Dolar 32,3460
%0.3
Euro 35,1168
%-0.01
Altın 2.305,190
%1.21
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan iktidara bayram çıkışı

Kocaoğlu'ndan iktidara bayram çıkışı

Her bayram olduğu gibi bu sene de personeli ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, belediyede görevli personelinin bayramını kutlayarak yine çarpıcı mesajlar verdi. Ankara’ya ve iktidara yönelik önemli eleştirilerde bulunan Başkan Kocaoğlu, “İzmir’e hep üvey evlat gözü ile bakacaklar. Ama sizler kul hakkı yemeden, kent için çok önemli hizmetleri yerine getirdiniz. Tarihe altın harflerle geçeceksiniz. Bu hizmet kervanı önümüzdeki dönemde de devam edecek” dedi.

  • Ege Postası
  • 25.07.2014 - 11:48
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Belediye meclis salonunda gerçekleşen bayramlaşma töreninde belediye üst yönetimi, bürokratlar, şube müdürleri, birim amirleri, belediye şirketlerinin yöneticileri, İzmir Kent Konseyi Yönetim Kurulu, sendika yöneticileri ve bine yakın personeliyle bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu yine çarpıcı mesajlar verdi. Gazze’de yaşanan olayları kınayan Kocaoğlu, hükümete çarpıcı eleştiriler getirdi.

BAYRAM ÖNCESİ GAZZE İÇİN ÇAĞRIDA BULUNDU
Belediyede düzenlenen bayrak kutlaması kapsamında personeli ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, sözlerine başlarken Gazze’de yaşanan olayları kınayarak, “Gazze’de birçok insan, birçok Müslüman kardeşimiz katlediliyor. Dünyadaki tüm başbakanların bu katliama, bu soykırıma dur demesini bekliyoruz. Bu coğrafyada var olmanın, payidar kalmanın bir tek yolu var. Onu da Ulu Önder’imiz Mustafa Kemal Atatürk dış politika sloganı haline gelen “Yurtta barış, dünya barış” ilkesidir. Ondan sonra gelenler bu ilkelere bağlı kaldılar. Ve bugünlere kadar geldik” diye konuştu.

“TARİHE ALTIN HARFLERLE GEÇECEĞİZ”
Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu bayram konuşmasında “Büyükşehir Davası” ve 2011 yılında geçirdikleri operasyon sürecine vurgu yaparak, “Çok zor şartlarda yaptığımız bu görev hepimizi zorluyor, ama unutmayın ki üzerinden silindir geçmiş, bürokratları haksız yere hapis yatmış, müfettiş baskınsından başını kaldıramayan bir yerel yönetimin böylesine önemli işler gerçekleştiren kadroları olarak Türkiye belediyecilik tarihine altın harflerle geçeceksiniz. 15-20 yıl sonra “Adamlara bakın, her taraftan engel çıkartmalarına rağmen Türkiye’nin en büyük fuar alanını yapmışlar, kentin raylı sistem ağını 113 kilometreye çıkartmışlar, son teknoloji ürünü 15 yeni yolcu gemisi ve 3 tane de yeni arabalı vapurlar ile körfez ulaşımını yenilemişler, belediyeyi finans açısından en güçlü kurum haline getirmişler, yıllarca foseptik olarak kullanılan körfezi yüzülebilir hale getirmişler, tek kuruş kul hakkı yemeden kentsel dönüşümü yapmışlar, üreticiye kol kanat germişler yerelde kalkınmayı gerçekleştirmişler, hiçbir yolsuzluğa, hiçbir kirli işe bulaşmamışlar, sadece ve sadece İzmir halkı için çalışmışlar” diyecekler. Bütün söylemler sadece sizin değil, çocuklarınızın ve torunlarınızın göğsünde birer onur madalyası olarak kalacaktır” dedi.



“İZMİR’E HEP ÜVEY EVLAT GÖZÜ İLE BAKACAKLAR”
“Değerli çalışma arkadaşlarım” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Kocaoğlu, 10 yılı aşan görev süreleri boyunca Ankara’dan sayısız engelleme ile karşılaştıklarını belirterek şu sözlerle sitemini dile getirdi: “Karşımıza çıkan engeller elbette bitmedi, bitmeyecek de. Bunlar sizi yıldırmasın. Ankara’nın siyasi taassubu ortadan kalkmadıkça bize hep üvey evlat gözü ile bakacaklar. Yasada büyükşehir belediyelerine verilir denmesine rağmen sahillerdeki dolgu alanlarına ilişkin tahsis taleplerimizi tam altı yıl boyunca geri çevirdiler. Topu topu 20 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde 5 ahşap iskele izni için bir yıldan fazla süredir top çevirdiler. İtfaiye yapmak istediğimiz arazi içindeki hazine payını vermemek için bizi 4 yıl oyalılar. Biz yapalım dediğimiz stat için bırakın onayı, kurum görüşü bile vermediler. Kent için en önemli yatırımlardan bir tanesi olacak katı atık bertaraf tesisi için engel üstüne engel çıkartıp sonra da sıkılmadan demagoji yaptılar. Anamızın ak sütü kadar helal İl Özel İdare mallarını bizden kaçırdılar. Ve bütün bunları sadece İzmir olduğumuz için, iktidara değil de, muhalefete mensup bir partinin belediyesi olduğumuz için yaptılar. Bu engellemeler sürerken, diğer yandan da olumsuz propaganda ile yaptığımız önemli işleri de karalamaya devam ettiler.”



“HİZMET KERVANI DEVAM EDECEK”
Konuşmasının sonunda personele teşekkürlerini ileten Kocaoğlu, “Siz çalışamaya, üretmeye başınız dik bir şekilde İzmirli hemşerilerimize hizmet etmeye devam edeceksiniz. Hem de aslanlar gibi... Kim ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin bu hizmet kervanı yürümeye devam edecek. Emekleriniz için yılmadan özverili çalışmalarınız için şahsım ve İzmir halkı adına sizlere teşekkürlerimi sunuyorum” diyerek sözlerine son verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.