Dolar 32,5342
%-0.02
Euro 34,9602
%0.38
Altın 2.429,440
%0.26
Bist-100 9.708,00
%-0.15

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan flaş 'asgari ücret çıkışı: Hem Bakan'a hem Başbakan'a yüklendi!

Kocaoğlu'ndan flaş 'asgari ücret çıkışı: Hem Bakan'a hem Başbakan'a yüklendi!

Gaziemir Belediyesi ile ortak hizmet projesi olan Gaziemir (Sarnıç) Çok Amaçlı Spor Salonu’nun temelini atan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sert çıktı. Davutoğlu’nun asgari ücret polemiği sonrası İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik dile getirdiği “Elinizden tutan mı var” sözlerine Kocaoğlu’ndan flaş yanıt geldi. Başkan Kocaoğlu, hem Bakan'a hem Başbakan'a yüklendi

  • Ege Postası
  • 22.05.2015 - 12:04
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Gaziemir Sarnıç’ta gerçekleşen temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un yanı sıra, CHP İl Yönetimi, CHP İzmir Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, belediye bürokratları, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katılım gösterdi.  
 

 
KOCAOĞLU’NDAN 40 GÜNLÜK AÇILIŞ RAPORU
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 40 günlük süreçte belediyenin hayata geçirdiği ve temelini attığı projeleri özetleyerek başladığı konuşmasında, “Başından bu yana genel siyasette hizmetlerimi anlatarak, ne yaptıklarımızı söyleyerek dolaylı yoldan siyasi partimize oy talep etmeye çalışıyoruz. Yerel yönetimler hizmetleri ile vatandaşlarına dokunur ve hizmetleri ile destek talep ederler. Bu doğru. Ama seçim başladığından beri her gelen Büyükşehir Belediyesi’ne vuruyor. İl müdürü vurdu, müsteşar vurdu, DSİ Genel Müdürü vurdu, adaylar ve Sayın Bakan devamlı, her konuşmasında mutlaka İzmir Büyükşehir Belediyesi’ni ve başkanı eleştiriyor. Ama sen cevap verme diyor. Amaçlı söylediğim yanlış bilgiyi sen kabullen, İzmirli de kabullensin diyor. Buna en münasip şekilde cevap verilmesi gerekiyor” diyerek Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun körfez eleştirilerine yanıt verdi.


 
“HER GELEN BÜYÜKŞEHİR’E VURUYOR”
Devam eden körfez ve ÇED tartışmalarına da açıklık getiren Kocaoğlu, “Sayın Bakan İzmir’i bilmiyor demedim. Sayın Bakan Körfez Projesini bilmiyor dedim. Sayın Bakan 31 Aralık 2012’de Gediz’de balık tutacaktı. Şimdi hazırlık yeni başlıyor. Körfezle ilgili bilimsel çalışma yaptıracağım, körfezi ben kurtaracağım dedi. Yine bir devlet kurumu olan TCDD ile Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmayı zaten ortaklaşa yaptığını defalarca anlattım” diyerek destek talebini yineledi.


 
“CEVABINI VEREMEYECEĞİMİZ İŞİMİZ YOK”
Bakan Eroğlu’nun Gördes Barajı ile ilgili söylemlerine sert çıkan Kocaoğlu, “Ya haberi yok, ya manipülasyon yapıyor” dedi. Kocoağlu ayrıca Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na yönelik söylediği “Asgari ücreti bin 500 TL yapacaksınız, önce İzmir’de kendi belediyelerinize bakın” sözlerine de isim vermeden şöyle karşılık verdi: “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ücretler asgari ücretin üzerindedir. Sayın Genel Başkan’ımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücreti bin 500 lira yapacağız dediği rakamın da üstündedir. Sataşma olmadığı sürece, genel siyaset malzemesi yapılmadığımız sürece işlerimizi yapacağız. Açıklamalarımızdan rahatsız olanlar, bizi siyasetin içerisine sataşarak çekmeyecekler. Yoksa cevabını veremeyeceğimiz işimiz yok.”


 
EĞİTİM VE SAĞLIĞA DEV BÜTÇE
Büyükşehir Belediyesi ve Başkan Aziz Kocaoğlu’na ilçeye katkılarından ötürü teşekkürlerini sunan Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol ise yaptığı konuşmada şunları dile getirdi: “3-4 yıllık bir çalışmadan sonra böyle bir tesise başlıyoruz. İzmir’deki çok amaçlı salonlar içerisinde en büyüğünü inşa edeceğiz. Salonumuz bir yıl içerisinde bitecek ve  toplamda 4 milyon liraya mal olacak. Çok hızlı ve planlı gelişen bir kentiz. Önemli olan modern binalar yaratmak değil, sosyal donatı alanları ile, tarihi ile kültürü ile ön plana çıkan bir kent yaratmaktır. Sosyal belediyeciliği öne çıkaran bir anlayışla çalışıyoruz ve en çok parayı eğitim ve sağlığa harcıyoruz. Dershanemizde 3 bin öğrenciye eğitim veriyoruz. Bazen kendimi milli eğitim bakanı gibi hissediyorum. Aziz Başkan’a ve ağabeyime binlerce teşekkür ediyorum. Tesisimiz tüm Sarnıçlılara ve Gaziemirlilere hayırlı olsun.”



 
BAŞBAKAN DAVUTOĞLU NE SÖYLEMİŞTİ'
20 Mayıs’ta düzenlenen İl Başkanları Toplantısı’nda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na asgari ücret çağrısı yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu şunları dile getirmişti: “CHP Genel Başkanı eğer bu kadar asgari ücreti artırmaya meraklıysa belediyelerin elini tutan yok İzmir Belediyesi çıkarsın asgari ücreti, diğer belediyeler çıkarsın. İstismarın esası burada işte seçim maskeleri indiriyor. Aramızdaki fark bu biz açık ve net konuşuyoruz, mücadelemizi mertçe veriyoruz, karşımızda da mert görmek isteriz, mert.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.