Dolar 32,4908
%-0.15
Euro 34,9264
%0.28
Altın 2.436,000
%0.53
Bist-100 9.717,00
%-0.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan fuar mesajları

Kocaoğlu'ndan fuar mesajları

Bu yıl 83’üncüsü gerçekleştirilecek İzmir Enternasyonel Fuarı’nın bilgilendirme toplantısında organizasyon hakkında bilgiler veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ana teması lojistik olarak belirlenen fuarda 68 ülkeden 1132 katılımcı firmayı ağırlayacaklarını duyurdu. Kocaoğlu ayrıca, İsmet İnönü Sanat Merkezi önünde gerçekleşen toplantıda Gaziemir’de yapımı süren yeni fuar alanının yıl sonunda hizmete açılacağını da söyledi.

  • Ege Postası
  • 22.08.2014 - 10:47
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Bu yıl 83’üncüsü gerçekleştirilecek olan İEF’nin Türkiye’deki en önemli fuarları arasında yer aldığını belirterek sözlerine başlayan Aziz Kocaoğlu, “Ziyaretçi bakımından Türkiye’nin bir numaralı fuarını düzenliyoruz. Bu yıl sonunda bitecek olan ve önümüzdeki yılın başında hizmete girecek olan yeni fuar alanımızla birlikte Türkiye’nin birinci fuar kenti olmaktan öte, dünyanın tümünde dikkat çeken bir fuar noktası olacak. Geçen yıl sağlık temasını seçmiştik. İzmir’in sağlık sektöründe büyümesini ve gelişmesini hedefliyoruz. Bu  yıl ana temamız lojistik olacak. Bölgemizde coğrafyamızda lojistik sektörümüzün önemi hepimizin malumu. Biz bu sektörde dikkatleri çekmek ve İzmir ile ülkenin gündemine taşımak için  bu temayı seçtik. 85 bin metrekare alanda düzenlenecek fuara bu sene toplamda 1132 katılımcı firma bekliyoruz. Fuar süresince kentimizde 68 ülke vatandaşını ve ziyaretçi ile katılımcıları ağırlayacağız. 18’i bakan olmak üzere 45 ülkeden toplam 140’ı aşkın temsilciyi ağırlayacağız. Türkiye’den 43 il bu organizasyona katılım sağlayacak. Bu yılki partner ülkemiz olarak Mauritius, odak ülke olarak da Hindistan’ı belirledik. Partner kentimiz ise Diyarbakır ve Malatya olacak” dedi.

 YENİ FUAR ALANI DÜNYADA TEK OLACAK
Kocaoğlu, fuarın büyüyerek gelişmesini ve nice 83’üncü yıllara ulaşmasını diledi ve konuşmasını şöyle sürdürdü: “Gaziemir’deki fuar alanı ile beraber İzmir fuarcılığı ciddi bir ivme kazanacak. Fuar sayısını ilk etapta 30 civarından 50’ye çıkartarak, işbirliği anlaşmaları ile İzmir’i hizmet ve fuarcılık sektöründe daha ileri taşımayı hedefliyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tek başına yaptığı Gaziemir’deki fuar yatırımı 400 milyon TL’yi aşmakta. Dünyada bir belediyenin tek başına yaptığı tek fuar yapısıdır. Bu yılki fuarın dünyada barışın, ülkede barışın ilerlemesine harç olmasını diliyorum” dedi.



 “TEDBİR İZMİRLİ”
Başkan Aziz Kocaoğlu ayrıca son yıllarda fuarın açılış töreninde meydana gelen olaylara da değinerek İzmirlilere şu çağrıda bulundu: “Yanlış bir iş başladı ve bunu sürdürmek eylemine gidildi. İlk yanlışa gidildiğinde tavrımı herkes bilir. Böyle bir şey istemiyoruz. Ama umuyorum ki bir daha bu iş olmaz. Her seferinde aynı şeyi söylüyoruz. Tedbir İzmirlidir. Başka türlü tedbir almak doğru değildir. Hemşerilerimize hiç ayrım yapmadan bu fuarın siyasi bir arena olmadığını, uluslar arası bir arena olduğunu ve 83 yıldır devam ettiğini hatırlatmak isterim. Bu bilinçle davranılması gerektiğinin bir kez daha altını çiziyorum.”

 YENİ FUAR ALANI YIL SONUNA
Yeni fuar alanındaki altyapı çalışmaları hakkında da bilgi veren Kocaoğlu, son olarak “Hiçbir sıkıntımız yok. Bir aksilik olmazsa yıl sonunda tamamlanacak. Sadece fuar sokağı olacak meydandaki yüksek gergilim hattının taşınabilmesi için deplase çalışması yapıyoruz” dedi.



 A’DAN Z’YE FUAR:
29 AĞUSTOS-5 EYLÜL ARASINDA AÇIK OLACAK
83’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’nda,  geçtiğimiz yıl olduğu gibi uluslararası bölümü 29 Ağustos – 2 Eylül 2014 tarihlerinde 5 gün açık kalacak. 4 no’lu holde bu yıl da ikili görüşmeler için özel Vip Lounge salonu oluşturuldu.

Fuara girişlerde kentkart kullanılacak. İzmir Enternasyonal Fuarı ziyaret saatleri 16.00 – 23.00 olarak gerçekleşecek.

İzmir Enternasyonal Fuarı, İZFAŞ tarafından İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde düzenleniyor.

İzmir Enternasyonal Fuarı’nda yer alacak ürün grupları şöyle;Gıda Ürünleri - Gıda Teknolojileri ve Yan Sanayi (Marka Tescilli Ürünler), Oto Yan Sanayi, Ticari Araç, Bisiklet / Motosiklet, Yapı Malzemeleri ve İnşaat, İş Makinaları, İklimlendirme ve Yan Sanayi, Elektrik, Elektronik, Bilgisayar, IT Telekomünikasyon ve Enformasyon, Makina / Enerji, Finans Sektörü, Turizm, Sağlık, Eğitim, Tekstil, Sivil Toplum Kuruluşları, Yerel Yönetimler ve Lojistik.

PARTNER ÜLKE: MAURITIUS
83’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Partner Ülkesi, Hint Denizinin Yıldızı ve  Anahtarı Mauritius olacak. Mauritus, bu yıl ki Fuar’da Partner Ülke statüsüyle, 500m2 alan üzerinde geniş ve güçlü bir katılım gerçekleştirecek.

1992 yılından buyana onur konuğu ülke seçen İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bugüne değin sırasıyla; Fransa, İtalya, Romanya, İsveç, Pakistan, Endonezya, Hindistan, Bulgaristan, Moldova, Çin Halk Cumhuriyeti, Bosna ve Hersek, Mısır, Rusya Federasyonu, Tunus, Kazakistan, Ukrayna, Küba, Etiyopya onur konuğu ülke oldu.

 Fuarda, 2011 yılı itibariyle Partner Ülke uygulamasına geçildi. 80’nci İEF’de Avusturya ilk kez partner ülke oldu.  2012 yılında ise Latin Amerika Ülkeleri İzmir Enternasyonal Fuarı’na ilk kez toplu katılım yaptı.

Geçtiğimiz yıl 82’nci İzmir Enternasyonal Fuarı’nda Hint Okyanusu’nun İncisi “Sri Lanka” Partner Ülke olarak ağırlandı.

ODAK ÜLKE: HİNDİSTAN
İzmir Enternasyonal Fuarı’nda bu yıl bir ilk daha yaşanacak. Hindistan, 83’üncü İEF’de “Odak Ülke” olarak yer alacak. Her iki ülke arasındaki ticaretin daha da büyüyerek ilerlemesine olanak sağlayacak, Odak Ülke statüsüyle Fuar’a katılan Hindistan, yaklaşık 1.200 m2 alanda geniş ve güçlü bir katılım sağlıyor.

ONUR KONUĞU KENTLER: DİYARBAKIR VE MALATYA
İzmir Enternasyonal Fuarı’nın 83’üncü yılında Onur Konuğu Kentleri Diyarbakır ve Malatya olacak.  Geçtiğimiz yıllarda 1/B no’lu holde yer alan onur konuğu iller, bu yıl farklı bir uygulama ile 3 no’lu holde yer alacak.

 2005 yılında, İEF’nin ilk Onur Konuğu Kenti Mardin’den sonra sırasıyla Uşak, Çorum, Karabük, Çanakkale, Gaziantep, Denizli, Hatay “Onur Konuğu Kent” olarak yer aldı.

Geçtiğimiz yıl İzmir Enternasyonal Fuarı’nın Onur Konuğu İli “Sinop” oldu

TEMA: LOJİSTİK
Her yıl farklı bir tema çerçevesinde düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı’nın bu yıl ki teması önümüzdeki yıllarda organize edilmesi planlanan lojistik ihtisas fuarından yola çıkılarak “Lojistik” olarak belirlendi.

Tema Sponsoru: DB SchenkerArkas
Bu yıl ilk kez ana tema, bir sponsor ile Fuar’da yer alıyor. Tema sponsoru DB SchenkerArkas oldu. Tema kapsamında PTT ve TCDD Lojistik gibi sektörün önde gelen kuruluşları da Fuar’da olacak.İzmir Uluslararası Fuar Alanı 2 no’lu holde ve kaskatlı havuz bölgesindekara, deniz, hava, demiryolu lojistik firmaları aynı zamanda yük ve insan taşımacılığı, istifleme, taşıma, depolama, raf sistemleri firmaları yer alacak.

Geçtiğimiz yıl İzmir Enternasyonal Fuarı’nın teması “Sağlık” oldu.

ULUSLARARASI KATILIM
83’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’na 60 ülkeyi aşkın katılımcı bekleniyor.

Almanya, Arjantin, Altay, Avusturya, Azerbaycan, Bangladeş, Başkurdistan, Belarus, Belçika, Benin, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Meksika Devletleri, Bosna Hersek, Bulgaristan, Burundi, Çek Cumhuriyeti, Çin, Ekvador, Fas Krallığı, Fransa, Gabon, Gagavuzyeri (Moldovya), Gana, Gambiya, Gine-Bissau Cumhuriyeti, Gürcistan, Hakas, Hindistan, İsviçre, İtalya, Kamerun, Kazakistan, Kırgızistan, KKTC, Kosova, Kuveyt, Küba, Lesotho Krallığı, Litvanya, Luksemburg, Lübnan, Malta, Mauritius, Moğolistan, Nepal, Nijer, Nijerya, Özbekistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Senegal, Slovakya, Sri Lanka, Sudan, Tataristan, Tanzanya, Tiva Sava, Türkiye, Türkmenistan, Uganda, Uruguay, Ürdün, Vietnam, Venezuela, Yeni Zellanda, Yunanistan.

ULUSAL KATILIM
83’üncü İzmir Enternasyonal Fuarı’na 43 il katılıyor.

Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bitlis, Bolu, Bursa, Çankırı, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İçel, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Muğla, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Siirt, Trabzon, Uşak, Van.

FUAR SOSYAL MEDYA’DA

Sosyal medyaya yönelik hastag’lerin oluşturulduğu İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, Fuar öncesi ve sırasındaki etkinlikler takipçileri ile paylaşılacak.

Fuar öncesi paylaşılacak etkinlik ve gelişmeler;  #fuardanhabervar başlığı altında,
Fuar esnasında alandan ziyaretçi ve katılımcılar tarafından yapılacak paylaşımlar da, aşağıdaki konu başlıklarında olacak.

#fuardanhaberver

#83ief

#ief

“YARATICI DÜŞÜNCE VE PROJE” YARIŞMASI

Ulusal ölçekte, İEF Yaratıcı Düşünce ve Proje Yarışması düzenleniyor.

Fuar için uygulanabilir etkinlik, pazarlama, kültür sanat ve tanıtım içerikli fikir ve proje geliştirmek hedefiyle organize edilen yarışmaya; üniversitelerin lisans ve yüksek lisans öğrencileri, bireysel olarak yada en fazla 3 kişiden oluşan ekipler kurarak katılabilecekler.

Üniversitelerin açılmasıyla Ekim ayında başlayacak başvurular 9 Ocak 2015 tarihinde sona erecek. Yarışmada; dereceye girenlere parasal ödüllerin yanı sıra İZFAŞ bünyesinde, İzmir Enternasyonal Fuarı’nda birebir çalışma imkânı, İZFAŞ’a ait fuarlarda staj yapma ve part-time olarak çalışma önceliği verilecek.

SPONSORLAR FUAR’IN GÜCÜNE GÜÇ KATIYOR
Fuarın teması“Lojistik”sponsoruDB SchenkerArkas olurken, etkinlik sponsorları Turkcell,Tansaş, Altınordu, Algida, Orkide,Redbullİzmir Enternasyonal Fuarı’nın gücüne güç katacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.