesi ile ilgili iddialar üzerine açıklamada bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, hem Ankara’ya hem de İzmir’e kritik çağrılarda bulundu. “Yanlıştan dönmek erdemdir” diyen Kocaoğlu, statlarla ilgili yer seçimininin gözden geçirilmesini isterken, belediyeye yönelik eleştirilerde bulunan AK Parti’li isimlere ise “Aka kara demekle kara olmuyor” diye seslendi.

  • Ege Postası
  • 25.10.2014 - 12:46
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Karşıyaka Yalı ve Göztepe Gürsel Aksel statlarındaki son durum hakkında bilgiler veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önemli açıklamalarda bulundu. Ankara ile yaşadığı randevu krizinin sürdüğüne dikkat çeken Kocaoğlu, “Randevu konusunda bir gelişme yok. Her pazartesi Sayın Bakan’ın özel kalemine talebimizi iletiyoruz ve bekliyoruz. Yeniden ihaleye girilecek, ihale iptal edilecek, yapılmazsa bu para bütçeye dönecek gibi şeyler eksik bilgiye dayalı ya da manipülasyona dayalı sözler. TOKİ’nin nasıl ihale yaptığını, kanunun ne olduğunu hepimiz biliyoruz. Böyle bir şey söz konusu değil” şeklinde konuştu.
 
 
ANKARA’YA SESLENDİ: YANLIŞTAN DÖNÜN
TOKİ’nin Gürsel Aksel’de ve Karşıyaka Yalı’da stat temelini atması için yasal anlamda hiçbir mani olmadığını belirten Başkan Aziz Kocaoğlu, “Yürütmeyi durdurma kararı yok. Yer teslimini yapıp inşaatı başlatabilirler. Ama bunun yanlış olduğunu söylüyoruz. Yanlıştan dönmek fazilettir, erdemdir. Bu iki stadın yeri de yanlış. Daha çok Karşıyaka taraftarları haklı olarak ‘elimize bir fırsat geçti, stat sahibi olacağız. Belediye bunu engelliyor’ diye tepki gösteriyor. Bunlar çok doğal tepkiler. Biz stadı engellemiyoruz. Engelleyecek gücümüz de yok, ayrıca yetkimiz de yok. Şuanda stada başlayabilirler. Ama orada yaşayan ve bizim itirazımız oranın yanlış yer olması ve kentin geleceğini sıkıntıya sokacağı için. Biz stat yapılmasına karşı değiliz. Tam tersi alternatifler sunup katkıda bulunmak istediğimizi belirtiyoruz.
 
“STAT YAPILMASINA KARŞI DEĞİLİZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, statlara değil yer seçimine karşı olmadıklarını da yinelerken, “Bizim stat yapılmasına karşı çıktığımız gibi bir tez son derece yanlış, biz doğru yapılmasını istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, şuanda Bornova’da 7 bin kişilik stat yapıyor, yanındaki Milli Emlak arazisiyle kapasitesi 10 bine çıkacak. Keşke yerimiz fazla olsaydı 15 bin kişilik yapsaydık. 2015’in Mart ayında teslim edilecek. Biz stat da yapıyoruz, spor salonları yapıyoruz. Spor altyapısını oluşturuyoruz. Olay manipüle edildiğinde iş bu noktaya geliyor. Bu noktaya gelmesi son derece yanlış, beni üzüyor, Karşıyaka belediye başkanı ve Konak belediye başkanını da üzüyor. Kentin gündemine negatif enerji salgılıyor. Zaten komşularımızla ilişkiler ortada. İzmir gibi 4 milyonluk kentin ‘stat oraya mı yapılsın, buraya mı yapılsın’ diye aylarca gündeminin meşgul edilmesi yanlış. Menfi şeyler yapılıyor, bunların bize de faydası yok, İzmir’e de, merkezi hükümete de faydası yok. Konunun uzmanları oturup statların nereye yapılıp yapılmayacağına karar versin. Bize göre statlar için ihaleye çıkmadan önce Büyükşehir ile yeri konusu görüşülmeliydi. Ama artık o süreç geçti, kimseye üzgün ya da kırgın değiliz. TOKİ’nin yasasına göre statlar orada yapılmalı diye bir şey söz konusu olamaz. TOKİ’nin ihale yasası çok esnek. Statlarla ilgili ortada sadece avan proje, çizim var. Yer değiştirilebilir, fiyat artışı yapılabilir. Burada bir problem olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu.
 
“BİZE SORULMADAN YAPILDI”
“Gerekçeler bize bildirilmeli” diyerek sözlerini sürdüren Aziz Kocaoğlu, statların planlanması ile ilgili süreçte fikirlerini alınmamasına da sitemde bulunarak, “Sayın Spor Bakanı’ndan randevu aldığımda 10 dakikada mahsurları anlatılabilir. Örnekköy’e neden yapılmadığının gerekçelerini bana söylesinler. Zaten haklılarsa bizim de söyleyeceğimiz bir şey yok, diğer alternatifleri konuşuruz. Bence bir an evvel bunun yapılması ve konunun gündemden düşürülmesi gerekiyor. ‘Belediyeler bunu istemiyor’ diye ortalık karıştırılıyor. Bir arkadaşımız çıktı orası spor rezerv alanı dedi. Öyle bir şey olmaz. Konut rezerv alanı olur, sanayi rezerv alanı olur. Önce bir kısmı planlanır, yapılır. Ama spor rezerv alanı olmaz. ‘Bütün özelleştirmeler, satışlar bize soruluyor m? Stat projeleri de bize sorulmadan yapıldı. Yasal engel de yok başlayabilirler, herkes de stadına kavuşur” dedi.
 
VAPUR ELEŞTİRİLERİNE SERT TEPKİ GÖSTERDİ: HATAYI KABUL ETMEK ERDEMDİR
Başkan Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan’ın körfez filosuna katılan yeni karbon kompozit gemilerle ilgili eleştirilerine de sert tepki göstererek,  “Herkesin yerli yersiz, gerekli gereksiz sadece manipülasyon yapmak üzere, kentlinin kafasını karıştırmak üzere birçok şey söyleniyor. Erdem hatayı kabul etmektir. Hata yapmamak için kılı kırk yarmak doğrudur. Ama her şeye rağmen, hata yaptıysanız bu hatadan da dönmeniz gerekir. Ben sözümden dönmem demek ayrı şeydir. Ben hatadan dönmem demek ayrı şeydir. Maalesef ve maalesef bu karıştırılıyor. İkisi son derece farklı şeylerdir” diyerek söylemlere tepki gösterdi.
 
“GEMİLER ÇALIŞIRKEN PROBLEM ÇIKTI MI'”
Yalova’ya geri dönen Çakabey gemisinde teknik iyileştirmeler yapılacağını bildiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Vapurlarda hayati hiçbir tehlike, hiçbir problem yoktur. Bu vapurlar İzmir gemiciliğine, sektöre çağ atlatmıştır. Bu da  bir realitedir. Gemilerin altında pislik tutmaması ve hızı düşürmemesi için son teknoloji bir boya bulunmuş ve denenmiş. Dördüncü gemimiz olan Soma’nın altı o boya ile boyanarak geliyor. Diğer gemilerimizin de hepsini bu boya ile boyamak için geri gidecek. Yakıt tasarrufu ve maliyeti düşürmek için. Böyle bir şey söz konusu değil. Gemi gitti, acaba neden gitti'” deniyor. Gemi çalıştı da gitti. Gemi çalışırken hemşerilerimiz bir problemle karşılaştınız mı'” dedi.
 
“81 VİLAYETLE YARIŞMAYA HAZIRIM”
Belediyeye yöneltilen eleştirilerin tarafsız olmadığına da dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, başarılarının dünya çapında onaylandığına da değinerek, “Doğruyu, güzeli, iyiyi yakalamak üzere çalışmak istiyoruz. Doğru bildiğimiz yolda, emin adımlarla yürüyoruz. İzmir’in altyapısından,çevre yatırımlarından, yolundan, suyundan, kültür sanat yatırımlarından, spor tesislerinden, hangi kriterden bakarsanız bakın, 81 vilayetle kesinlikle yarışmaya hazırım. Özellikle çevre konusunda Avrupa ve Türkiye’de çok iyi konumdayız. Aka kara demekle kara olmuyor. 2011’de bu kent dünyanın en hızlı büyüyen dördüncü kenti oldu. Bu kentin belediye başkanı 2012 Aralık ayında dünyada ayın belediye başkanı seçildi. 2014 yılında yılın belediye başkanı yarışmasında dünyada 2 bin metropol kent arasında 1975 kenti eleyerek ilk 25’e kaldı. İzmir’den, Türkiye’den uluslararası İzmir’i çok daha somut ve realist olarak izliyor, haddini veriyor” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.