Dolar 32,5441
%0.01
Euro 34,9160
%0.25
Altın 2.423,500
%0.01
Bist-100 9.722,00
%0.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan canlı yayında hükümete teşvik çıkışı!

Kocaoğlu'ndan canlı yayında hükümete teşvik çıkışı!

İzmir geçtiğimiz gün dünyanın önde gelen kentleri arasına ismini altın harflerle yazdırırken, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan da önemli açıklamalar geldi.Ege TV'de canlı yayına katılan Kocaoğlu, Dünya 2’incisi seçilen kentin belediye başkanı olmaktan gurur duyduğunu ifade etti, kalkınmanın artarak devam edebilmesi için Ankara’ya çağrıda bulundu ve teşvik sitemini de yineledi.

  • Ege Postası
  • 24.01.2015 - 21:41
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- ABD’nin önemli düşünce kuruluşlarından Brookings Enstitüsü tarafından dünyadaki 300 kent arasında yapılan değerlendirmede 2’inci seçilen İzmir’in başarısı ile kendini bir kez daha ispatladığını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üst üste gelen ödüllerin tesadüf olmadığının altını çizdi. “Bundan sonra gerisi gelecek” diyen Başkan Kocaoğlu, hükümete yatırım çağrısında bulunmayı da ihmal etmedi.

"Kocaoğlu'ndan şampiyonluk açıklaması"HABER İÇİN TIKLAYINIZ
 
“AYAĞA KALKTIK, GERİSİ GELİR”
Katıldığı bir televizyon programında kentin elde ettiği başarıyla ilgili çeşitli yorumlarda bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Hemşerilerimizle birlikte bu başarıyı paylaştık. 2009 seçimlerine giderken, İzmir’in 2010 yılından itibaren farklı bir büyüme trendine gireceğini, belirlediğimiz yol haritasının İzmir’i hızlı bir şekilde büyüteceğinin altını çizmiştik. İzmir 4-5 sene içerisinde dünyada 4’üncü, 6’ıncı, 2’inci oldu. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı 2012’nin Ararlık ayında yılın başkanı seçildi. 2014 yılında da 2 bin belediye arasında yılın başkanı olarak ilk 25’e girdi. Bunu İzmirli hemşerilerimizin gayretine, dayanışma içerisinde çalışmasına, kente pozitif enerji verilmesine borçluyuz. Ulaşımdan çevre yatırımlarına, altyapının zenginleşmesi için yaptığımız projelere, ticaretin gelişmesi için yaptığımız çalışmalara, kenti kentli ile paylaşarak, katılımcı bir yönetim anlayışı ile yönetmemize, doğru yolda olduğumuzu ve kentlimizle beraber kenetlendiğimizi, çok büyük bir güven ortamı sağladığımıza inanıyoruz. Güven olmadan hedefe yürümek mümkün değil. Bu ödül İzmir’in ve İzmirlinin. Birlikte yapabilirsek, birlikte başarabilirsek, bu sonuçları alacağız. İzmir bundan sonraki süreçte de hak ettiği yere gelecek ve hızla büyümesini sürdürecektir. Bundan sonra kent asıl sıçramayı hizmet sektörü ve turizmde yapacak” diye konuştu.
 
“HÜKÜMETTEN DE DESTEK BEKLİYORUZ”
“Hükümetin de desteklerini bekliyoruz” diyen Başkan Kocaoğlu, İzmir’in kalkınmasını 4 milyon İzmirli sayesinde sürdürdüğünü söyledi ve şöyle devam etti: “İzmir kendi gücü ile, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gücü ile kalkınıyor. İzmir’in kredi derecelendirme kuruluşları arasında aldığı not da dünyanın dikkatini çekiyor. Bu sayede hem finans kaynaklarını rahatlıkla bulabiliyoruz, hem de yatırımcılar bundan etkilenerek İzmir’e yatırım yapıyor. Önümüzdeki günlerde İzmir yatırım anlamında dünyanın en cazip kentlerinden bir tanesi olacak.”
 
TEŞVİK SİTEMİNİ YENİDEN DİLE GETİRDİ
İzmir bu yıl ödediği vergide İstanbul’un ardından ikinci sıraya yükseldiğine de dikkat çeken Kocaoğlu, Ankara’ya teşvik çağrısında bulunarak, “İzmir tarih boyunca dünyanın en önemli şehirlerinden bir tanesi olmuştur. Bir sıkıntı dönemi yaşadı. Artık ayağa kalktık, gerisi gelir. Bundan sonra bu kent koşar adım ilerleyecek, yoluna devam edecektir. Merkezi hükümetimiz de bütçesi anlamında destek verirse, böyle bir katkı yaparlarsa çok memnun oluruz. Tabii bu kendi bilecekleri iştir. Hazır İzmir bu kadar ayağa kalkmışken, teşvik olanaklarını da diğer kentlerle eşitlerlerse bu kent için daha iyi olacaktır” dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.