Dolar 32,5883
%0.35
Euro 34,8412
%0.31
Altın 2.499,210
%0.59
Bist-100 9.662,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan başkanlar zirvesi

Kocaoğlu'ndan başkanlar zirvesi

İzmir’de AK Partili belediye başkanlarının “Eşit hizmet” ve “Ayrımcılık’ isyanın gölgesinde 30 ilçe belediye başkanı Başkan Aziz Kocaoğlu tarafından düzenlenen koordinasyon toplantısında bir araya geldi. “Başbakan Davutoğlu’na şikayet” polemiklerinin ardından AK Parti’li belediye başkanlarının da arasında yer aldığı başkanlar ile ilk kez bir araya gelen Kocaoğlu, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerle yürüteceği çalışmaları ve yapılacak işbirliğini masaya yatırdı. Kocaoğlu ile dev hizmet zirvesi

  • Ege Postası
  • 28.02.2015 - 14:38
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Konak’taki Şato Restoran ve Konukevi’nde ilçe belediye başkanlarının katılımı ile düzenlenen toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçelerden gelen görüş ve önerilerini dinleyerek fikir alışverişinde bulundu. Kent için önemli yatırımların ve projelerin de masaya yatırıldığı toplantı yaklaşık iki saat sürdü.

SEÇİMLERİN ARDINDAN İLK BÜYÜK ZİRVE
Seçimlerin üzerinden geçen yaklaşık bir yılın ardından gerçekleşen koordinasyon zirvesinde ilçelerin sorunlarını ve hizmetlerini masaya yatıran başkanlar, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte devam eden ve planlanan projelerini de masaya yatırdı.



KOCAOĞLU GÜNDEM HAKKINDA BİLGİ VERDİ
Toplantı öncesinde zirvenin gündemi hakkında bilgiler veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, seçimlerin ardından geride kalan 11 aylık sürece de değinerek, “Belediye başkanlarımızla birlikte çalışıyoruz. Bugün bir koordinasyon toplantısı yapmak ve öneri ile desteklerini dinlemek istedik. Paylaşmak, tartışmak ve üzerinde görüşmek istediğimiz konular var. Yeni yayınlanan planlı alanlar tip imar yönetmeliğine göre kat yükseklikleri konusunda ortak çalışma içerisinde bulunacağız.Tüm arkadaşlarımızın desteği mermer fuarı ile birlikte, çok amaçlı spor salonlarının sağlıklı şekilde kullanılması, tarımın kalkınması için başlattığımız çalışmalar, kooperatifler, fidan dağıtımları, tarımın kalkınması için köylerde yapılacak çalışmalar gibi konularda görüş alışverişinde bulunacağız. Büyükşehir Belediyesi’nin bölge bölge kalkınması için belirlenen Yarımada Stratejik Planı, Bakırçay Bölgesi, Küçük Menderes bölgeleri ile ilgili düşünceleri paylaşacağız. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde örgütlenmesi ve bölge şantiyelerinin kurulması konularını konuşacağız. Yeni ilçelerde toplu ulaşım konusunu birlikte değerlendireceğiz. Tüm belediye başkanlarımızı ile genel koordinasyon çerçevesinde değerlendirilecek konularda yeni gündem maddeleri oluşturabiliriz. İki saat kadar bir çalışmamız olacak” şeklinde açıklama yaptı.

AK PARTİ’Lİ BAŞKANLARLA AYRI ZİRVE
 Toplantının ardından AK Parti’li ilçe belediye başkanları ile ayrı bir görüşme gerçekleştiren Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, son günlerde artan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na taşınan şikayetlerine kulak verdi. Menderes, Selçuk, Kınık, Kemalpaşa, Torbalı belediye başkanları ile yaptığı mini zirvede ilçelerin sorunları masaya yatırıldı. Beş belediye başkanı ilçelerde hizmet edilmesi gereken öncelikli bölgeleri ve başlıca sorunları Kocaoğlu’na aktarmak istediklerini belirtti. Önümüzdeki günlerde Başkan Kocaoğlu ile özel görüşme talep eden ilçe belediye başkanları CHP’li belediyeler ile aynı hizmeti beklediklerini yineledi.
 
SOKAK HAYVANLARI İÇİN ORTAK ÇÖZÜM
 Toplantıda öne çıkan bir başka konu ise sokak hayvanları oldu. 30 ilçede tüm sokak hayvanlarının kısırlaştırılması için kampanya düzenleme kararı alan başkanlar, halktan bu yönde çok fazla şikayet aldıklarını aktardı. Konudan yana sıkıntılı bazı belediye başkanları bu uygulamada ilçeler arasında eşit uygulama isterken, yaşanan karmaşanın önüne geçilmesi ve ortak proje üretilmesini istedi. Kocaoğlu ise, “Dediğiniz gibi hepimizi ilgilendiren bir sorun. Çözümü için 30 ilçe birlikte çalışmalı. Bunu da birlikte yürüteceğiz” diye konuştuğu öğrenildi.
 

KIRSALDAKİ İLÇELERDEN ALTYAPI SİTEMİ
 Toplantıda genellikle kırsal bölgede bulunan ilçeler, asfaltlama çalışmalarının hızlandırılmasını ve gerekli altyapı yatırımlarının bir an önce yerine getirilmesini istedi. Bergama, Kınık, Bayındır, Kemalpaşa gibi ilçeler İZSU ve İZBETON’dan bu yönde destek beklediklerini açıkladı. Eleştirilere yanıt veren Kocaoğlu ayrıca, yaz aylarının başlaması ile birlikte asfaltlama çalışmalarına yeniden start verileceğini söyledi. 
 


 KAT YÜKSEKLİĞİNDE SON SÖZ BÜYÜKŞEHİR’İN
 Diğer yandan, Konak, Karabağlar, Karşıyaka, Narlıdere başta olmak üzere, ilçelerden gelen imar değişikliği ile ilgili talepler de toplantıda masaya yatırıldı. Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile birlikte İzmir’de kent genelinde başlayan kaos ortamına çözüm getireceklerini açıklayan Başkan Kocaoğlu, belediye meclisinde konuyla ilgili komisyonlar tarafından çalışma yürütüldüğünü ve önümüzdeki ayda belirlenecek yöntem ve yapılacak plan değişiklikleri ile sıkıntının aşılacağını açıkladı. İlçelerden gelen ve reddedilen taleplere de açıklık getiren Kocaoğlu, kat yüksekliği konusunda son sözü Büyükşehir Belediyesi’nin söyleyeceğini açıkladı.
 


KİMLER KATILDI'

Gerçekleşen zirvede İzmir Büyükşehir Belediye  Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yanı sıra,Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Bayındır Belediye Başkanı Ufuk Sesli, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ve Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez hazır bulundu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.