Dolar 32,5305
%-0.05
Euro 34,7968
%-0.2
Altın 2.425,910
%-0.17
Bist-100 9.711,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu’ndan beklenen açıklama geldi

Kocaoğlu’ndan beklenen açıklama geldi

Dün gerçekleşen ve büyük tartışmalara neden olan Cumhuriyet Halk Partisi’nin Parti Meclisi toplantısında İzmir’e yönelik eleştirilerini dile getiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerine seçimler öncesinde “İzmir’de başarısız olur, seçim kaybedersek sorumluluğu kabul ederim” diyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’ndan beklenen açıklama geldi. Seçim sonuçlarını genel olarak başarılı bulduğunu belirten Kocaoğlu, “Seçimlerde oyumuzu arttırdık, başarılıyız, görevimizin başındayız” mesajı verdi

  • Ege Postası
  • 19.04.2014 - 13:54
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün gerçekleşen PM toplantısı sırasında dile getirdiği “İzmir’de hedef daha yüksekti. Başarılı deyip zorlamanın anlamı yok. 8 ilçenin kaybedilmesinin başka anlamı nedi? Başarılı başarısız tartışmalarını bırakın 8 ilçeyi nasıl geri alırız bunun için çalışın” eleştirilerine dair kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, başarısız olduklarına dair eleştirileri kabul etmediğini dile getirerek, CHP’nin İzmir’de son seçimlerde başarılı sonuçlar aldığını belirtti.
 
“İSTİKRARLI OY ARTIŞI DEVAM EDECEK”
İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun ifadelerini  değerlendirdiği konuşmasında, “İddia üzerine konuşmayayım, doğru da olmaz. Bana böyle bir bilgi de gelmedi. Ama geneli konuşalım, bize göre İzmir’de 30 Mart yerel seçimlerinde CHP başarılıdır. Hepimizin bildiği gibi her seçimin ayrı bir havası vardır. Bu seçimde başarılı olduğumuza inanıyoruz. 6 ilçenin AKP tarafından 2 ilçenin de MHP tarafından kazanılmasının ayrı koşulları var. CHP hem kentte hem kırsalda oylarını ciddi oranda arttırarak, geliştirerek sürdürmektedir. İstikrarlı artış önümüzdeki süreçte de devam edecektedir” dedi.
 
“HALK AKP’DEN MEMNUN OLMADI”
Geçtiğimiz yerel seçimlerde alınan sonuçları da hatırlatan Başkan Kocaoğlu, “2004 yılında AKP’nin 7 ilçesi 29 beldesi vardı, 2009 seçimlerinde sadece Bayındır ilçesi AKP’de değildi AKP’li oldu. Diğer ilçelerin 7’sini birden kaybettiler. Bu ilçelerden bir tanesi Buca, İzmir’in ikinci büyük ilçesi, Gaziemir, Kemalpaşa, Ödemiş, Tire, Bergama, Aliağa gibi ilçeler AKP’deydi. Bu ilçeleri biz 2009’da aldık. Yani 2004-2009’un açılımı şudur, AKP belediyeciliğinden halk memnun olmadı. İlçelerine göre bizim de hatalarımız oldu. Çeşitli etkenler olmuştur. Bazı yerlerde tamamen subjektif etkiler vardır. Bazı yerlerde manevi etkiler vardır. Bazı yerlerde aday adayı olup diğer partilerden ya da bağımsız aday olan arkadaşlarımızın çalışmaları vardır. Bunların hepsini değerlendirdiğimizde ve 68 yıl sonra Bayındır’ı tekrar aldığımızı düşündüğümüzde, Tire’yi 64 yıl sonra tekrar kazandığımızı düşündüğümüzde İzmir’de CHP emin adımlarla büyümektedir’’ dedi.
 
“DEVLET KURUMLARI YANLI DAVRANDI”
Tartışmalı geçen seçim ortamının sorumlusunun AK Parti olduğunu savunan Kocaoğlu, “Bir daha böyle bir seçim ülkemizin ve İzmir’in geçirmemesini diliyorum. Sadece hükümet güçleri değil tüm devlet birimlerinin, kurumlarının İzmir’de çalıştığınızı biliyoruz. Devlet kurumlarının bu kadar yanlı davrandığı ve bir ilçemizde il başkanıyla beraber 28 saat bekledik. Bir diğer ilçemizde oy torbalarının bulunduğu odanın kapısında vekillerimizin oylarda değişikli olmasına karşı sabaha kadar nöbet tuttu.  Her türlü güçle bastırılan böyle bir ortamda İzmir’de bu sonuçları almak son derece başarılıdır” dedi.
 
“KAOS GETİRDİLER”
Sözlerinin sonunda CHP’den koparak diğer partilerden aday olan küskün isimlerin seçimlere olumsuz etki yarattığına da değinen Başkan Kocaoğlu, “2009 ile 2014’ü kıyasladığımızda diğer partilerden aday olanların aldığı oyları, onların kırdığı havayı, getirdikleri kaos ortamını değerlendirdiğimizde 2009 seçimleri sonuçlarına ulaşıldığı herkes tarafından görülüyor. Tabi 8 ilçemizi de kaybetmek istemedik. 30 ilçe ve büyükşehir olarak yola çıktık. Tabi ki oyumuzun yüzde 60 civarında olmasını istiyorduk ama biz başarılı olduğumuz inanıyoruz. Başarılıyız, görevimizin başındayız. 6 tane büyük metropol ilçemizde açık ara iktidarımızı sürdürüyoruz. Kaybettiğimiz ilçeleri de 2019 yılında CHP’ye kazandıracağız. Yeni bağlanan ilçelerde çalıştık ama yeterli olmadığı görüldü. Önümüzdeki 5 yılda oralarda da çalışacağız. Tesadüfen kaybettiğimiz Torbalı ve Ödemiş’i de mutlaka ve mutlaka alacağız” şeklinde değerlendirmede bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.